Skip to main content

PEDEAPSĂ: Antena 1 va fi întreruptă 10 minute din cauza lui Mădălin Ionescu

 

madalin-ionesc-23Accesele repetate de sex de la emisiunea lui Mădălin Ionescu au dus la o decizie dură din partea CNA: Antena1 îşi va întrupe emisia timp de 10 minute, chiar în în prime-time, la începutul Observatorului (de la 19.00 la 19.10), drept pedeapsă pentru derapajele din emisiunea Acces direct. Este una din cele mai dure sancţiuni luate de CNA în ultima vreme.

Publicitate

Trebuie să admitem că ceea ce este acum la ora 17.00 era la OTV, în urmă cu doi ani, la ora 22.00”, a declarat Gelu Trandafir, membru CNA.

[flashvideo filename=video/accesdirectsex.flv /]

Care au fost derapajele de la Acces direct?

În mai multe ediţii ale emisiunii Acces direct au fost abordate teme sexuale care aveau ca actori minorii.

"Elevă şi proxenetă"- titlu care a rulat în timpul emisiunii Acces direct

În şase ediţii ale emisiunii lui Mădălin Ionescu, din perioada 17 – 28 mai, s-a vorbit despre cazul unei eleve acuzate de proxenetism. În platou a venit tânăra acuzată, iar prin intermediul unei videoconferinţe s-a discutat “fără perdea” cu două dintre tinerele care ar fi fost victimele elevei incriminate.

"Tupeu de borfaşi: sex cu copii pe bani" - titlu din emisiunea lui Mădălin Ionescu

În emisiunea Acces direct din 25 mai s-a discutat un caz de la Hârşova în care doi copii au fost plătiţi de nişte tineri pentru a face sex pe o terasă. Toată această scenă a fost filmată cu telefonul mobil, iar înregistrarea a ajuns în posesia ziarului Cancan.

Emisiunea lui Mădălin Ionescu a difuzat respectivele imagini şi a organizat o întreagă dezbatere pe marginea lor. Acelaşi subiect a fost tratat şi în jurnalul de la ora 19.00.

Sancţiunea aplicată de CNA postului Antena1 a fost propusă de Attila Szasz şi priveşte atât emisiunile Acces direct, cât şi Observatorul de la ora 19.00 Emisiunea Acces direct rulează de luni până vineri în intervalul orar 17.00-19.00.

Ce au spus membrii CNA cu privire la derapajele de la Acces direct?

Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA:

“În legătură cu ora de difuzare, nu vorbim doar de imaiginile difuzate şi în cazul copiilor care fac sex, este vorba şi de dialogurile care se poartă, limbajul folosit. Mădălin Ionescu o întreabă pe mama uneia dintre fetele agresate dacă există probe că fata a întreţinut relaţii sexuale cu eleva acuzată de proxenetism”.

Constantin Duţu:

“Foarte grav mi se pare modul în care moderatorul le incită pe fete să vorbească despre modul în care au întretinut relatii sexuale, nu mai vorbesc de limbajul suburban folosit în emisiune. Sunt nişte chestii atat de grave!”.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a luat această decizie de sancţionare pentru o serie mai largă de încălcări. Printre acestea se regăsesc abordarea unui subiect nepotrivit pentru ora de difuzare, limbajul licenţios, atitudinea moderatorului care le încurajează pe minore să vorbească despre experienţele lor sexuale. Una dintre cele mai grave abateri o reprezintă difuzarea înregistrării în care cei doi copii plătiţi să întreţină relaţii sexuale. Legislaţia audiovizuală precizează clar că este interzisă difuzarea de emisiuni în care sunt prezentaţi copii în ipostaze nepotrivitei vârstei.

Carmen Andronache

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • adyzzu adyzzu
    eny..nu-ti mai ajuge otv-ul???
    O astfel de emisiune as interzice-o fara ezitare. Doar un pierde vara se uita la asemenea prostii. Tara moare, si noi ne dam de ceasul mortii pentru antene.
  • Orio Orio
    Mass-media a ajuns de cea mai joasa speta.
    Astfel de emisiuni ar trebuii interzise nu sa li se opreasca emisia.
    Am 70 de programe acasa si singurele la care ma uit sunt descovery si NG. Asa am ajuns?
    Mi se face scarba cand ma uit la televiziunile romanesti.
  • ciavistu ciavistu
    din ce am citit despre emisiune, rezulta intr-adevar jegoasa, si ca merita suspendata sau mutata dupa miezul noptii.
    pe de alta parte, e permisa prezentarea de orori la stirile de la ora 5 (PM) la alte televiziuni mai putin/deloc antiportocalii.
    e de inteles, tre' sa manance si gurile lor o chifla.
  • Ender Ender
    Vai, saraca Antena 1. Sa le plangem de mila. Cum domne sa n-aiba voie sa arate in direct un viol ceva? Unde e libertatea presei. Fetele mele de unde o sa mai invete ca viata e dura?
  • eny eny
    De ce din cauza lui Ionescu ..cand e si Observatorul acuzat ?? Sau iti place sa exagerezi stimate posesor de blog !
    Se stie ca emisiunea"Acces direct" incurca multa lume si aici ma refer la concurenta lor directa !
    Am vazut cazul respectiv ..si nu s-a vazut si inteles absolut nimic pt ca totul era blurat
    ..pedeapsa aberanta

    dar se stie cum joaca CNA !!!
  • Lucian Lucian
    Daca si acum cand e vorba de o mizerie de emisiune o bagati pe aia cu politica ... Mai lasati-ne fratilor cu partidele ca toti sunt o apa si un pamant !! Fiecare partid a fost la guvernare si toti au fost o apa si un pamant !!
  • ferike ferike
    aaa, deci nu ne legam de ce au facut unii prin asa numite emisiuni, ne legam de pedeapsa aplicata? Frumos, domnilor, frumos exemplu dati.
  • geo geo
    Accesul este o mizerie de emisiune. Pentru ceea ce au facut, daca eram membru a al CNA, ii opream o zi intreaga!!!
  • Petrisor Petrisor
    Da, masura este absolut jegoasa, tipic baietilor de la CNA. Numai "slugilor" lui Voiculescu li se utea aplica o bastfel de masura din partea alora de la CNA care mananca banii degeaba.
  • yzL yzL
    Nu puteau suspenda Antena 3 ..ca era batator la ochi ..asa ca portocalii o dau pe Antena 1 ..ca doar ea e cea mai cu profit din grupul Intact !
    Hai ca Basescu joaca tare !

Trimite un comentariu

sus