Skip to main content

Revista presei media - 24 iunie

 

Publicitate

Dan DiaconescuAmintiri din garsonieră: Patronul OTV Dan Diaconescu explica, în 2007, care este secretul succesului în presă, rememorează Evenimentul Zilei.

"Dacă ai noroc să nu iei şpăgi, trebuie să ai nişte părinţi mai bogaţi sau să ai nişte prieteni, fiindcă altfel e greu să rezişti unei tentaţii. La o anchetă, dacă îţi pune unul 5.000 de euro, nu ştiu dacă-i poţi refuza", spunea Diaconescu.  "Dacă făceam eu OTV-ul prin ’92, când nu era CNA… Îmi trebuia un microfon şi o cameră de luat vederi de aia de nunţi şi dădeam lovitura. Dar, până la urmă, cred că eram arestat de mult". Tot atunci prezicea că o va "omorî" pe Elodia când audienţa va scădea sub 2 puncte.


Amintiri din "garsonieră": Feţele lui Dan Diaconescu

"Nu puterea presei este un risc pentru siguranţa naţională, ci lipsa de putere a presei reprezintă un risc pentru democraţie", a declarat Cătălin Tolontan pentru Realitatea.net, ca răspuns la decizia CSAT de include presa în rândul vulnerabilităţilor României. România tinde să ajungă un stat în care puterile să fie concentrate în mâinile unui număr restrâns de oameni, deranjaţi de tot ceea ce nu pot controla, a mai jurnalistul Cătălin Tolontan.
Tolontan: Documentul CSAT e un asalt asupra fundamentului democraţiei

Propunerea liberalilor pentru Consiliul de Administraţie al Televiziunii publice este Lucia Hossu Longin, pentru CA al SRR fiind propuşi Ducu Bertzi şi Stejărel Olaru, după cum a declarat, pentru Mediafax, Puiu Haşotti, iderul senatorilor PNL.
Liberalii o propun pe Lucia Hossu Longin pentru CA al SRTv, Bertzi şi Olaru, susţinuţi pentru SRR

Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale îi propune pentru Consiile de Administraţie ale SRR şi SRTV pe Ana Florea şi Cornea Raico, scrie Mediafax. Potrivit unui material depus la Birourile Permanente reunite, propunerea minorităţilor pentru Consiliul de Administraţie al TVR este Cronea Raico, pentru postul de titular şi Andreea Julika Ghiţă, ca membru supleant. Pentru CA al Radioului public, minorităţile o propun pe Ana Florea, ca titular şi pe Maria Dobrescu, membru supleant.
Ana Florea şi Cornea Raico, propuşi de minorităţi pentru CA de la SRR, respectiv SRTv

Comitetul Director al TVR a decis ca discuţiile privind bugetul pentru Festivalul "Cerbul de Aur" 2010 să fie finalizate de noul Consiliu de Administraţie (CA) al instituţiei şi anunţă suspendarea înscrierilor pentru festival până la numirea acestuia, notează Mediafax, Adevărul, România liberă şi Cotidianul, care citează un comunicat al Televiziunii Publice.

Propunerile PDL pentru Consiliul de Administraţie al TVR vor fi oficiale luni, după cum a declarat Emil Boc, preşedintele PDL.
Boc: PDL va face luni propunerile pentru conducerile SRTV şi SRR

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu consideră justificată introducerea campaniilor de presă drept factor care vulnerabilizează siguranţa naţională, se arată într-un material publicat de ziarul Gândul.

"Să zicem că un jurnalist, nu contează de la ce ziar, are o afacere cu echipamente de telecomunicatii speciale şi scrie articole sau editoriale în avantajul afacerii sale. Aici nu e doar un conflict de interese, pentru că, dacă influenţează prin campania pe care o duce o decizie de achiziţionare care ţine de siguranţa naţională, şi decizia va fi proastă. Atunci avem un risc. Sunt cazuri de campanii de presă care pot fi un risc pentru siguranţa naţională, nu e vorba despre toate campaniile de presă în general", a declarat Lăzăroiu, pentru Gândul.
Preşedinţia: ce campanii de presă au “vulnerabilizat” securitatea naţională

Pe populara reţea de socializare Facebook, pagina lui Dan Diaconescu a fost împânzită de zeci de mesaje de susţinere. Utilizatorii cer eliberarea ziaristului şi spun că nu se mai simt în siguranţă în România, scrie Cotidianul.ro. Ei chiar ameninţă cu o revoluţie, deşi la mitingul de susţinere de luni au venit cinci-şase consumatoare nocturne de OTV, cu şorţ şi basma.Susţinătorii lui Diaconescu fac revoluţie virtuală pe Facebook

"Nu poţi să te hotărăşti să “produci” virale. Oamenii sunt cei fac dintr-un conţinut un viral, nu tu", a spus Jeff Goodby, creative director Goodby Silverstein & Partners, în cadrul seminarului Yahoo! Laugh, Connect and Debate. Şi totuşi exact asta şi-a propus Yahoo! să facă cu ajutorul lui Ben Stiller la Cannes, relatează Money.ro. După ce a glumit atât pe seama publicitarilor (“Întotdeauna mi-am dorit să ajung la festivalul de film de la Cannes”), cât şi a celor de la Yahoo (“Nu ştiam ce-i cu toate chestiile mov din camera mea”), Stiller a anunţat că proiectul la care lucrează împreună cu Yahoo: o serie de filmuleţe ai căror protagonişti sunt părinţii actorului, scrie Wall-Street.ro.

Nu se va întâmplă până la sfârşitul anului, însă Facebook are mari şanse să devină prima reţea socială cu 1 miliard de utilizatori, spune fondatorul şi CEO-ul Mark Zuckerberg, prezent la festivalul de publicitate Cannes Lions. Dacă cifrele sunt imprevizibile, strategia companiei pe termen lung e ţinută sub control de tânărul de 26 de ani, care preferă o companie solidă unor câştiguri rapide, scrie Wall-Street.ro. "Avem şanse să fim noi compania care să ajungă la 1 miliard de utilizatori. E o garanţie că aici se va ajunge. Cum şi când, depinde”, a spus Zuckerberg.
Cannes Lions 2010: Cum vede Zuckerberg drumul Facebook către 1 mld. utilizatori

Itsy Bitsy FM, radio pentru copii şi părinţi, şi-a extins emisia în Brăila, Galaţi, Slobozia şi zonele limitrofe, în urma instalării unei antene de emise la Topolog, în Munţii Dobrogei, scrie DailyBusiness, care citează un anunţ al reprezentanţilor radioului. Noua frecvenţă aduce Itsy Bitsy în casele a peste 600.000 de români, iar în curând postul de radio dedicat familiilor cu copii se va auzi în peste 20 de oraşe şi zonele limitrofe acestora.
Itsy Bitsy îşi extinde emisia în sud-estul ţării

Lanţul de supermarketuri Billa România şi-a externalizat serviciile de PR, care vor fi gestionate timp de 12 luni, în urma unei licitaţii, de Rogalski Grigoriu PR, scrie DailyBusinss, care citează un comunicat al agenţiei. Rogalski Grigoriu Public Relations va asigura pentru Billa România servicii de consultanţă de comunicare corporate, precum şi dezvoltarea unor instrumente de management de criză şi audit de media.
PR-ul Billa pleacă la Rogalski Grigoriu pentru 1 an

Foto: Mediafax Foto, Sorin Andreica (Publimedia)

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus