Skip to main content

Revista presei media - 7 iunie

 

Publicitate

sigla-noua-rtv1Revista Kamikaze, fondată de foştii jurnalişti ai "Academiei Caţavencu", a obţinut documentul redactat de ANAF în urma controlului de la Realitatea Media. Potrivit documentelor obţinute, trustul lui Vântu a prejudiciat statul cu 6.210.307 lei, prin majorarea nejustificată a cheltuielilor, diminuarea obligaţiei privind TVA şi plata salariilor, sub forma mascată, prin drepturi de autor.

Din documentele prezentate de "Kamikaze", mai mulţi angajaţi ai Realitatea Media, printre care şi Răzvan Dumitrescu, deţineau microîntreprinderi "utilizate în scopul de evitare a constituirii şi plăţii impozitului şi contributiilor de asigurări sociale aferente drepturilor de natura salarială". Cei care au facturat către Realitatea Media prestări servicii, în 2008, sunt Robert Tatăruş, director editorial, Răzvan Dumitrescu, Roxana Niculescu, director de programe şi Mihnea Vasiliu, director general adjunct. Informaţiile prezentate de Kamikaze cu privire la controlul ANAF de la Realitatea Media au fost preluate de Adevărul şi Evenimentul Zilei

Publicaţia online Dailybusiness.ro anunţă lansarea unei ediţii tipărite, cu apariţie lunară, ce cuprinde articole de sinteză publicate pe site, scrie HotNews.ro. Ediţia "Best of" este un proiect comun Bazar Publishing - compania ce editează siteul - şi Idea Zone. Primul număr a fost tipărit într-un tiraj de 5.000 de exemplare, distribuite fie contra cost (abonamente şi prin reţeaua Inmedia), fie gratuit. Investiţia iniţială este de "până în 10.000 de euro".
Pe scurt:O publicaţie online lansează versiune print

Patru familii, venite din provincie, din Cluj, Târgu-Mureş şi Bacău, s-au plimbat, ieri, în convoi, toată ziua prin Bucureşti, la redacţii de ziar şi televiziuni, şi la firma „Videoprod Industries”, organizatoarea concursului „100%Adevărat”, difuzat în 2009 de postul de televiziune OTV, care i-a premiat, simbolic, cu câte-un apartament în comuna Popeşti-Leordeni, scrie Evenimentul Zilei. Premiul s-a dovedit în timp simbolic, nefiindu-le dat până azi.
„100% Ţeapă”: Patru câştigători, în căutarea apartamentelor pierdute

Dan Constantin, redactor şef al Jurnalului Naţional, prezintă începând din această sâmbătă emisiunea "Vivat, Academia!" la Antena 2, scrie Jurnalul Naţional.
"Vivat, Academia!", cu istoricul Dan Berindei

Cele 64 de meciuri de fotbal din cadrul Cupei Mondiale din Africa de Sud (11 iunie - 11 iulie) vor putea fi vizionate în direct pe un portal video de către utilizatorii de internet din 36 de ţări membre ale Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (EBU), inclusiv din România, scrie Mediafax. "EBU şi membrii săi radiodifuzori s-au angajat să utilizeze într-un mod inovator drepturile media pe care le deţin. Vom folosi portalul nostru http://www.eurovisionsports.tv/fifaworldcup pentru a difuza integral Cupa Mondială 2010 organizată de FIFA, iar 12 dintre aceste meciuri vor putea fi vizionate în high definition", a declarat Ingrid Deltenre, directoarea generală EBU.
Cupa Mondială poate fi vizionată live pe internet, în 36 de ţări, inclusiv în România

Andrei George Petraru, student la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, este beneficiarul unei burse acordate în premieră de Google studenţilor cu dizabilităţi, informează Mediafax, care citează un post publicat pe blogul Google. Bursele au fost acordate de Google pentru anul academic 2010-2011, beneficiarii lor urmând să fie invitaţi, în luna iunie, la Googleplex, în Zurich.
Un student din Iaşi, beneficiarul unei burse Google

Grupul de presă italian Editoriale L'Espresso studiază dosarul companiei franceze de media Le Monde, urmând să decidă dacă va depune sau nu o ofertă de achiziţie, noează Mediafax şi DailyBusiness, care citează Le Monde. Purtătorul de cuvânt al grupului italian nu a precizat dacă L'Espresso va intra într-un parteneriat cu o altă companie, în cazul în care se va decide să liciteze pentru achiziţia Le Monde.

Peste jumătate dintre adulţii americani - şi 70% dintre internauţi, în general - urmăresc videoclipuri online, de preferinţă filmuleţe amuzante, scrie Mediafax, care citează un studiu al companiei de cercetare Pew Research Center.
Peste 50% dintre adulţii americani urmăresc videoclipuri online

Britanicul Brian Duffy, un fotograf emblematic al anilor 1960, a murit la vârsta de 76 de ani, scrie Mediafax, care citează un comunicat postat, sâmbătă, pe site-ul artistului.
Fotograful britanic Brian Duffy a murit

Lanţul de restaurante fast-food McDonald's a lansat în Franţa prima reclamă cu un personaj gay, pentru a atrage clienţi din randul minorităţilor sexuale, scrie DailyBusiness, care citează Yahoo Buzz.

Prima reclamă McDonald's cu un personaj gay

Ziarele britanice The Daily Mirror şi The Sun vor apărea şi în Africa de Sud, pe durata Turneului final al Cupei Mondiale, care va debuta pe 11 iunie, la Johannesburg, scrie Evenimentul Zilei, care citează sportindustry.biz.
The Daily Mirror şi The Sun, în Africa de Sud pe durata Cupei Mondiale

Aproape 100 de jurnalişti au ieşit, duminică, pe străzile Kievului pentru a protesta faţă de cenzura la care este supusă presa, scrie Evenimentul Zilei, care citează RIA Novosti. Jurnaliştii care participă la protest sunt membri ai mişcării civile Stop Cenzura din Ucraina.
Jurnaliştii protestează la Kiev faţă de cenzura din presă

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • omar omar
    imi pare rau de sutele de angajati obisnuiti deacolo care isi fac bine treaba. pacat ca la varf sunt numai lipitori analfabete specializate in intrigi.
  • laurentiu laurentiu
    trustul RTV si afiliatii lor sunt niste hoti de marci si fac presiuni asupra concurentei, asa ca bine le face ANAF. am o situatie la un amic si o sa iti dau si tie link catre articolul lui.

Trimite un comentariu

sus