Skip to main content

Tirajul Bihoreanul, cumpărat în bloc de protagoniştii unui scandal amoros

 

În plină criză economică, tirajul unui ziar s-a evaporat rapid. Exemplarele de luni din Bihoreanul, susţin editorii, au fost cumpărate în bloc de protagoniştii unui scandal amoros local. A doua zi, editorii au scos un tiraj suplimentar.

Publicitate

bihoreanul_pagina_1De unde a pornit totul? În centrul poveştii sunt un secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor şi şefa Inspectoratului Teritorial de Muncă. (numită în articol Elena Udrea de Bihor)

Iată povestea:

Luni, săptămânalul Bihoreanul a publicat un amplu articol despre relaţia amoroasă dintre şefa Inspectoratului Teritorial de Muncă, Simona Iancu şi secretarul general al PDL, Mircea Matei, proaspăt secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor.

În articol se spune că Simona Iancu îl vizita pe Mircea Matei la Bucureşti cu avionul plătit din bani publici.

În ziua apariţiei, surpiză. La prima oră a dimineţii au dispărut aproape toate ziarele din Oradea, oraşul unde se difuzează cele mai multe exemplare ale săptămânalului.

Florin Ciucaş, redactor şef al ziarului Bihoreanul, pentru Paginademedia.ro:

“E prima oară când ni se întâmplă. Eu nu-mi amintesc, cel puţin în ultimii ani, să se mai fi întâmplat situaţii de genul acesta, să se cumpere tirajul integral. De altfel, noi nici nu eram pregătiţi pentru o astfel de maniere de cenzură. Cu atât mai mult cu cât avem şi un portal de internet, iar articolul urma să fie publicat şi acolo”.

Ziarul are un tiraj de 3.000 de exemplare, iar din acestea spune Ciucaş, au fost cumpărate 80%, 90 %.

Cititorii au alertat redacţia, iar conducerea ziarului a hotărât să retipărească un nou tiraj, care a apărut marţi de dimineaţă.

“Acţiunea lor, până la urmă, nu a avut niciun efect, pentru că noi ne-am mişcat, iar a doua zi, marţi, văzând că această cumpărare nefirească a ziarelor este un fenomen de masă, am comandat încă un tiraj intergral. Iar marţi dimineaţă, la prima oră, am realimentat chioşcurile. De această dată nu s-a mai repetat fenomenul, de unde am dedus că nu se aşteptau la aşa ceva”, a mai spus Ciucaş.

“Oamenii au reacţionat cu oarecare îngrijoare, nu ştiau ce s-a întâplat cu ziarul şi au sunat la redacţie, unii chiar au venit la redacţie să cumpere ziarul de aici. Întrebau toţi stupefiaţi ce conţine ziarul de nu a apărut pe tarabă”, a completat Ciucaş.

Carmen Andronache

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • George George
    Petrisor, fii mai exact, este vorba de saptamanalul eBihoreanul, nu este Bihoreanul, asta s-inchis anul trecut
  • licitatii online licitatii online
    pai mi se pare normal sa plateasca din banii publici:)))..dumnezeule mare
  • geo geo
    paparazii, e OK ce zici tu, da nu am vazut dovezi in spatele celor scrise, in afara fotografiilor nu exista chitante, facturi, nu se dovesdeste nimic...santaj ordinar, pare a fi la prima vedere, fara suparare fratele meu...
  • geo geo
    auzi bre ce se scrie aici...Urmare investigatiilor GAZETEI, am descoperit si am relatat cititorilor nostri ca Florin Ciucas si Mircea Chirila, conducatorii saptamanalului de scandal si santaj "Bihoreanul", si-au inceput ucenicia in materia scrisului la comanda in compania unor infractori ce abia mai tarziu au devenit notorii...continuarea pe net, daca sunteti curiosi cine este santajistul Ciucas...
  • papaprazii papaprazii
    Traiasca INTERNETUL!
    @geo: da' iubirea intre persoane de acelasi sex e ceva rau??? Nu iubirea e tema, ....asta daca ai citit articolul atent :) FTW!
  • laurentiu laurentiu
    vere, cat oare i-o fi costat? dar a meritat? eu zic ca nu, ca e si pe net. :)
  • geo geo
    articol de doi bani, fie comandat politic, fie e vorba de o persoana geloasa pe realatia dintre cei doi...apropo ce este rau in faptul ca doua persoane de sex opus se iubesc? iar baietii de la gazeta mai trebuie sa ia lectii de la paparazii publicatiilor din Bucuresti, ar fi trebuit sa urmareasca unde se duc cei doi dupa spectacol, ce fac, etc. pozele rezentate nu sunt relevante, imi pare rau, ca si eu daca sunt de la Botseni si ma intalnesc cu o veche cunostina din Botseni la o manifestare din Bucuresti, nu pot sa nu ma opresc sa o salut, sa voirbesc cu ea, eventual sa stau linga, in spatele ei la concert, daca este posibil acest lucru...
  • ofelia ofelia
    tot tirajul? adica cele 50 de exemplare? ;))
  • Marius Delaepicentru Marius Delaepicentru
    ...şi nicio ediţie de seară? Păi, să continue publicarea poveştii de amor bugetar pînă cînd îi lasă lefteri pe protagonişti.
  • sandy sandy
    Ce poveste a'la Caragiale...zau...

Trimite un comentariu

sus