Skip to main content

27 iulie: Cristian Tabără, acuzat de fetiţa unei foste iubite. 33 de ziare s-au închis în 2009

 

Pe numele lui Cristian Tabără, directorul Departamentului Film al TVR există un dosar penal, bazat pe plângerea depusă de o fetiţă de 12 ani, fiica uneia dintre fostele lui iubite, scrie Evenimentul zilei. Acesta neagă vehement acuzaţia. Contactat de EVZ, Tabără a declarat: "Nu vreau să vorbesc despre o asemenea prostie".

Cristian Tabără, cercetat de procurori pentru viol

Anul trecut, numărul titlurilor de publicaţii cotidiene din România s-a redus cu 33, din care 25 de publicaţii în limba română, notează Financiarul într-o analiză. Citând date de la Institutul Naţional de Statistică, Financiarul notează că România număra 130 de titluri cu apariţie zilnică la sfârşitul anului trecut. În acelaşi timp, numărul publicaţiilor cu apariţii săptămânale, lunare, anuale sau cu frecvenţă neregulată s-a diminuat cu 101 titluri pe parcursul anului trecut, ajungând la 194. Cea mai mare scădere s-a înregistrat la publicaţiile în limba română, din cele 269 existente la finele anului 2008 rămânând pe piaţă doar 176. Din acestea, 107 titluri erau săptămânale (faţă de 179 la finele lui 2008).
Anul trecut au dispărut 33 de cotidiene si 143 de reviste la nivel national

Brandul turistic al României va fi lansat joi, 29 iulie, la Shanghai, cu ocazia zilei naţionale a României la Expoziţia Mondială 2010, anunţă Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, scrie HotNews. La evenimentul de lansare vor participa, alături de miniştrii Elena Udrea şi Teodor Baconschi, şi foştii mari sportivi Nadia Comăneci, Ilie Năstase şi Gheorghe Hagi. Cu acest prilej va fi prezentat noul logo şi noul slogan sub care România va fi promovată ca destinaţie turistică în următorii ani. Brandul turistic al României va fi lansat joi la Shanghai, cu Hagi, Nadia şi Năstase

TVR vrea să impună tuturor colaboratorilor săi un contract care va exclude o dublă colaborare a acestora, în mod constant, la Televiziunea Publică şi la un alt post de televiziune. Potrivit unor surse din TVR, noul contract cadru urmează să fie discutat în şedinţa de marţi a Comitetului Director al TVR, scrie Daily Business, care citează Mediafax.

Alexandru Lăzescu, preşedinte TVR: "Dacă cineva face o emisiune la TVR, nu mai poate să se ducă la alte televiziuni. Dacă ai o emisiune la TVR, nu te mai poţi duce în altă parte. Ideea nu este să renunţăm la colaboratori. Nu am renunţat la colaboratorii invitaţi".
TVR vrea să le impună colaboratorilor săi contracte care să excludă colaborarea cu alte posturi TV

Tot mai multe publicaţii se gândesc să introducă abonamentul pentru ştirile pe internet, scrie Adevărul. Directorul publicaţiei The New York Times, Bill Keller, a declarat într-un interviu pentru El Pais că oamenii sunt dispuşi să plătească pentru conţinutul online. Din ianuarie 2011, The New York Times va călca pe urmele altor ziare şi va introduce plata pentru accesarea site-ului. Cotidianul american va introduce un sistem de plată similar cu cel de la Financial Times, adică vor fi taxaţi doar utilizatorii care vor accesa site-ul în repetate rânduri
Presa online pe bani câştigă teren

O lege aprobată în unanimitate de parlamentul islandez, menită să proteje drepturile jurnaliştilor, duce libertatea de expresie la un alt nivel, notează Adevărul. Legea doreşte să protejeze în special jurnalismul de investigaţie. Astfel, în cazul în care publică pe documente de interes naţional, jurnaliştii vor fi protejaţi de un eventual proces, potrivit noii legi. În cazul în care documentele vor fi urcate pe un server din Islanda, autorităţile nu vor dezvălui identitatea persoanelor care au publicat respectivele informaţii.
Islanda devine paradisul jurnaliştilor

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus