Skip to main content

Caţavencu SA intră în faliment

 

Compania Caţavencu SA intră în faliment. Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, hotărârea a fost luată astăzi, după adunarea creditorilor.

Publicitate

Datoriile către furnizori şi impozitele neplătite la bugetul de stat se ridicau la 80,8 milioane de lei (20 de milioane de euro), după cum scria HotNews în urmă cu câteva luni.

Cel mai mare creditor al Caţavencu SA este o altă firmă din grupul controlat de Sorin Ovidiu Vîntu - Realitatea Media. Procedura de insolvenţă a început în primăvară. Câteva detalii: Pe 16 martie, Tribunalul Bucureşti admitea cererea de intrare în insolvenţă a firmei Caţavencu SA. Din cele două variante posibile - reoganizarea sau intrarea în faliment - creditorii au ales falimentul.

Conform informaţiilor paginademedia.ro, revista Academia Caţavencu va continua să apară, dar îşi va schimba editorul. Creditorii au fost de acord, prin vot, pentru apariţia în continuare a revistei. Cel mai probabil, Academia Caţavencu va trece pe Realitatea Media, principalul creditor şi, totodată, acţionar al Caţavencu S.A.

Acţionarii Caţavencu S.A.:

Realitatea Media S.A. - 71%

PSV Company SA - 19%

Bellerive Holdings Limited - 10%

Doru Buşcu, director editorial Academia Caţavencu, a confirmat pentru HotNews informaţia anunţată de Paginademedia.ro: "Informaţia este reală. Societatea care editează revista Academia Caţavencu şi care a editat multe alte reviste intră în faliment. Revista apare în continuare. Marca urmează să fie evaluată şi vândută."

Câţiva dintre creditorii Caţavencu S.A., via HotNews:

  • Compania de Producţie Tipografică SRL din Cluj (controlată de Adrian Sârbu) are de recuperat 237.951 lei, reprezentând contravaloarea tiparului pentru Business Standard.
  • Compania de Producţie Intertainment SA din Buftea (Adrian Sârbu) - 357.096 lei.
  • Coface Romania Credit Management Service SRL (specializată în recuperarea creanţelor) încearcă să recupereze 33.161 lei. Banii reprezintă contravaloarea fotografiilor folosite în revistele Money Express, Super Bebe şi Tabu, furnizate de Photoland SRL.

Foto: EVZ

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • sandu sandu
    Insfarsit s-a facut dreptate! Ioan T Morar a devenit subalternul lui Mihai Tatulici. Si coleg cu Bogdan Chireac.
  • Dragos Dragos
    Bellerive Holding ala m-ar interesa sa stiu cine e. Nu e Buscu si Vulpe?
  • paul S paul S
    Ce inseamna Catavencu SA, bai tata bai?
    Cine sunt creditorii aia care nu apartin tot lui vantu?

    Cum se numeste firma care taie facturile de publicitate si cum se numeste firma pe care o factureaza furnizorii?
    Eu banuisesc ca asta decedata e cea de-a doua, aia de frunizori.

    Vorba aia, Nus cel ghidus era un super-contabil si stia meserie adevarata la inceputul anilor '80.
    Omu' e artist de 30 de ani!

    Si acum 30 de ani... eheee... alte vremuri.
    Daca delapidai peste 100.000... subminarea economiei nationale, proces cu publicitate largita... dracu te lua! (prin impuscare)
    Si Ceasca nu lua spaga, nu le avea cu SPA-urile...

    Pai cine a fost baiat descurcaret in conditiile alea vitrege, se distreaza acum cu 20 de Boci la micul dejun, cu ochii inchisi.

    Eu pariez pe Tov. Nus SOV.

Trimite un comentariu

sus