Skip to main content

Mona Dîrţu şi-a dat demisia din funcţia de redactor şef al Money Express

 

Mona Dîrţu, redactor-şef al saptamanalului Money Express, şi-a dat ieri demisia din funcţia pe care o avea la publicaţia de business. Gestul Monei Dîrţu vine la câteva zile după un conflict între echipa redacţională şi acţionariatul revistei, soldat cu o notificare de concediere colectivă. Acţionarul Dragoş Nedelcu a retras însă notificarea de concediere colectivă la scurt timp (după cum paginademedia.ro a scris AICI).

Publicitate

Locul Monei Dîrţu va fi luat, temporar, Romulus Deac, redactor-şef adjunct, după cum scrie Wall-StreetRomulus Deac îi va prelua atribuţiile până la publicarea următorului număr, marţea viitoare. După aceea, acţionarii revistei, Dragoş Nedelcu şi Sorin Freciu, vor hotărî cine va fi noul redactor-şef al Money Express, mai notează Wall-Street.

Pe scurt, ce s-a întâmplat săptămâna trecută:

Jurnaliştii Money Express încearcă să îşi obţină salariile restante prin intermediul sindicatului MediaSind. Ultimele salarii primite erau, parţial, pe luna mai. Ca răspuns, acţionarul Dragoş Nedelcu trimite vineri o notificare în care se vorbeşte de o concediere colectivă pe motiv de pierderi, începând de la 15 august. Ulterior, în aceeaşi zi, acţionarul Dragoş Nedelcu retrage notificarea de concediere: “notificarea nu e o decizie, e doar o informare”, spune el pentru paginademedia.ro. “Acţionarul minoritar Sorin Freciu nu a fost de acord cu aceasta”, continuă el.

Tot săptămâna trecută, publisherul Andreea Roşca a încetat colaborarea cu revista. Noul publisher este Beatrice Weber.

Money Express a înregistrat, pe primele şase luni, pierderi de peste 500.000 de lei (100.000 de euro).

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • gerula2 gerula2
    auzi, de ce face dirtzu, un talent real, dar fara cunostinte economice (semi/zero) mi se cam....zi mai bine ce face andreea rosca, ca ma facusi curios. Unde, ce, cum...
  • adi Luca adi Luca
    Am trecut prin multe redactii, dar am cunoscut putini oameni ca Mona Dîrțu, Romulus Deac, Elena Nicolae.
    Nu-mi fac griji in privinta lor, cei care au facut revista - nu revista pe ei.
    Ca sa-i vorbesti de rau, nu o poti face decat sub pseudonim si sa incepi cu "Probabil..."
  • draq draq
    Probabil dna Dirtu a vrut ca gestul ei sa fie interpretat ca si cel al unui sef care protesteaza, astfel, impotriva nedreptatilor la care sunt supusi subalternii sai de catre patronat. Din pacate, nu cred ca este atat de "verticala", si demisia sa este doar clasica parasire a corabiei care se scufunda. Sunt curios unde o vom vedea in continuare..

    Cat despre inlocuitorul Romulus Deac, nu cred ca se putea gasi o solutie mai nefericita de atat. Atat dl Deac, cat si prietena sa, Elena Nicolae, sunt celebri printre redactori pentru incompetenta lor. Oricum, nu mi-as face griji: revista e deja compromisa, nu cred ca o mai duce mult.

Trimite un comentariu

sus