Skip to main content

18 august: Imperiul lui Vîntu se năruie ca un castel de nisip

 

Grupul Realitatea-Caţavencu a fost scos la vânzare, pe bucăţi, de Sorin Ovidiu Vîntu, acesta intenţionând să-şi păstreze în portofoliu doar postul de televiziune Realitatea TV. Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru EVZ că magnatul, prin vocea membrilor Consiliului de Administraţie (CA) al Realitatea- Caţavencu, i-a îndemnat pe subalternii săi care fac parte din conducerea trustului să-şi caute noi finanţatori.

Publicitate

"Vîntu mai vrea să păsteze doar Realitatea TV, în rest nu-l mai interesează nimic. Are foarte mari probleme cu banii şi una dintre mişcări e să mute toate «găurile» prin care pierdea bani pe firme pe care să le vândă apoi foştilor asociaţi, gen Buşcu, Vulpe sau Mihaiu", precizează sursele EVZ. Divizia online e cea care a demarat discuţiile în acest sens. EVZ mai scrie că în curând, o mare parte dintre oamenii de la F5 vor pleca la Intact. Creierul acestei mutări este Codruţ Sereş, care pune la cale lansarea unui proiect online grandios.
Imperiul lui Vîntu se năruie ca un castel de nisip

Motor Presse România, compania care edita revistele Auto Motor şi Sport, Univers Moto şi Geo, a fost radiată, scrie Wall-Street.ro, care citează o notificare publicată în Monitorul Oficial. Principalul titlu pe care Motor Presse îl edita în România, revista Auto Motor şi Sport, a trecut la începutul anului 2010 în portofoliul Sanoma Hearst România, trustul care mai deţine revistele Cosmopolitan, Naţional Geographic şi Esquire.
Publisherul de reviste Motor Presse România s-a dizolvat

TVR intenţionează să dea în judecată Antena 3, pentru că, pe 4 august, în emisiunea "Sinteza zilei" a fost preluată, fără acord, o înregistrare cu o durată de 60 de minute din emisiunea "Ediţie specială" de la TVR 1, în care a fost invitat preşedintele Traian Băsescu, scrie Mediafax.
TVR vrea să dea în judecată Antena 3 pentru că a preluat fără acord o parte din interviul cu Băsescu

Postul Acasă TV a primit acordul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru a începe să transmită programe în High Definition, scrie Mediafax. Potrivit solicitării, postul Acasă TV va fi difuzat în sistem HD în pachetele de cablu ale diverşilor operatori din România.
Acasă TV a primit aprobarea CNA de a emite în HD

Vremurile grele pentru agenţiile de creaţie sunt departe de a se încheia. „Diferenta între prima jumătate a anului 2010 şi aceeaşi perioadă a anului trecut este aceea că ne-am obişnuit cu termenul „criza”, spune Radu Florescu, CEO Centrade Saatchi&Saatchi. În acest context de piaţă, creativitatea îşi face cu greu loc printre promoţii şi campanii de direct mail, recunosc reprezentanţii agenţiilor, scrie Financiarul într-o analiză a pieţei de creaţie din România. Friends Advertising a încheiat anul 2009 cu o cifră de afaceri de patru milioane de lei. Raportat la 2008, când veniturile agenţiei erau de peste nouă milioane de lei, dintre care mai mult de jumătate obţinuţi din creaţie şi strategie, scăderea cifrei de afaceri este de peste 50%.
Agenţiile de creaţie se aşteaptă la afaceri similare anului 2009, când au înregistrat scăderi-record

Publisherii online consultaţi de Wall-Street cu privire la un proiectul de prin care se doreşte monitorizarea conţinutului de pe internet susţin că o astfel de lege ar fi aberantă şi imposibil de implementat. Cu toate acestea, o astfel de iniţiativă venite din exteriorul industriei online îi obligă să se asocieze şi să reacţioneze. "A încerca să reglementezi discuţiile de pe net e că şi cum ai încerca să reglementezi discuţiile de pe stradă. Sau cele telefonice. Internetul nu este doar un suport pentru un nou tip de media, este un mediu de comunicare, business etc.", este de părere Dragoş Stanca, director al F5, divizia new media a trustului Realitatea-Caţavencu.
Q&A - Publisherii online despre proiectul de lege a Internetului: Aberant, dar măcar ne obligă să ne asociem

CNA a respins acordarea unei licenţe audiovizuale televiziunii erotice LuXx TV, din cauză că legislaţia românească nu permite o astfel de licenţiere, însă postul ar putea emite în România în circa 2 luni, fiind retransmis din Olanda, potrivit acţionarului majoritar al canalului, Zoltan Nagy, scrie Mediafax.
Televiziunea erotică LuXx TV nu a primit licenţă CNA

Ioan Petran este administratorul Realitatea TV Network, companie deţinută de Realitatea Media care administrează reţeaua de staţii locale a grupului, începând cu data de 23 iulie, potrivit unui anunţ publicat în Monitorul Oficial, scrie DailyBusiness.ro.
Ioan Petran este noul administrator al Realitatea TV Network

Prin includerea campaniilor de presă "la comandă" pe lista vulnerabilităţilor la adresa siguranţei naţionale, "Consiliul Suprem de Apărare al Ţării practic încurajează serviciile secrete şi alte autorităţi (poliţie, parchete etc.) să îşi extindă metodele de supraveghere a ziariştilor incomozi şi a trusturilor de presă la care lucrează", apreciază Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului în România - Comitetul Helsinki (APADOR-CH), scrie Jurnalul Naţional, care citează un comunicat al organizaţiei.
APADOR-CH, împotriva tratării presei drept "vulnerabilitate” a siguranţei naţionale

BrandTailors, companie de strategie si design de brand, a finalizat proiectul de rebranding pentru Poiana Soarelui, companie ce-si deruleaza activitatea in industria de panificatie, patiserie si cofetarie, scrie Wall-Street.ro.
BrandTailors a realizat rebrandingul Poiana Soarelui

Fotograful american de origine română Herman Leonard, care a imortalizat numeroase staruri ale jazz-ului între anii 1940 şi 1960, a murit sâmbătă la Los Angeles, la vârsta de 87 de ani, a anunţat purtătorul de cuvânt al acestuia, scrie Mediafax.
Fotograful american de origine română Herman Leonard a murit

Pe 16 septembrie 2010, hotelul Radisson Blu va găzdui cea de-a treia ediţie Webstock Awards, o competiţie ce îşi propune să premieze cele mai bune şi inedite proiecte din mediul online local derulate în ultima perioadă şi dezvoltate în România, anunţă Financiarul.
Webstock Awards 2010 dă startul la înscrieri


White Image
a demarat colaborarea cu Hostway România, fiind responsabilă de trimiterea şi gestionarea informărilor prin e-mail către clienţii Hostway, precum şi de administrarea bazelor de date, scrie Financiarul.
White Image face e-mail marketing pentru Hostway România

Consultantul imobiliar CBRE Eurisko a decis să îşi externalizeze serviciile de relaţii publice, care au fost preluate de agenţia Verbio, fondată de către Despina Ponomarenco, fost director de comunicare al CBRE, au anunţat oficialii consultantului imobiliar, scrie DailyBusiness.ro.
PR-ul CBRE Eurisko se întoarce la Despina Ponomarenco

Producătorul de alimente Mars investeşte peste 2,4 milioane euro în promovarea noului brand de ciocolată Twix Fino, scrie DailyBusiness.ro, care citează presa internaţională.
Injecţie de 2,4 milioane euro în marketingul Twix

Site-urile The Times au pierdut 1,2 mil.cititori in Marea Britanie in ultimele 3 luni, in conditiile in care, incepand cu luna iulie, publisherul a introdus taxa pentru continutul online, notează DailyBusiness.ro, care citează presa internaţională.
Ce se intampla cand taxezi stirile online? Pierzi 1 milion de cititori

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus