Skip to main content

4 august: Piaţa românească este distorsionată de patronii din media, spune şeful WAZ

 

Grupul media german WAZ se va retrage din România din cauză că "piaţa românească este distorsionată" de investiţiile masive derulate de oameni de afaceri care îşi câştigă banii din alte sectoare economice, şi nu din presă, afirmă, într-un interviu acordat Deutsche Welle, Bodo Hombach, directorul grupului care deţine acţiuni la cotidianul România Liberă.

Publicitate

Hombach: "Dacă cineva intră in afaceri de presă nu pentru a le opera pe acestea, ci pentru a însoţi mediatic alte afaceri pe care patronatul le are, atunci noi, editorii de presă şi afaceriştii din domeniul media avem dificultăţi majore în a susţine o companie media serioasă cu rulaje de bani strict în acest domeniu."

Concursurile şi tombolele fac audienţă artificială în România”, spune el. Interviul este citat de HotNews şi Evenimentul zilei. Şeful WAZ a explicat că trustul va vinde participaţiunile deţinute la ziarele est-europene şi se va concentra pe piaţa germană. În România a primit deja oferta unui om de afaceri serios, „care a dovedit deja că acţionează cu un pronunţat simţ de responsabilitate editorială în presa de acolo”.

Prestigioasa revistă americană Newsweek a fost vândută pentru suma simbolică de un dolar. Cumpărător este omul de afaceri Sidney Harman (91 de ani), scriu Adevărul, Wall-Street şi Daily Business. Harman, un magnat al echipamentelor audio, va suporta pierderile revistei americane, deţinute din 1961 de grupul de presă Washington Post Company. Anul trecut, pierderile săptămânalului american s-au ridicat la 28 de milioane de dolari.

Biroul Român de Audit al Tirajelor – BRAT va oferi date de tiraj pe fiecare separat, scrie Financiarul. Începând cu următoarea perioada de audit, editorii cotidienelor au posibilitatea de a opta pentru evidenţierea separată a mediilor zilnice de tiraj difuzat pentru cotidienele editate, contra unui tarif suplimentar faţă de cel standard.
BRAT va audita mediile zilnice ale tirajului difuzat pentru cotidiene

TVA de 19%” sau „dăm înapoi tot TVA de 24%” au fost câteva dintre mesajele cu care şi-au aşteptat companiile clienţii pentru a impulsiona vânzările în se¬zonul estival, observă Financiarul. Fie că sunt din industria auto sau din retail, companiile au avut acelaşi slogan. Bogdan Naumovici consideră aceste campanii ca fiind fireşti şi adaptate la agenda publicului. Însă, pe termen lung, cele care vor câştiga sunt brandurile care nu îşi vor neglija imaginea şi care vor continua să inoveze şi să comunice.
Ofertele centrate pe TVA, un obicei la modă în acest sezon

Majoritatea utilizatorilor români de internet (72%) sunt interesaţi de ziare şi reviste online, 53% preferă reţelele de socializare Hi5, LinkedIn sau Facebook, în timp ce 43% dintre aceştia intră pe site-urile cu locuri de muncă, potrivit unui studiu realizat de serviciul de monitorizare a audienţei web trafic.ro, citat de Realitatea.net. Studiul este preluat şi de Daily Business.

Adevărul a participat la filmările pentru ultima ediţie din acest sezon a reality-show-ului Întâlnire pe întuneric, ce va fi difuzată la 23 august, pe Prima TV. Într-un complex rezidenţial din Pipera, şase tineri, trei fete şi trei băieţi, împart un duplex din care nu au voie să iasă timp de patru zile. Într-o parte stau fetele, în cealaltă - băieţii. Cei şase participă la reality-show-ul prezentat de Andreea Raicu şi difuzat de Prima TV lunea, de la ora 20.30.
„Întâlnire pe întuneric“, pronosticuri la final de emisie

Casa de modă Gucci a contractat agenţia de media ZenithOptimedia pentru servicii de media în valoare de circa 200 mil. dolari, scrie Daily Business. Zenith, care gestionează de anul trecut serviciile de media ale Gucci în Marea Britanie, a câştigat contul global al casei de modă în urma unui pitch şi se va ocupa de cumpărarea şi plasarea de spaţiu publicitar pentru branduri ca Yves Saint Laurent, Bottega Veneta, Alexander McQueen şi Stella McCartney.
Gucci a ales ZenithOptimedia pentru contul global de media, estimat la 200 mil. $

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • laurentiu laurentiu
    adica piata e distorsionata! dar ei nemti, care se descurca in orice, nu sunt in stare sa faca nimic. mi se pare...

Trimite un comentariu

sus