Skip to main content

9 august: Averea şefului TVR - o casă, trei terenuri, 9 firme şi venituri de profesor

 

Alexandru Lăzescu, preşedintele-director general al TVR, deţine o casă de locuit în Iaşi şi un apartament în Bucureşti, 3 terenuri intravilane, este asociat la 9 firme şi a avut în ultimul an fiscal venituri de peste 173.000 de lei din salariul de profesor, drepturi de autor şi închiriere spaţii, scrie Mediafax, care citează declaraţia de avere publicată recent pe site-ul TVR. Alexandru Lăzescu deţine, împreună cu soţia lui, Daniela Lăzescu, o casă de locuit în Iaşi, cu o suprafaţă de 277 mp, dobândită în anul 2006, şi un apartament în Bucureşti, cu o suprafaţă de 68,40 mp, dobândit în 2008.

Şeful TVR Alexandru Lăzescu deţine mai multe locuinţe, terenuri şi este asociat la nouă firme

Tipografii îi acuză pe jurnalişti pentru declinul "printului". Ambele caste au nostalgia tipăritului pe plumb, când "presa era presă!", scrie Evenimentul Zilei într-un reportaj printre tipografii care au prins epoca vechilor rotative. Ziare cu poze în alb-negru şi într-o singură culoare, de regulă pe prima şi ultima pagină. "Evenimentul zilei", bulina roşie sau albastră, la ediţia de prânz. "România liberă", tot cu roşu, dar oleacă mai închis, "Adevărul", pe un albastru bleu-ciel, "Jurnalul Naţional", în format de "buzunar", tot pe roşu etc. Toate astea s-au sfârşit la finele anilor ’90, când defunctul Combinat Poligrafic Casa Scânteii, rebotezat Coresi, era în moarte clinică.

Supărare cu miros de plumb: "Ziariştii au distrus presa!"

Un număr de circa 650.000 de români, care activează pe PFA sau sunt remuneraţi pe drepturi de autor, sunt obligaţi să plătească până pe 25 august contribuţiile sociale aferente câştigurilor din luna iulie, a declarat pentru incont.ro Gabriel Biris, unul dintre cei mai cunoscuţi experţi în fiscalitate, partener fondator la casa de avocatură Biriş Goran, scrie Mediafax.
Angajaţii plătiţi pe drepturi de autor sau PFA trebuie să achite până pe 25 august contribuţii sociale

Google şi operatorul de internet Verizon sunt pe punctul să semneze un acord care să-i permită acestuia din urmă să grăbească drumul conţinutului online către utilizatori, dacă creatorul lui este dispus să plătească pentru privilegiu, scrie Mediafax. Taxele ar putea fi plătite, de exemplu, de companii precum YouTube, deţinută de Google, către un operator de internet precum Verizon, pentru a fi sigure că au prioritatea în ceea ce priveşte distribuirea conţinutului către utilizatori, scrie New York Times, care apreciază că, în cele din urmă, înţelegerea ar putea duce la un preţ mai mare plătit de consumatori.
Sfârşitul internetului aşa cum îl ştim. Conţinutul, distribuit cu prioritate, dacă creatorul lui plăteşte

O companie britanică va lansa la începutul lunii septembrie Vintage TV, un canal cu muzică din perioada 1940 – 1980 şi cu emisiuni pentru nostalgici, scrie Adevărul. Audienţa pe care o vizează noul post TV prin muzica şi emisiunile pe care le va difuza este formată din persoane cu vârste peste 50 de ani. Televiziunea vizează cele aproximativ 21 de milioane de persoane cu vârste peste 50 de ani din Marea Britanie, care reprezintă 42% din populaţia ţării.
Televiziune vintage pentru bătrânii englezi

În perioada 24 iulie-4 septembrie, pe litoralul românesc se desfăşoară ediţia 2010 a "Nopţii Devoratorilor de Publicitate". Mesajul evenimentului din acest an este unul... ecologic: Natural Advertising, scrie Jurnalul Naţional.
Noaptea Devoratorilor de Publicitate, pe Litoral

Google, deţinătorul celui mai popular motor de căutare la nivel mondial, a preluat operatorul de jocuri online Slide, în cadrul eforturilor de a ţine pasul cu Facebook în domeniul reţelelor sociale şi al divertismentului, notează Mediafax, care citează Bloomberg.
Google a preluat operatorul de jocuri online Slide

Foto: Bogdan Stamatin, Mediafax Foto

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • laurentiu laurentiu
    pai si la ce i-a mai trebuit sefia TVR la veniturile alea. eu zic ca mai bine ramanea profesor.
  • politic politic
    bun!
  • picu picu
    f tare! a muncit omu' n-a frecat frunza! si e bine pt TVR ca va fi ferit de "necazuri". si e baiat destept, si-a luat si marketing bun! bafta si spor! vrem sa "reauzim" de TVR!!
  • paul paul
    Bine ca e deja instarit.
    Asta ii va da mai putine motive sa fure din banii contribuabililor si mai multe motive sa faca ceva bun cu TVR.

Trimite un comentariu

sus