Skip to main content

ActiveWatch lansează un curs de educaţie media destinat elevilor de liceu

 

ActiveWatch-Agentia de Monitorizare a Presei lansează un nou produs educaţional destinat elevilor de liceu pentru dezvoltarea gândirii critice în raport cu mesajele media.

Publicitate

Acest curs poate fi util mai ales profesorilor care predau discipline socio-umane, precum şi celor care predau limba şi literatura română.

Cursul conţine instrumente de documentare şi evaluare a activităţii elevilor, foarte utile profesorilor mai puţin familiarizaţi cu conceptele media, analiza critică sau producţia ştirilor. Conţinutul pachetului educaţional este disponibil gratuit şi poate fi descărcat aici.

Ce conţine cursul?

Pachetul educaţional conţine exerciţii de analiză critică: discuţii în clasă, lucru în grupe pe teme conexe comunicării mediatice, jurnalismului şi elaborării ştirilor, precum şi activităţi de creaţie.

Despre proiect:

Cursul a fost dezvoltat în cadrul proiectului european de educaţie media ONAIR în România, o iniţiativă a Universităţii Sapienza din Roma, şi beneficiază de susţinerea Ministerului Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • movila movila
    Ce ziaristi? Ziaristii or sa mai existe la stat, bagati in afaceri sau bagatori de seama pe langa politruci. Presa s-a dus de rapa, voi nu vedeti? Presa a ajuns mai rau ca pe vremea lu ceausescu: lingai, turnatori, slugi, profitori. Uite-aici cum au ajuns 2 dintre ziaristii neamului, unl care a fost la BBC si una care a fost la PRO TV. In schimb, ziaristii adevarati de investigatii, care supara pe toti si nu se lasa cumparati, au fost primii loviti de "criza"
    http://infoinsider.ro/2010/08/10/cuplu-croitoru-munteanu-mananca-de-la-supermarket-iar-sotii-turcan-se-plimba-cu-trasura-la-neptun/
  • Dana Dana
    In sfarsit gasesc si eu ceva concret si interesant despre media. Sunt la liceu ... si tot ceea ce-mi doresc este sa scriu. Am citit deja cateva pagini din acel curs. Daca aceste cursuri se vor face cu adevarat cum as putea afla? :)
    Si felicitari pentru aceasta initiativa! :)

Trimite un comentariu

sus