Skip to main content

Explorează grădina băieților deștepți din Carpați: Băsescu, Udrea, Boc. Ce vor spoturile anti Băsescu de pe Realitatea TV?

 

De câteva zile, Realitatea TV difuzează intens câteva filmuleţe care au toate atuurile să îi facă verzi de invidie pe cei de la Antena 3, maeștri în discursul anti Băsescu. Sunt bine montate, cu cadre bine alese şi cu mesaj percutant: “Explorează grădina băieților deștepți din Carpați: Băsescu, Udrea, Boc.”

Publicitate

Ce promovează spoturile? Indică direcția postului sau a vreunei emisiuni? Sunt “entertainment”? Înainte de explicațiile directorului Realitatea TV, Cătălin Popa, iată unul dintre filmulețe.

Filmulețele au venit ca o reacție la brandul turistic lansat de Elena Udrea. Cel puțin așa spune Cătălin Popa, care respinge ideea filmelor ca linie editorială pentru Realitatea TV. Mai multe explicații:

De multe ori, filmuleţele au fost plasate chiar înaintea buletinelor de ştiri din timpul zilei, la "fără un minut".

Paginademedia.ro: Ce promovează filmele cu Udrea, Boc și Băsescu?
Cătălin Popa, director Realitatea TV: Promovează puterea actuală, brandul actualei puteri.

Care este rostul lor?
Noi l-am lansat după ce Elena Udrea a lansat brandul turistic: brandul actualului Guvern este dat de Udrea, Boc și Băsescu.

Este un spot de promovare, este un mesaj, ce este?
E un montaj realizat de noi, un montaj de întreținere, cum se spune. A fost difuzat înainte de știri, înainte de emisiuni, a fost și la știri.

Este o declarație de direcție a postului?
Nu este nicio declarație. Noi facem știri. Sunt sincroane cu promisiunile lor.

Iată și variantele cu Emil Boc și Elena Udrea

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • sunt un cititor amator de presa, care mai si posteaza cate un comentariu din cand in cand. am mai postat un comentariu cum ca prea este ridicata in slavi si prea apare cam des pe realitatea, acum vreo 2 ani, elena udrea. vad ca acum e invers. io m-am prins ca nu mai trebuie sa am incredere in televiziuni.
 • am renuntat de mult sa ma mai uit la TV, imi cumpar un DVD, un film, un docu, o carte, ies non stop pe munti, in natura, traind cu adevarat. Romani dezlipiti-va de TV ! Traiti din plin VIATA !!!
 • Eu credeam ca Popa ala raspunde si la intrebari dar el o tinea pe-a lui cu "postul de stiri" desi e evident pt orice om de pe lumea asta ca Realitatea Tv si Antena 3 suntr orice altceva numai nu "televiziuni de stiri".

  Cand PSD va ajunge la guvernare (din nou) Antena 3 nu va mai critica niciun ministru PSD iar cand PNL va ajunge la guvernare Realitatea TV nu va mai critica niciun ministru PNL.
 • Cred ca jurnalismul in ziua de azi se face doar pe bani. Multi bani. Ma uit la nivel local cand orice stire este negociata cu sefii de deconcentrate. Asa se face si acolo la Bucuresti. Totul se negociaza. Am ajuns tara nimanui. Oare cand se va trezi Romania asta si va merge in directia corecta. Poate niciodata.
 • daca pentru basescu si boc ne-am obisnuit...despre elena udrea...cu toata antipublicitatea care i se face...tot de neclintit ramanE!
 • Aici se lupta sarpele cu crocodilul, ca pe Discovery.
  Prostii, in loc sa-si vada de treaba lor, casca gura la cei doi. Poate invinge crocodilul, poate invinge sarpele, cine stie...
  Un lucru e cert, invingatorul, oricare ar fi el,nu va avea mila de sobolaneii curiosi care privesc de pe margine.

  Deci, lasati-i pe Basescu si pe Vantu cu luptele lor si mergeti la plaja, ca asa vreme ca azi nu mai prindeti.

  PS Daca ar exista un leu, i-ar casapi pe amandoi, dar in scenariul meu de Discovery sunteti cu totii niste sobolanei.
 • @ Liviu Iordache: dupa ce a deschis cerul patriei pentru aviatia israeliana si a promis sprijin statului evreu intr-un eventual razboi cu Iranul, Basescu poate candida linistit la premiul Nobel pentru pace cu sprijinul personal al lui Shimon Peres. In urma unui asemenea plocon, orice ar spune Peres despre Basescu nu suscita mirari: ca e cel mai pletos om de pe planeta, ca e cel mai bun vorbitor de engleza la ONU sau ca e presedintele Ligii Antialcoolice. Stai linistit, e doar kkt mancat in numele interesului de stat al Israelului.
 • "Majoritatea PDL-iştilor îi urăşte pe Băsescu, Boc şi Udrea. Pentru majoritatea PDL-iştilor, grupul celor trei este identificat drept "axă a răului"". Acesta este un extras din interviul publicat de Bursa cu Vintu. Ziaristii independenti au preluat mareata idee si asta-i tot. Din pacate pentru ei, timp de 2 zile s-a aflat la Bucuresti Shimon Peres, presedintele evreilor, care a spus despre Basescu ca este "unul dintre cei mai responsabili oameni ai timpului nostru. Daca spune da, e da, daca spune nu, e nu". Acum, alti oameni responsabili au de ales intre Vintu si Peres!
 • Ma intreb daca aceste filmulete indeplinesc vreuna dintre functiile mijloacelor de comunicare in masa. Se vede clar intentia de manipulare dar si de denigrare a imaginii unor persoane publice.
 • A se citi impreuna cu acest post: http://www.paginademedia.ro/2010/08/13-august-39-de-milioane-de-euro-minus-la-realitatea-media/ Realitatea are nevoie de bani.
 • Apropo de rebranduirile cam penibile dar cu mult tupeu, cand au avut campania Noi vrem respect (fix in campania electorala), invitasera telespectatorii sa spuna pe site ce personalitati ar vrea sa vada pe post. Fusesera multe propuneri de oameni admirabili, care ar fi destupat niste minti, daca nu aveau interzis pe televiziuni. Ce s-a intamplat cu lista de propuneri a publicului? Au refuzat toti colaborarea cu RTV? Ca pe post e acelasi playlist de lichele docile si politruci care nici nu se deosebesc intre ei.

Trimite un comentariu