Skip to main content

Gold FM se transformă în “tonomat”

 
raluca-moianu mica
raluca-moianu mica

Radio Gold FM renunţă la “vorbe” pe post (inclusiv la moderatori) şi se transformă într-un post “tonomat”. Decizia a fost anunţată ieri angajaţilor şi afectează cinci realizatori.

Publicitate

Călin Husar, director Gold FM şi Radio Guerrilla, a declarat pentru paginademedia.ro că postul va continua să funcţioneze în noul format şi că “încercăm să găsim soluţii” pentru cei cinci moderatori. Raluca Moianu, director de programe Gold FM, are o ofertă de a rămâne consultant. Detalii, în continuare:
Este o decizie de criză”, spune Călin Husar, şeful celor două radiouri din grupul Realitatea Caţavencu în legătură cu măsura de la Gold FM. “Playlist-ul rămâne acelaşi, doar că am renunţat la moderaţie”, explică el.

Gold FM a fost lansat la sfârşitul lui 2008, pe frecvenţa fostului Radio Total cu un format muzical orientat pe “Goldies”. Pe acest format funcţionează şi Radio Romantic (Intact). Romantic a renunţat la emisiuni şi la ştiri anul trecut, în vară.

Gold FM rămâne fără moderaţie şi fără moderatori. Ce se va întâmpla cu aceştia?

Călin Husar:

“Vorbim de 4-5 moderatori, pentru că, în mare parte, structura Gold FM era comună cu Guerrilla – corpul tehnic şi administrativ. Pentru moderatori, încercăm să găsim soluţii, încercăm să îi păstrăm”.

Singurele "vorbe" de pe Gold FM rămân ştirile, buletinele fiind preluate de la Radio Guerrilla.

Călin Husar nu exclude o relansare a postului, dacă piaţa îşi revine:

“Este o soluţie cu care putem să aşteptăm vremuri mai bune”, spune el

Raluca Moianu era director de programe la Gold FM. Ce va face ea?

Am o ofertă de a rămâne la posturile de radio, dar nu am luat încă o decizie”, a declarat ea pentru paginademedia.ro.

Din informaţiile paginademedia.ro, costurile lunare ale Gold FM se ridicau la aproximativ 20.000 de euro, sumă neacoperită de încasările din publicitate.

Ajustări la Radio Guerrilla

Radio Guerrilla îşi acoperă costurile, spune Călin Husar. Totuşi, în condiţiile noilor norme privind drepturile de autor, se va umbla la salarii.

Husar:

“Este posibil să fie făcute mici ajustări la Radio Guerrilla, dar în niciun caz mai mari decât cele de pe piaţă”.

Decizia de la Gold FM a fost semnalată de un comentator de pe paginademedia.ro.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • raluca raluca
    @ radio amator
    tu zici bine ce zici acolo. restul restului e in stare sa-si manance si mama pentru putina publicitate. pacat de gold, sper ca macar asa sa mai reziste. muzica cine o sa puna de acum in colo?
  • ana ana
    esti gresit informat! pentru playlist ramane pe loc directorul muzical, respectiv mihai dinu, cel care s-a ocupat de la inceput de muzica de la gold.
    stii tu, atunci cand radio total s-a transormat in gold!...
    si ca sa fii si mai informat pe viitor, tot mihai dinu este cel care face playlistul la guerilla de mai bine de juma' de an.
  • radioamator radioamator
    @andu
    normal ca au om la playlist. ca doar trebuie sa-l faca cineva si pe ala. numai ca nu mai au acelasi om la playlist. si informatia asta nu a dat-o petrisor ci comentatorul caruia i-ai raspuns.
    @geo
    unde sa se mai relanseze si in tara cand ei nu reusesc sa-si acopere cheltuielile pe bucuresti? in magic s-au facut investitii serioase cu banii scosi de big brother kiss. si stai tu linistit ca fara kiss nici magicul nu s-ar simti prea bine daca ar trebui sa se sustina singur. guerrilla are ea destule probleme in a rezista de unde sa mai care in spinare si goldul?
    daca ne luam dupa media fact book mgsi (kiss + magic + one) are 35% din bani; rrm (europa + 21 + vibe) are 27%; clir (zu + rra) are 25%. mai raman 10-15 procente pe care se bate restul de piata. in care rest avem profm si infopro. din ce bani sa mai traiasca si restul restului?
  • TheBride TheBride
    Pacat. Emisiunea de dimineata cu Raluca si cea de duminica despre Bucuresti meritau pastrate. Altfel, putem pune un CD cu goldies la player. Ce rost mai are sa ascultam Gold FM?
  • geo geo
    m-as bucura sa se relanseze si sa aiba acoperire macar in toate capitalele de judet in care Adevarul are redactii locale...ar fi o buna concurenta ptr Magic FM...
  • andu andu
    @ pentru patrie... Te inseli. Au om la play list. Dar Petrisor prezinta ce-i convine. Normal ca Moianu e un caz mai interesant. Pana la urma e decizia corecta. Mie imi place muzica lor si nu aveam chef de toanele dj-ilor. Muzica e minunata asa ca trebuie s-o lase sa "cante". Bine Husaaaaarrr...
  • Tom si Jderii Tom si Jderii
    Si eu cred ca-l vor scoate la mezat in toamna.Cel mai probabil Patriciu va fi noul proprietar.Sa nu uitam ca si trustul Puterea isi trage radio..asa ca la pret..va fi o problema.Cine da mai mult are 96,9!
  • me.moa me.moa
    Il cumpara Patriciu avand in vedere puterea de emisie si frecventa.
    Nu acum dar la toamna ... poate va fi cu discount
  • geo geo
    nu stiu de ce Videle pomenesti. important e ca nu batea nici la 200 km de Bucuresti...ca sa nu te intreb daca acoperea macar cele mai importante 10 - 12 orase importante ale tarii...iti zic eu ca nu, domnule nic.
  • vlady vlady
    poi il pot si inchide. de cand a venit husar le -au inchis is gerilelel toate . in sibiu nu se mai aude de o gramada de vreme nici guerila nici irealitatea. si nici guerila de pe cozia .

    coliva
  • Pentru Patrie Pentru Patrie
    da vasile 2000-2500 de euro!...da 500 de euro per cap de vita furajata ce are?!...astea erau salariile medii spre mari in radio gold fm. Plus ca din ce stiu eu, au ramas si fara om pentru playlist!
  • Teo Teo
    Vasile, esti un pic prostut. De unde ai dedus tu ca 2000 de euro e un salariu la Gold? Ai mancat tarate? Cred ca esti extrem de departe de adevar.
  • rvic rvic
    Lasa Geo, ca tu le prinzi la Videle dar nu recunosti
    E pacat ca nu mai platesc cativa moderatori, asa faceau cat de cat audienta, iar fara raman ca un post pirat, ba chiar si piratii au moderatori ce fac dedicatii in cartier :)
  • Vasile Gheorghe Vasile Gheorghe
    "costuri lunare de 20 mii EUR"...Presupun ca sunt costuri totale. Ma hazardez sa mai presupun ca pana la jumatate din suma o reprezinta costurile operationale. Raman 10 mii de euro cheltuieli cu salariile pentru 4-5 moderatori. Adica o medie salariala de 2000 - 2500 EUR. Ce misto e-n criza pentru unii!
  • paul S paul S
    cand a aparut radioul asta?
    ce fel de muzica difuza?
    cine l-a creat?
    acum s-a-nchis?
    si de ce l-a creat, de fapt?

Trimite un comentariu

sus