Skip to main content

IDEI PE TV: Adriana Bahmuţeanu bagă striptease pe manele şi nunţi pe bani la Etno TV şi la Taraf

 

Puteţi să vă imaginaţi o tânără dansând lasciv pe melodia lui Guţă, supărat că “Vrea gagica mea la mare, că e albă pe picioare”? (clipul, în articol). Striptease pe manele, Naked Manele, cum spune ea, e doar una din ideile Adrianei Bahmuţeanu, şefa de la Etno TV şi Taraf TV. O alta: nunta pe bani la televizor. Tariful: 500 de euro pe o oră şi jumătate.

Publicitate

Adriana Bahmuţeanu a preluat şefia Etno TV şi Taraf TV în urmă cu câteva luni, iar acum vrea să întinerească publicul posturilor, dar şi să scoată ceva bani. Săptămâna trecută a schimbat regia de publicitate. Din toamnă vor intra noi emisiuni. Despre programe, idei şi bani, în continuare:

Vreau să întinerim publicul”, spune categoric Adriana Bahmuţeanu, şefă peste Etno TV şi Taraf TV, posturile înfiinţate de soţul ei, Silviu Prigoană. Pentru fiecare canal, a pus câteva idei în aplicare mai are ceva planuri.

Şi pe Etno TV, dar şi pe Taraf vor fi difuzate nunţi contra cost. Dacă sunt mai multe manele, nunta intră pe Taraf. Dacă este mai multă muzică populară, nunta e pe Etno. Nunta va fi rezumată înt-un program de o oră şi jumătate. Costul: 500 de euro.

Etno TV şi Taraf TV au fost înfiinţate de Silviu Prigoană. Acum, acţionar majoritar este fiul său, Honorius. Etno TV a fost pornit în 2001 şi este axat pe muzică popular şi de petrecere. Taraf TV a venit mai târziu, prin 2005, ca o televiziune de manele.

Etno TV: vreau să fie un reper, să devină o Mecca a oamenilor de petrecere

Publicul Etno TV este mai în vârstă, dar eu nu cred că numai ei ascultă muzică populară şi de petrecere”, spune Adriana Bahmuţeanu.

Cum are de gând să aducă public tânăr?

  • Prezentatoarele sunt mai atrăgătoare. Fosta ei pupăză de la Kanal D, Sânziana Buruiană, e acum prezentatoare la Etno TV.
  • Un album duminical cu Gelu Voicu (la toamnă)
  • Mega petrecerea de Sâmbătă seara, cu Văru’ Săndel.
  • Producţii de divertisment cu muzică de petrecere.
  • Reality show-uri la ţară.
  • Difuzarea de nunţi, contra cost.

Bahmuţeanu: “Etno TV nu este doar un post de folclor, este şi o televiziune cu muzică de petrecere. Etno trebuie să devină un reper, o Mecca a oamenilor care cântă sau ascultă muzică de petrecere”.

Taraf TV: Naked Manele, program de forţă

Postul de manele are deja un program “de forţă”. În engleză, Adriana Bahmuţeanu îl numeşte Naked Manele. În română, este Fata de la miezul nopţii. Fata se unduieşte pe ritmuri provocatoare de Salam şi Guţă. Striptease pe manele, dans lasciv pe “Bomba bombelor” sau “Vrea gagica mea la mare, că e albă pe picioare”.

E misiunea de streaptease e interactivă:

  • Telespectatorii aleg prin SMS piesa pe care se mişcă fata
  • Se dau porunci prin SMS. Un exemplu: “arata sany” :)

Bahmuţeanu: “Se uită şi puşcăriaşii. Tot vedeam mesaje pentru colegii din PNT. Am crezut că e vreun partid. Dar erau tovarăşii din penitenciar”.

Fără număr: Taraf şi Etno, câteva sute de mii de euro din publicitate

Adriana Bahmuţeanu vrea să facă un business bun din Etno şi Taraf. Săptămâna trecută, a schimbat vânzătorul de publicitate. Spaţiile pentru reclame vor fi administrate, de la 15 august, de regia DBV Media House, după ce, încă de la înfiinţare, de publicitate s-a ocupat Splendid Media.

De ce a a schimbat?

Vrem să ne creştem veniturile, dar şi gradul de ocupare pe staţii”, justifică Bahmuţeanu.

Potenţialul celor două canale, spune ea, este de aproximativ un milion de euro din publicitate.

Etno TV şi Taraf TV au două surse de venit importante: publicitate/teleshopping şi taxele percepute artiştilor începători care vor să apară pe TV. Anul trecut, pe ambele posturi, publicitatea a însumat 500-600.000 de euro. De la artişti, veniturile au fost ceva mai modeste: aproximativ 50-60.000 de euro pe tot anul. O a treia sursă de bani sunt SMS-urile cu dedicaţii, dar ponderea lor este, deocamdată, nesemnificativă.

Şi pe Etno TV, dar şi pe Taraf TV, debutanţii îşi pot face cunoscute “operele”. Nu degeaba. O difuzare costă 10 euro.

Etno şi Taraf în cifre:

Număr angajaţi:

Etno TV: 40
Taraf TV: 10

Audienţa în mediul urban:

După media pe zi:

Etno TV Taraf TV
nr. persoane rtg % nr. persoane rtg %
aprilie 35.000 0.3 16.000 0.1
mai 30.000 0.3 18.000 0.2
iunie 24.000 0.2 17.000 0.2

După media în Prime Time:

Etno TV Taraf TV
nr. persoane rtg % nr. persoane rtg %
aprilie 65.000 0.6 22.000 0.2
mai 54.000 0.5 24.000 0.2
iunie 46.000 0.4 22.000 0.2

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • artudean artudean
    esti tare deea..tineo tot asa...as vrea sa dansez si eu in emisiune....:*
  • artudean artudean
    este foarte tare emisiunea....macar o data in cursul zilei sa fie cineva care sa lase piesa in intregime....numai invidiosi isi dau paperi urate despre deea si despre toate fetele..le este ciuda ca manelele sunt cele mai cautate si cele mai cunoscute...sincer niki eu nu sunt o manelista inraita imi plac toate genurile de muzica...dar parerea mea este ca:'in lume ori unde mergi fara manele esti mort'.niki la un chef nu te poti distra pe house populara etc daca nu sunt manele niki chef sa te distrez nu ai ...asa ca pa naspaletilor care nu stiti ce ii frumos in viata....te pooopacesc deea
  • petrul petrul
    Daca la banii ei decade atat de jos ,e ok.Dar daca aduce kitsch-ul pe ecrane ca sa faca firfirei si sa umple tv-ul de mizerii...atunci da este o profesionista de cacao ,abia astept sa vad toti manelistii gen fernando caransebes desfatand onoratul auditoriu cu imbecilele insonoritati atat de cautate.Traiasca Romania,a lui Burebista desigur.
  • Silviul Silviul
    Midnight Caller!! Ce vremuri... Uitasem de el. Sper sa il gasesc online pe undeva. Old school!
  • Roberto Roberto
    Daca la nunta mea nu se pun manele sau muzica populara nu o mai difuzeaza?!
  • marales marales
    fata de la miezu nopti :))
  • laurentiu laurentiu
    sa va uitati numai ce repede trece anuntul cu privire la costul unui SMS, care depaseste 3 euro :)
  • xman xman
    oricum astea 2 canale le prind dar nu le am memorate.
    la taraf sa-i puna sloganul "canalul cocalarilor si al pitipoancelor"
  • geo geo
    rau am ajund daca Etno se transforma in canal de muzica de petrecere...asta ptr ca muzichia asta nu e totuna cu foloclorul si muzica populara autentica...rusine sa va fie!!!
  • ticu ticu
    Super! Deci Favorit a ramas singurul canal de folclor? Poate asa incep sa faca bani si Miculii din media. Cand nu stii sa te pozitionezi bine pe piata, te mai ajuta si competitorii. Asa e civilizat.
  • Alin Alin
    :))) corect @Tonciu!
  • tonciu tonciu
    Adevarul e ca puscariasii si betivii o vor ajuta sa creasca veniturile... Noul format este de-a dreptul indispensabil clientilor de publicitate ai statiei. S-ar putea sa bata si Otv-ul la mizerii.
    Poate ar trebui sa ii spuna cineva doamnei Bahmu ca e mai importanta calitatea decat cantitatea. Chiar si atunci cand mananci, de exemplu...
  • Alin Alin
    Patetic! Mi-e greata de modelul asta de business!

Trimite un comentariu

sus