Skip to main content

Radio 21 îşi ajustează echipa de ştiri. O parte din ştirişti au primit deja preaviz astăzi.

 

ACTUALIZARE: Potrivit ultimelor informaţii paginademedia.ro, întregul departament de ştiri al Radio 21 va fi reorganizat. Toţi redactorii de la ştiri au primit preaviz, iar până în luna septembrie urmează să se ia o decizie finală în legătură cu forma ştirilor şi numărul celor care vor rămâne să lucreze.

Publicitate

Postul Radio 21 îşi ajustează echipa de ştiri. Astăzi, o parte din oamenii care lucrează la programele informative au primit preaviz. Alexandru Macavei, director executiv Radio 21, a declarat pentru paginademedia.ro că decizia vine după ce Radio 21 a trecut la statutul de reţea naţională, ceea ce nu mai impune obligativitatea de a avea programe la staţiile locale.

Echipa de ştiri are 8 angajaţi şi 12 colaboratori. Alexandru Macavei nu a precizat câţi vor fi restructuraţi. “Încă nu pot spune exact câţi oameni vor rămâne”, a declarat el.

Alexandru Macavei pentru paginademedia.ro:

Am făcut o cerere aprobată de CNA de trecere a Radio 21 la statutul de reţea naţională. Acest lucru presupune că Radio 21 nu mai are obligaţia să difuzeze program local pe fiecare staţie din ţară. Ştirile locale erau asigurate de la Bucureşti. Informaţia era colectată la nivel local, dar programele informative se produceau aici. Cert este că are loc o reorganizare a departamentului de ştiri, ceea ce presupune, din păcate, atât disponibilizări, cât şi reaşezări ale oamenilor în schemă.

Ce se va întâmpla cu şeful ştirilor, Ciprian Stoianovici?

Alexandru Macavei spune că coordonatorul ştirilor, Ciprian Stoianovici, nu este printre cei care au primit aviz astăzi. "Din câte ştiu eu nu a primit aviz. Noi vom încerca să-l păstrăm şi în noua formulă", a declarat Macavei.

În prezent, Radio 21 are în Bucureşti 5 grupaje informative: 7.00, 8.00, 9.00, 13.00 şi 18.00. Emisiunile de ştiri de la nivel local vor fi scoase începând de luni. Macavei spune că postul nu a luat încă o decizie legată de viitorul ştirilor la Radio 21.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus