Skip to main content

Spoturile cu “băieţii deştepţi din Carpaţi” au scăpat nesancţionate de CNA

 

Spoturile difuzate de Realitatea TV sub sloganul „Explorează grădina băieţilor deştepţi din Carpaţi: Băsescu, Udrea, Boc!”, despre care paginademedia.ro scria în urmă cu o săptămână, au scăpat fără nicio sancţiune din partea CNA. În perioada 5-10 august, Realitatea TV a difuzat o serie de spoturi care îi aveau în prim plan pe Traian Băsescu, Emil Boc şi Elena Udrea. Aceste promouri, despre care Cătălin Popa, directorul Realitatea TV, spunea că sunt montaje “de întreţinere”, au fost difuzate în cadrul mai multor emisiuni de ştiri, după calupurile de publiciate sau pur şi simplu după afişarea unui anunţ de tipul “promo”.

Publicitate

Câţiva membrii CNA au vrut să sancţioneze cele trei spoturi cu o decizie de intrare în legalitate, care presupunea  întreruperea materialelor de la difuzare. Interesant este că această măsură era susţinută de membrii CNA chiar dacă niciunul dintre spoturi nu mai rulează pe post începând din această dimineaţă, potrivit declaraţiei Roxanei Niculescu, director de programe Realitatea TV. În final nu s-au strâns suficiente voturi pentru a se lua vreo măsură.

“Aceste materiale au fost oprite, până la urmă are legatură cu brandul turistic, iar noi am considerat ca cei trei reprezintă cel mai bine România. La urma urmei, este un colaj de declaraţii pe care şi le-au asumat cei trei. Nu cred ca am dezinformat cu ceva”, a declarat Roxana Niculescu, director de programe Realitatea TV .

Cum au decurs discuţiile dintre membrii CNA?

„Este un spot cu caracter de publicitate politică, deci somare cu intrare în legalitate, adică interzicerea difuzării”, a propus Ioan Onisei, vicepreşedintele CNA.

„Nu e negativ! A crescut tva-ul, aşa s-a întâmplat în România. Asta e România, ard copiii în spitale, lefurile noastre s-au dus dracului. Tu vii şi-mi spui că e clip politic? Nu e clip politic, asta-i România” i-a răspuns Mihai Mălaimare, membru CNA, lui Ioan Onisei.

“Are rost sa dam drumul unui astfel de decizii, din moment ce s-a oprit de la difuzare?”, a fost poziţia lui Răsvan Popescu, preşedinte CNA.

“Noi trebuie să decidem acum dacă e în regulă să faci publicitate politică negativă în afara campaniei electorale pentru ca pe viitor să ştim cum să tratăm astfel de situaţii. În plus va trebui să acceptăm că vom avea o campanie electorală mascată.”

Spotul Academiei Caţavencu cu "drumul lui Băsescu" a scăpat şi el

Consiliul Naţional al Audiovizualului nu a luat nicio măsură nici în privinţa spotului de promovare pentru Academia Caţavencu, reclamat de Preşedinţie.

Administraţia Prezidenţială a reclamat la CNA un clip de promovare pentru una dintre ediţiile săptămânalului de pamflet Academia Caţavencu, difuzat pe Realitatea TV în săptămâna 26 iulie-1 august.

Iată un fragment din sesizarea primită de CNA de la Preşedinţie:

Administraţia Prezidenţială consideră că acesta (spotul Academiei Caţavencu-n.r.) afectează corecta informare a cetăţenilor prin proiectarea publică a unei imagini false despre preşedintele României. Considerăm că este vorba de utilizarea cu rea-credinţă a imaginii preşedintelui Traian Băsescu şi de asocierea acesteia cu defrişarea unei păduri pe fondul prezentării unor mesaje negative", se arată în reclamaţia semnată de Valeriu Turcan, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Viorela Viorela
    Cred ca dna Udrea nu are ce cauta in spotul acesta.

Trimite un comentariu

sus