Skip to main content

Cât de mult îi afectează pe angajaţii Realitatea-Caţavencu arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu?

 

Angajaţii trustului Realitatea Media au emoţii lună de lună că nu-şi mai primesc salariile, mai ales după arestarea patronului Sorin Ovidiu Vîntu, scrie Evenimentul Zilei. Ziarul relatează că procurorii au dovezi că el finanţa postul TV prin interpuşi. "Livrarea salariilor depinde de încasările pe care le avem din activitatea noastră şi de felul în care le vom putea gestiona", a explicat Sorin Freciu, preşedintele Consiliului de Administraţie pentru EVZ.

Publicitate

El a negat implicarea omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu în problemele financiare ale trustului. "Cheia se află la managerii direcţi, depindem de evoluţia pieţei de publicitate", spune preşedintele CA.

Până anul trecut însă, Sorin Ovidiu Vîntu (SOV) a susţinut financiar compania prin interpuşi, fapt ce reiese din referatul întocmit de procurori în cazul arestării omului de afaceri.

Într-o discuţie din noiembrie 2009 cu cetăţeanul moldovean Octavian Ţurcan - acuzat şi el în acelaşi dosar de favorizare a infractorlui - SOV solicită explicaţii cu privire la transferul unei sume de bani destinate salariilor.

"Banii la Realitatea nu i-ai trimis la timp, la ăsta n-au ajuns banii că e contul greşit, cu toate că în contul ăla am virat", i-a spus părintele FNI lui Ţurcan, aşa cum apare în referat.

Bogdan Chirieac a împrumutat bani trustului Realitatea
Una dintre persoanele care au susţinut compania media, care se confrunta cu grave probleme financiare, este jurnalistul Bogdan Chirieac, un personaj prezent adesea în cadrul emisiunilor realizate la postul de televiziune Realitatea TV.
Potrivit tabloidului "Cancan", jurnalistul a împrumutat trustului Realitatea-Caţavencu între 500.000 şi un milion de euro. "Da, este adevărat. Suma este confidenţială, iar amănuntele acestui contract privesc exclusiv cele două părţi implicate, nu ştiu de ce s-ar discuta despre acest subiect", a declarat Chirieac pentru EVZ.

Sursă foto: Mediafax foto, Liviu Adăscăliţei

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • omar omar
    asta daca il consideri pe Chirieac ziarist. te asigur, nu e cazul...mai degraba un mic si venal 'parerist" . el isi da cu parerea in domenii pe care nu le-ar stapani nici daca ar mai trai doua vieti.
  • laurentiu laurentiu
    cool, ziaristii imprumuta posturile TVA. premiera mondiala :)

Trimite un comentariu

sus