Skip to main content

Stelian Tănase: "Sorin Ovidiu Vîntu s-a obligat să nu intervină niciodată în politica editorială"

 

"În discuțiile cu mine, Sorin Ovidiu Vîntu s-a obligat să nu intervină niciodată, telefonic sau în alt fel, în politica editorială, în programe”, a declarat Stelian Tănase, noul director al Realitatea TV, pentru HotNews.

Publicitate

“A făcut-o înainte să i-o cer eu. Altfel, nu discutam. A spus că nu va interveni în independența editorială a postului, pentru care răspund numai eu", a continuat el.

Stelian Tănase a fost numit astăzi director general Realitatea TV, după cum paginademedia.ro a anunțat aici. El l-a înlocuit pe Cătălin Popa.

Din discuția lui Stelian Tănase cu HotNews:

 • În ce condiții i s-a făcut propunerea să preia conducerea Realitatea TV: "A fost o discuție despre un proiect pe care eu l-am propus, de rebranduire, de repoziționare a postului Realitatea TV pentru următorii doi ani."
 • Am discutat săptămâna trecută cu Sorin Ovidiu Vîntu. Apoi, m-au întrebat telefonic - eu fiind la Paris - dacă putem să devansăm lansarea proiectului pentru 1 octombrie.
 • Prima mea problemă când revin în țară va fi să iau dosarele la mână, să verific situația postului, inclusiv situația financiară, pentru că aceste lucruri nu le știu exact, doar din auzite ce am mai aflat - până acum nu am ocupat o poziție de management. Revin joi în țară, de vineri încep întâlnirile să mă pun la punct - va dura o lună.
 • Despre ce este vorba în proiectul pe care l-a propus? "Regulile BBC se vor aplica în post punct cu punct. BBC se menține ca fiind structura media cu cea mai mare autoritate. Sunt reguli jurnalistice foarte dure pentru România, pentru presa de aici, dar încercăm din punct de vedere al meseriei să aplicam acele reguli".

Sursa foto: Adevărul

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Cel mai nou banc cu Stelica Grivei Tanase:


  Sorin Ovidiu Vantu: O sa castige Geoana, Stelian.
  Stelian Tanase: Sa te auda Dumnezeu!
  Dumnezeu: Sa trecem… *  *aluzie la replica repetitiva a lu’ Vantu la orice intrebare inconfortabila din emisiunea “Vorbe Grele” a Lingaului.
 • bine ar fi sa se intample cum zice... Sunt curios sa va vad daca se poate face asa ceva la noi. Abia astept.
 • Cum poate un tip anti-televiziune prin chiar emisiunile pe care le face (la 3x3 intervine exasperant, de pilda, la tanase si scatiul o lalaie, nu are subiect), inadecvat total acestei profesii sa dea chiar linia, sa imprime ceva specific televiziunii? De fapt, in afara de accentul anti-basescu (un sperjur, care in trei luni...) nu va face decit sa se convinga ca i s-au virat banii! Penibil!
 • Sesizati o legatura duioasa intre Stelica si Laca?
  Ambii isi primesc hrana de la acelasi tip de patron.
  Il putem individualiza ca specie: "patronul care nu intervine".
 • Ce dulce esti, Stelica! Cum o sa te sune sa intervina Vantu in programe? Pai de ce a mai adus-o pe Lembrau pe editorial? Pe ea o suna. Tu nu esti de icredere. Esti suspect de sechele de moralitate. Nici pe Lembrau n-o mai suna. A sunat-o mai demult si i-a spus doar 3 cuvinte: "tunurile pe Basescu!"

Trimite un comentariu