Skip to main content

Suntem campioni la aruncatul cu privirea: peste 6 ore pe zi la televizor!

 

Românii sunt telemaniaci cu acte în regulă. În fiecare zi stau în faţa televizorului 376 de minute. Adică 6 ore şi 16 minute! Cel mai mult uită să se ridice din fotoliu la sfârşitul săptămânii. Telecomanda îngheaţă pe Pro TV, unde zăbovesc cel mai mult. Datele reies dintr-un studiu realizat de agenţia Initiative în exclusivitate pentru paginademedia.ro. Rezultatele lui, în continuare:

Publicitate

Studiul se bazează pe datele GfK, compania care se ocupă de măsurarea audienţei TV.

An de criză puternică şi de evenimente, 2010 i-a ţinut pe români lipiţi de televizoare. Media pentru perioada 1 ianuarie – 30 august arată că românii din mediul urban au stat pe televizor, în medie, 6 ore şi 16 minute pe zi.

Vârful acestui an a fost luna ianuarie. Datele studiului făcut de Initiative pentru paginademedia.ro arată că în prima lună din 2010, românii s-au uitat la televizor nu mai puţin de 7 ore şi un sfert pe zi ! (434 de minute).

Datele erau cu totul altele acum câţiva ani. În 2004, stăteam ceva mai puţin la televizor: aproximativ cinci ore. Consumul a crescut în ultimii doi ani.

Durata medie de vizionare în ultimii ani, în ORE (pe zi, mediul urban):

2004 5 ore si 11 minute
2005 5 ore si 17 minute
2006 5 ore si 12 minute
2007 5 ore si 17 minute
2008 5 ore si 50 de minute
2009 6 ore
*2010 6 ore si 16 minute

*1 ianuarie – 30 august 2010

Durata medie de vizionare în ultimii ani, în MINUTE:

În week-end ne lipim de telecomandă

Puterea de cumpărare mică a românilor se vede în consumul de televiziune. Micul ecran rămâne principala sursă de divertisment. Este cea mai accesibilă. La sfârşitul săptămânii, stau la televizor, în medie, aproape 7 ore: 407 minute. În procente, durata de vizionare este cu 12% mai mare în weekend, faţă de celelalte zile ale săptămânii.

Timpul petrecut la televizor ÎN ORE:

Luni – vineri: 6 ore şi patru minute pe zi (364 de minute)
Sâmbătă – Duminică: 6 ore şi 47 de minute (407 minute)

Timpul petrecut la televizor în zilele săptămânii şi în week-end (MINUTE):

Pro TV este postul pe care telecomanda rămâne blocată cel mai mult. În medie, românii se uită la Pro TV o oră şi 20 de minute în fiecare zi (aproximativ 80 de minute). La Antena 1 se uită puţin peste o oră: 67 de minute.

I-am lăsat pe toţi în urmă

La nivel global, timpul mediu petrecut în faţa televizorului a fost în 2009 de 3 ore şi 12 minute, în creştere cu 3 minute comparativ cu 2008, potrivit studiului Eurodata TV Worldwide realizat de compania Médiamétrie.

Consumatorii din America de Nord petrec în medie în faţa televizorului 4 ore si 40 de minute pe zi, urmati de cei din Orientul Mijlociu, care se uită la televizor, în medie, 4 ore şi 34 de minute, şi de cei din Europa, care umăraresc programele TV, în medie, 3 ore şi 42 de minute.

În America Latină, un consumator obişnuit se uită la televizor, în medie, 3 ore şi 30 de minute, în timp ce consumatorii din regiunea Asia - Pacific îşi petrec în faţa micilor ecrane circa 2 ore şi 41 de minute.

Foto: Adevărul

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dd dd
    gfk-ul explica ciordeala grozava, ce vine doar pe linia Pro TV>creste timpul de vizionare, creste TTV-ul dar numai in curtea din Pache
  • dStanca dStanca
    O dilema: pe ce esantion este facut studiul? Sper ca nu e vorba de cei care au peoplemeter, pentru ca daca raspunsul e "da", rezultatele au o relevanta scazuta. Oamenii cu pricina se uita la televizor cu simt de raspundere, iar afirmatia cu "romanii" nu sta in picioare.

Trimite un comentariu

sus