Skip to main content

27 octombrie: Aprobare tacită la deputaţi după ideea lui Prigoană: TVR International trece la MAE

 

Camera Deputaţilor a adoptat tacit proiectul lui Silviu Prigoană (deputat PDL) prin care TVR Internaţional trece în administrarea Ministerului Afacerilor Externe, instituţie care urmează să asigure finanţarea şi să deţină decizia editorială asupra programelor acestui post, scrie HotNews.ro, care citează Agerpres. Într-un comunicat de presă al MAE se precizează că decizia nu este finală, iar punctul de vedere al Guvernului privind adoptarea acestei propuneri legislative este negativ. "Astăzi (ieri – n.r.) a fost adoptată o inepţie, nu o iniţiativă legislativă, neconstituţională, tacit. O iniţiativă legislativă care nici nu a fost pe ordinea de zi a comisiei sesizate în fond (n.r. - de cultură). Niciodată nu s-a pus pe ordinea de zi această iniţiativă legislativă", a declarat deputatul Marton Arpad.

Publicitate

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), Active WatchAgenţia de Monitorizare a Presei (AMP) şi Convenţia Organizaţiilor de Media (COM) condamnă adoptarea tacită de către Camera Deputaţilor a acestei propunerii legislative şi consideră această iniţiativă "nefirească şi neconstituţională". Cele trei organizaţii de media cer Senatului Romaniei să respingă proiectul de lege, notează HotNews şi Adevărul.

Asesoft nu a cumpărat acţiuni în cadrul Realitatea Media, în urma contractului semnat luni prin care a preluat managementul acestui grup media, şi nici nu s-a menţionat în acord ca Asesoft să preia în viitor acţiuni la Realitatea Media în cazul în care investiţia nu va fi recuperată, a declarat pentru HotNews.ro Sebastian Ghiţă, principalul acţionar al Asesoft. Este naş de cununie şi prieten cu fostul ministru al Economiei, Codruţ Şereş şi spune că se cunoaşte foarte bine cu Victor Ponta, dar are relaţii la fel de bune cu Crin Antonescu, Vasile Blaga, Ludovic Orban sau Dorin Cocoş. Întrebat care vor fi principalele direcţii de investiţii, Sebastian Ghiţă a răspuns: "HD (n.r. High-Definition), hala multimedia şi extindere regională", a răspuns la fel de scurt omul de afaceri. Referitor la intrarea pe profit a grupului, patronul Asesoft estimează că acest lucru se va întâmpla în €œtrei luni”.


Sebastian Ghiţă, şeful Asesoft care a preluat managementul Realitatea Media: Mă cunosc foarte bine cu Victor Ponta. Relaţii la fel de bune am cu Antonescu, Blaga, Orban, Cocoş, etc

"În derivă", primul serial original produs de HBO în România, cu Marcel Iureş în rolul principal, va avea premiera pe 6 decembrie, pe HBO, urmând să fie difuzat de luni până vineri, de la ora 20.30, notează Mediafax şi Jurnalul Naţional. Marcel Iureş, unul dintre cei mai cunoscuţi actori români, interpretează rolul principal în serialul "În derivă" - cel al psihoterapeutului Andrei Poenaru, al cărui univers profesional şi personal pare să se destrame, săptămână de săptămână. Celelalte roluri din serial sunt interpretate de Maria Dinulescu, Vlad Zamfirescu, Maria Mitu, Bogdan Dumitrache, Andreea Bibiri, Tamara Creţulescu şi Gabriela Butuc.

Giganţii din publicitate au trecut în ultimul trimestru financiar din 2010 cu rezultate pe plus, în trimestrul III (T3) punctând creşterea veniturilor cu până la 26% comparativ cu T3 2009, cum este cazul Publicis Groupe. După un an de scăderi, greii comunicării la nivel mondial estimează finalizarea anului fiscal în curs pe plus. Majorarea cifrei de afaceri se datorează în primul rând redresării pieţei de publicitate, ţinând cont că principala sursă de venituri o reprezintă publicitatea, scrie Financiarul într-o analiză. Publicis Groupe, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare din lume, ce are în portofoliul său companii precum Leo Burnett şi Saatchi&Saatchi, a anunţat pentru cel de-al treilea trimestru al anului 2010 venituri consolidate în creştere cu 26,1% faţă de perioada similară a anului trecut, ajungând la 1,32 miliarde de euro.
Grupurile internaţionale de comunicare au creşteri de până la 18,5%

Tabără de business pentru studenţi şi tineri profesionişti. Evenimentul organizat de BizCamp, aflat la a IV-a ediţie, se desfăşoară pe 17 şi 18 noiembrie, la hotel Howard Johnson, începând cu ora 9:30, scrie IAA.ro. BizCampus Network, alături de companii de top prezintă astfel tinerilor cu aspiraţii înalte premisele unei cariere de succes, evenimentul având scopul de a facilita comunicarea bilaterală dintre companii şi tinerii profesionişti.
Tabără de business pentru studenţi şi tineri profesionişti

Site-urile The Times şi Sunday Times au pierdut 88% din vizitatorii unici, din momentul în care au decis să taxeze conţinutul, până în prezent, scrie DailyBusiness.ro, care citează un raport realizat de firma de cercetare Nielsen. Studiul arată că doar unul din cinci vizitatori ai site-urilor amintite plăteşte abonament pentru vizualizarea conţinutului.
Internauţii nu vor conţinut plătit: The Times a pierdut 88% din vizitatorii unici

Asociaţia Română a Profesioniştilor în Relaţii Publice (ARRP) aniversează 15 ani de existenţă, prilej cu care organizează vineri, 29 octombrie 2010, Conferinţa Naţională de Relaţii Publice. Acordurile de la Stockholm şi impactul lor, industria de relaţii publice din România, etica şi profesionalismul sunt doar câteva dintre subiectele abordate în cadrul acestui eveniment. Asociaţia Română de Relaţii Publice, membră a Global Alliance, a contribuit la realizarea Acordurilor de la Stockholm, participând la sesiunile de lucru din februarie şi martie 2010.
Vineri are loc Conferinţa Naţională de Relaţii Publice

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus