Skip to main content

Hrubaru, rockerul de la Cârcotaşi, a ajuns şef de post: ce face şi cu cine la noul radio de rock?

 
Hrubaru
Hrubaru

Fostul One FM se transformă într-un post de rock începând de luni. Noul nume al postului este încă ţinut secret. Director de programe este rockerul Cristian Hrubaru, de la Cronica cârcotaşilor. În echipă mai sunt Mihai Georgescu - Miţă, de la Bere Gratis şi Alin Dincă - Coiotul, de la Trooper.

Publicitate

"Dacă pe ici, pe colo, mai ai o alternativă pentru One FM, cu mâna pe inimă îţi spun că la noul post de rock nu ai o alternativă", justifică transformarea radicală Hrubaru, într-un interviu acordat paginademedia.ro. Despre concurentul City FM spune că "merge pe o altă reţetă".

Cât despre viitorul post de radio, "dăm cele mai bune piese classic rock (...)  care să-ţi producă placere, să-ţi aducă aminte de perioada tinereţii tale, de perioada în care ai fost rebel şi aveai blugii rupţi şi mergeai la concerte."

Noul post de rock emite pe frecvenţele One FM. Este deţinut de SBS Broadcasting, care operează în România televiziunea Prima TV, dar şi radiourile Magic FM şi Kiss FM.

Postul de rock va emite pe opt frecvenţe şi se va auzi în nouă oraşe: Bucureşti, Constanţa, Brăila-Galaţi (intră pe aceeaşi frecvenţă), Sibiu, Târgu-Mureş, Suceava, Bistriţa şi Cluj-Napoca. În prezent, echipa postului de rock numără cinci oameni, printre care soliştii trupelor Bere Gratis (Mihai Georgescu – „Miţă”) şi Trooper (Alin Dincă –“Coiotul”).

Rock-ul clasic lipsea din peisajul radioului

Carmen Andronache: De ce această schimbare, trecerea de la muzică dance la muzică rock pe aceeaşi frcvenţă?
Cristian Hrubaru: De ce, nu pot să spun mare lucru pentru că decizia a fost luată de altcineva, nu de mine, dar că este spre bucuria mea, da, sunt de acord cu tine, dacă spui asta. Îţi dai seama că am sărit în sus când am auzit, neavând nimic cu bieţii oameni de la One FM. Sunt colegii mei şi-mi sunt dragi, îmi sunt prieteni s.a. Pe de altă parte, toată lumea s-a obişnuit cu ideea şi deja cred că am trecut peste şocul acela de început.

Dar nu crezi că se vor pierde mulţi dintre ascultătorii acestei frecvenţe?
Din câte am înţeles, One FM n-a murit, One FM va emite în continuare pe internet. Cât priveşte faza cu ascultătorii,  n-am făcut un recensământ să văd câţi sunt „houseri”, câţi sunt „cluberi” şi câţi sunt “roackeri.

Ideea e următoarea: rock-ul clasic lipsea din peisajul radioului din România cu desăvârşire. Adică, dacă pe ici, pe colo, mai ai o alternativă pentru One FM, cu mâna pe inimă îţi spun că la noul post de rock nu ai o alternativă, suntem cam unici în ţară prin reţeta pe care o oferim. Ştiu că mai există un post de radio care difuzează muzică rock în Bucureşti, City FM – pe care îl respect şi eram ascultătorul lui până mai ieri, pentru că era refugiul meu. Respect munca oamenilor de acolo, îmi scot pălăria pentru ce au făcut şi ce probabil vor face în continuare. Însă ei merg pe o reţetă, noi mergem cu alta.

Umblăm la rock-ul ăla bun, la artileria grea

Care este reţeta pe care mergeţi voi?
Classic rock, asta-i diferenţa, classic rock şi dăm cele mai bune piese classic rock, deci nu ajungem în perioada anilor ’70 – “ia să vedem ce s-a cântat atunci, nu!”, încercăm să selectăm de acolo ce a fost mai bun din perioada aia, astfel încât, la orice oră din zi şi din noapte, să poţi asculta la acest post de muzică rock o piesă care să-ţi producă placere, să-ţi aducă aminte de perioada tinereţii tale, de perioada în care ai fost rebel şi aveai blugii rupţi şi mergeai la concerte şi aveai postere în cameră şi te certai cu mă-ta că nu te lasă să dai carul cu boi deoparte sau păunul ăla tâmpit…

Cine v-a făcut campania de teasing cu “rocktombrie”?
Noi, că ne mai duce şi pe noi capul. Fireşte că unde sunt lucruri mai grele lăsăm profesioniştii, dar asta nu a fost. N-am lansat o rachetă, până la urmă, hai să fim serioşi.

Veţi difuza şi rock românesc?
Absolut! Aici pot să menţionez un Compact, Iris- nu mai spun, Semnal M, Celelalte cuvinte, avem Cargo, Direcţia 5 vechi, adică umblăm la rock-ul ăla bun, la artileria grea.

Care ar fi proporţia de rock românesc?
Nu ştiu să dau procenteaje acum, cert este că vei întâlni şi rock românesc şi vei întâlni destul de des. Nici nu concep altfel, pentru că şi noi avem super artişti pe care ar fi păcat să nu-i difuzăm şi cred că suntem printre foarte puţinii care difuzează rock românesc mai vechi.

"Îndrăznesc să cred că ascultătorul acestui post de radio nu are nimic de-a face cu ascultătorul de Kiss FM"

Crezi că publicul Kiss FM se va regăsi în vreun fel în muzica asta?
În primul rând, îţi dai seama că nu ăsta este interesul nostru şi în al doilea rand, nu cred că se va întâmpla asta, pentru că postul ăsta de radio se adresează unui anume tip de ascultători. Sunt convins că ascultătorul postului nostru de radio, aproape îndrăznesc să cred că nu are nimic de-a face cu ascultătorul de Kiss FM, acolo e altă mâncare de peşte, la noi e altceva.

Dar publicul de la Cronica Cârcotaşilor, având în vedere faptul că aici vorbim de o audienţă eterogenă?
Da, sunt convins că va fi o parte şi din publicul Cronicii, o parte mare care va asculta cu mare drag postul ăsta de radio, pentru că ştim cu toţii, la Cronică e o paletă foarte bogată în ceea ce priveşte telespectatorul.

Vei mai lucra pentru Cronica Cârcotaşilor?
Da, încă mai lucrez, nu prea mai am timp, nu mai am timpul de dinainte să mai alerg după ăştia, să mai fac o pândă, dar nu m-au dat afară, ce să zic. Au trecut vreo şase săptămâni şi nu m-au pus pe liber, mai lucrez. N-are nicio legătură una cu alta. La Cronică îmi fac treaba mea de şase ani, aici abia am început şi eu până acum am făcut radio la Magic FM, deci n-am avut nicio treabă cu Cronica, practic.

Am încheiat colaborarea cu Magic FM

La Magic vei continua?
Nu, n-am cum să continui acolo, am încheiat colaborarea cu Magic. Ultima emisiune la Magic a fost în august, la Neptun, am emis toată vara de acolo şi apoi au zis gata, din momentul ăsta pui la punct următorul post de radio. Acum, a se înţelege următorul lucru: cele trei posturi de radio sunt în acelaşi trust, noi ne vedem prin geam unii cu alţii, suntem despărţiţi de geamuri, nici pereţi nu avem. La ţigară ne întâlnim şi de la Kiss şi de la Magic, suntem acolo cu toţii, o familie mare.

Câţi oameni vor lucru la acest post de radio?
Deocamdată echipa este formată din cinci oameni.

Nume cunoscute publicului larg?
Printre cei care vor lucra Coiotul (Alin Dincă) – solistul vocal de la Trooper şi Miţă (Mihai Georgescu) - solistul de la Bere Gratis, care învaţă chiar acum tainele butoanelor.

Cum va sta postul din punct de vedere al conţinutului editorial? Veţi avea emisiuni?
Deocamdată ne limităm la animaţie. Matinalul respectiv şi programe animate. Vorbărie puţină şi mult rock, cu concursurile aferente, cu tot felul de campanii, dar decocamdată emisiuni specializate nu, dacă la asta te-ai referit, dar pregătim şi aşa ceva.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mihai mihai
    cand dai intr-unul, dai in toti. nu hrubaru "face" radioul! nici huidu, nici olix, nici eu, dar nici tu. acele zile au trecut, de cel putin 10 ani. astazi radioul e facut de NOI si de VOI. altfel, intra in faliment si se vinde, sau se inchide. poate intelegeti ce vreau sa spun, daca nu, opriti-va la mp3-uri/cd-uri.
  • ion ion
    din cate-mi dau seama ii cam asculti. stiu ca un radio e mai mult decat muzica, este si discurs, este si impachetare. totusi... eu ascult guerrilla numai si numai pentru muzica. astea-s gusturile mele. despre ce spui tu acolo, atitudinea smechereasca, flegmele modulate, ce sa zic... depinde de gust.
  • Gabriel Oprea Gabriel Oprea
    Si eu cred ca e foarte bine sa existe mai mult rock pe piata....lucrurile care deranjeaza putin sint legate de: un singur post.....numai noi....cele mai bune piese clasice rock......noi vom schimba totul.....exista loc pentru fiecare sub soare.....dupa ultimul single al formatiei de artilerie grea "Timpuri Noi"....in rest...numai de bine....
  • eu eu
    City FM e mare de tot pe langa comercialul asta lansat de Huidu.
    Si apropo de campania de promovare, poate va uitati la TV 1000 si a lor campanie "Shocktober". Aparuse chiar cu cateva zile inaintea celei de la Kiss cu Rocktombrie.
    Ce imi mai plac mie coincidentele !
  • eu eu
    Am ascultat. Suna bine pentru 15 minute. Sau, ma rog, depinde cat ai de gand sa te scufunzi in amintiri din tinerete.
    Selectia mea de pe stick-ul din masina e mult mai buna.
    In alta ordine de idei, domnul meu Olix, m-am uitat pe blogul d-voastra. Zic ca faceti un mare deserviciu noi statii de radio.
    Ramaneti la ceea ce va pricepeti mai bine: Inna si pustanii cu cosuri.
  • Floriana Floriana
    Eu cred ca e bine ca mai apare un post de radio rock, unul era prea putin, desi City FM is the best si va deveni din ce in ce mai bun. Desi nu cred ca voi renunta la a asculta City FM (pentru minunatele voci de acolo si mai ales, minunatele caractere), voi analiza cu mare atentie si acest nou post. Atata timp cat nu difuzeaza muzica dance de proasta calitate in heavy rotation, eu zic ca e de incercat pentru toti care apreciaza muzica rock din toate timpurile.
  • flaviu flaviu
    Era si timpul ca si la noi sa inceapa sa existe radiouri pe formate bine stabilite.Afara exista milioane de radiouri pe stiluri diferite, la noi, mai toate difuzeaza doar cantece noi de dance. Incet incet apare si la noi nevoie de rock, classic rock, pop 70, pop 80, adult contemporary, ac, love hits, etc. E foarte bine si speram sa copieze ideea de a se departa de mizeria dance gen club ce se asculta acum pe radiouri. Ce e bun si ramane in istorie !
  • OLiX OLiX
    trebuie sa intelegeti ca reteta acestui post nu este facuta nici de Hrubaru si nici de Huidu, ci este una de afara bine gandita.

    Muzica nu e pentru burtosi, ci pentru alti oameni. Cititi atenti interviul de mai sus si apoi comentati aiurea, iar inainte sa comentati va invit sa ascultati macar 10-15 minute. Daca nu va place ce auziti inseamna ca aveti o problema.
  • Gabriel Oprea Gabriel Oprea
    inteleg entuziasmul Domnului Hrubaru....sintem multumiti de sms-urile frumoase primite din partea dumnealui de-a lungul timpului la CityFM...totusi, un pic mai multa decenta....pentru clarificari : http://www.rockklassiker.se/ pentru cunoscatori: http://www.metalhead.ro/interviuri/Serban_Huidu_Despre_Muzica_Rock_Metallica_si_Iron_Maiden-aid-85768-l-1 ..in rest.....sa auzim numai de bine....
  • Gabriel Oprea Gabriel Oprea
    http://www.rockklassiker.se/.......totusi Domnule Obae....
  • costica costica
    Multa bafta noului post de radio! Bravo pentru idee! Multe forumuri arata deja un public tinta multmai mare decat isi inchipuie multi. Succes!
  • dan dan
    radio guerrilla nu e decat un radio de hipsteri cocliti si nimic mai mult
  • eu eu
    Lui Hrubaru ii place foarte mult rock-ul. Asta nu inseamna ca se si pricepe la a face un radio de rock.
    Daca ati sti cate lucruri imi plac pe lumea asta... Asta nu inseamna ca ma si pricep sa le fac.
  • mikel mikel
    numele postului o sa fie chiar RockFM cu mottoul Classic Rock.
  • Vasile Gheorghe Vasile Gheorghe
    @ ion: ioane, gusturile nu se discuta. ba, de fapt, se discuta. mi s-a spus ca sunt un individ cu imaginatie (dar poate m-au mintit dusmanii). cu toate astea, n-am suficienta imaginatie sa configurez profilul ascultatorului de guerrilla. adica nu inteleg ce fel de ascultator suporta mesajul agresiv si depresiv secretat in mod incontinent de glandele driverilor: "noi suntem smecherii din fata microfoanelor, noi facem contorsiuni lexicale spre disperarea timpanelor voastre, noi va luam la ranga-n fiecare minut, voi sunteti fraierii masochisti care ne ascultati si drept multumire primiti flegmele noastre modulate in frecventa". Pentru ca asta inseamna Radio Guerrilla, de la Dobro si Craio pana la aia care fac / faceau emisiunea literar-cultural-bascalioasa de seara, din weekend. dar, dincolo de asta: 38 de mii pe zi oare inseamna ca Guerrilla e singurul radio din FM? daca nu poti sa-mi raspunzi, injura ca sa te racoresti.

Trimite un comentariu

sus