Skip to main content

Mircea Badea, miting la CNA: Am venit lângă voi ca să mă auziţi mai bine decât la televizor

 

Am venit lângă voi ca să mă auziţi mai bine decât la televizor”, a spus Mircea Badea, în deschiderea mitingului de azi de la CNA.

Publicitate

Până într-o mie de oameni s-au adunat în Piaţa Constituţiei, aproape de sediul CNA, pentru a se alătura protestului iniţiat de Mircea Badea şi Victor Ciutacu împotriva limitării libertăţii de exprimare. Printre altele, realizatorii Antenei 3 au acuzat Consiliul Naţional al Audiovizualului că este o instituţie politizată.

Manifestaţia intitulată “Protest anti abuz” a început la ora 14.00 cu mesajul lui Mircea Badea:

"Am venit să manifestam pentru că sute de amenzi ale CNA, pe care le considerăm nefondate, se pot însuma într-un abuz ale instituţiei statului asupra dreptului la libera exprimare, pe care o are orice cetăţean dintr-o ţară democratică. Pentru noi, dreptul la liberă exprimare este foarte important.".

Victor Ciutacu a ţinut să precizeze că protestul nu este unul de factură politică.

"Nu vreau ca acest miting să fie politic. Noi nu ne-am întrunit aici să îl dăm jos pe Băsescu", a spus Ciutacu.

La începutul manifestaţiei, Mircea Badea i-a invitat pe cei prezenţi să strige numele membrilor CNA: Narcisa Iorga, Gelu Trandafir, Ioan Onisei şi Dan Grigore.

“Haideţi să începem să strigăm numele membrilor CNA, fără să îi înjurăm în vreun fel”.

[flashvideo filename=video/narcisai.flv /]

Narcisa Iorga şi Dan Grigore au fost cei mai uiduiţi membri CNA. La un moment dat, o protestatară a spus “Dan Grigore e un pianist foarte bun, nu ştiu de ce s-a băgat în treaba asta”.

Mircea Badea a venit pregătit, aşa cum a anunţat şi în câteva ediţii ale emisiunii În gura presei, cu o listă de lozinci pe care le-a rostit la megafon.

Mulţimea adunată în Piaţa Constituţiei a scandat lozinci precum: "Jos cenzura!", "Libertate!", "Noi nu vrem abuzuri", "Ieşi afară, javră ordinară", „Am ieşit în stradă să vă spunem că sunteţi nimeni pe stradă”, „Libertate, noi vrem să trăim în libertate!”, “Suntem oameni liberi şi ne strigăm libertatea pentru că nu ne este frică”, “Sunteţi plătiţi din banii noştri”, “Ruşine, ruşine să vă fie!”, “Sunteţi dictatori!”, “Vom scăpa de voi”, “Asta este ţara noastră nu este moşia voastră”, “Păcat de sângele vărsat”.

În mulţime s-au auzit şi scandări de tipul “Jos Băsescu”. “Nu vreau să se transforme acest protest în ceva ce nu ne-am dorit să fie”, a replicat Badea.

De asemenea, cei prezenţi au afişat pancarte, pe care erau scrise texte precum "CNA ciocu' mic", "Nu doamnă, ce nu înţelegeţi/ Legea e regulă de drept", "Revoluţia Libertăţii de Exprimare", "Ţara noastră nu-i moşia voastră", “CNA la munca câmpului, nu cu fundu’ pe scaun”, “Dan Grigore dă nişte lecţii de pian, nu ne fura banii!
În mulţime s-au putut vedea şi câteva steaguri ale României. Pe unul dintre ele scria "... şi ţării mele minimă dreptate", text ce făcea referire la versurile ultimei poezii a lui Adrian Păunescu.
Printre protestatari s-au mai numărat Victor Socaciu, Mihai Gâdea (Directorul Antena3), Radu Tudor, Emil Hosu şi Florin Chilian.

Protestul lui Badea şi Ciutacu s-a încheiat cu cântec

Mitingul a fost iniţiat după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului a amendat, în şedinţa din 28 octombrie, postul Antena3 pentru “limbajul injurios” folosit de Mircea Badea şi Victor Ciutacu în emisiunea Sinteza zilei, din 14 septembrie.

Protestul s-a încheiat în jurul orei 16.00, aşa cum era prevăzut şi în acordul semnat de Mircea Badea cu Primăria Municipiului Bucureşti. La final, cei prezenţi i-au aplaudat pe iniţiatorii protestului şi au cântat "Şi-altă dată, şi-altă dată/ O s-o facem şi mai şi mai lată".

[flashvideo filename=video/joscenzura.flv /]

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • udi alan udi alan
    ...deci, trecu si protestul lui badea.
    ok, sa l trecem la CV ( alaturi de "noaptea tarziu, cu badea si oreste" si de... dna teo )
    in tara asta singurul gest ne-inutil ar fi EMIGRAREA!
    sau, in fct de sensibilitatea fiecaruia, sinuciderea.
    toate sunt pe masura tuturor...
    cultura de jeg.
  • Durbaca Durbaca
    Cifrele nu sunt relevante, atata vreme cat a fost un protest de 2 oameni: ca au fost 500, 1000 sau 1500, tot inseamna ca au fost de 250, 500 sau 750 de ori mai multi oameni. Iar daca li se pare unora ca cifrele sunt importante, sa considere ca FIECARE de acolo face cat cel putin 2 oameni, sau 3, sau 4... si nu exagerez daca nu ma opresc aici, pentru ca acesti oameni s-au dus pentru o idee, nu pentru bani sau alt beneficiu material pierdut de curand cu ocazia Guvernului; oamenii care FAC ceva pentru o IDEE, sunt cei ce duc lumea mai departe, nu cei care o intretin sau o dau inapoi. Cei care o intretin au fost la munca si nu s-au putut invoi, dar sunt sigur ca ar fi venit. Ia faceti voi niste cifre despre cam care ar fi procentele din oamenii astia?
  • macete macete
    Nu Ciutacule, la voi nu e vorba de libertatea exprimarii, voi luptati pentru "libertatea jignirii", de aceea s-au strans atat de putini oameni
  • eu ( al doilea) eu ( al doilea)
    Bella, pe bune? Ai fost acolo? Eu am fost. Sunteti penibili cu chestia asta cu aruncarea repede pe umerii PSD sau PNL. Am fost acolo pentru Mircea si Victor, pe motorina mea, ca si altii. Am fost si anul trecut in Parcul Tineretului. A venit lume de toate varstele, lume civilizata, satula de jegurile portocalii si simpatizanti lor imbecili. Atati cati or mai fi.
    Auzi, autocare de-ale lui Dragnea!
  • MERTICARU IULIAN MERTICARU IULIAN
    UPDATE: Jura-te pe ma-ta, activistule basist, ca la protestul anti-abuz au fost doar 500 de oameni! Stiu ca multor giboni le clipoceste pixelul albastru si ca Roberta Anastase numara beton. Nu ca ar avea o importanta foarte mare faptul ca au fost, de fapt, mult peste 1000 de persoane in piata, in timpul saptamanii, la orele pranzului, usor observabil in filmuletele de mai jos, dar imi place sa va-njur, viermi mitomani si ticalosi. La Hard Rock Cafe, la concert, au fost 600 de platitori de bilete. Erau necesare cateva sali ca-i cuprinda pe protestatari. Doar jandarmii si politistii erau vreo 100…
    P.S. Stiu ca tot maxim 500 de oameni a numarat si Antena 3, dar aici nu e vorba de ticalosie, ci doar de prostie.
  • Horea Horea
    Deci, concluzia:
    Mircea, nefiind la MUNCA inseamna ca ... NU este NORMAL la cap. Oare ai inteles?
  • eu eu
    Pacat ca era zi lucratoare si o ora la care orice om normal la cap se afla la munca.
    Cu sufletul am fost sute de mii, Mircea !
  • bella bella
    @Tataee
    5 autocare au fost aduse de la Alexandria(via dragnea-psd)!
  • Tataee Tataee
    cam multa lume se plictiseste in bucuresti.

Trimite un comentariu

sus