Skip to main content

Naşul despre 10 TV: Vrem să fim în primele 3-4 televiziuni generaliste

 

Radu Moraru, project manager 10 TV, a declarat că îşi propune ca, într-un an şi jumătate, noul post să ajungă în primele 3-4 televiziuni generaliste din România.

Publicitate

10TV va începe să emită din 10 decembrie, dacă va primi, în scurt timp, licenţă de la CNA. Pentru 2010 şi 2011 noul post de televiziune generalist dispune de un buget de 10 milioane de euro.

Managemetul postului 10TV este compus din: Radu Moraru (project manager), Adrian Bucă (director general), Cătălin Chirilă (director editorial) şi Andi Râpan (director financiar).

“Va fi o televiziune care să unească oamenii, care să iubească viaţa, o televiziune în care ştirile să nu fie nici de stânga, nici de dreapta, ştirile să fie ştiri. Vom încerca să facem un produs foarte curat”, a declarat Radu Moraru, project manager 10TV.

Alte declaraţii de la Conferinţă:

  • 10 TV se lansează în regim de sărbători. Vor fi două luni cu specific de sărbători, în care grila se va axa pe foarte multe filme bune, pe o serie de emisiuni în care telespectatorii vor primi cadouri şi premii de Crăciun şi un Naşul de sărbătoare, cu mai puţină politică, mai mult umor şi divertisment. La sfârşitul lunii ianuarie, vom lansa grila de post generalist, care va intra, efectiv, în luna februarie.” (R. Moraru)
  • "La Zece TV vor fi "vedete", nume importante, curate din piaţă, dar vor fi şi debutanţi. Strategia de comunicare a postului presupune ca vedetele să fie anunţate după 10 decembrie." (R. Moraru)
  • "Plecarea mea de la B1 TV are legătură şi cu decizia lui Bobby Păunescu de a pleaca din acest proiect, pentru că acum câţiva ani, când a prins gustul filmului, mi-am dat seama că "e pierdut". (R. Moraru)

Despre publicul ţintă al postului

  • “Noi avem un prim target să desenăm acest post. Desenul trebui să fie închis undeva la începutul anului viitor, iar undeva în toamnă o să stabilim şi targetul de publicitate.”
  • “Eu va spun că încercăm să atingem un target cât mai larg pentru că televiziunea generalistă nu trebuie să fie doar una comercială, cu atât mai mult cu cât cei care îşi fac abonamente la cablu nu sunt întreabaţi în ce target se înscriu. Noi acum studiem puţin piaţa să vedem ce gusturi are acest public.” (R. Moraru)

Naşul se multă cu tot cu echipă la 10 TV

  • "Astăzi este ultima emisiune Naşul, în direct la B1 TV.  Plecăm ca să continuăm. Nasul va continua sub acelaşi brand puternic, sigur, cu sprijinul lui Bobby (Bobby Păunescu, patronul B1TV - n.r). La noul post, Naşul va fi doar un produs într-o vitrină în care vor sta mai multe produse, o să fim o televiziune generalistă, nu publicistică, cum este B1TV." (R. Moraru)
  • Radu Moraru îşi ia cu el şi echipa de la Naşul, care cuprinde în jur de 25-30 de persoane.

Radu Moraru despre Robert Turcescu

  • "Robert (Robert Turcescu, prezentatorul 100%- n.r.) este, cred eu, omul care ar trebui să ducă mai departe proiectul B1 TV. Mi se pare cea mai bună achiziţie pe care B1TV a facut-o în ultima perioadă. E într-un fel predare de ştafetă, pentru el e un nou început. Cred că înţelegeţi că 10 ani de zile, într-un singur loc, înseamnă foarte mult." (R. Moraru)

Despre posibilitatea de a livra postul şi prin alte reţele de cablu

  • Cât priveşte distribuţia postului şi în alte reţele de cablu decât cele ale RCS&RDS, Radu Moraru a spus: “Dacă 10 TV va fi un post bun, telespectatorii îl vor cere şi toţi vor dori să-l preia. Totul depinde de noi. Probabil că dacă vom fi noi atât de grozavi va fi solicitat postul." (R. Moraru)

Proiectul VoxNews este în aşteptare

  • "Vox news a intrat puţin în umbră.  Într-o săptămână o să mă gândesc ce o să facem cu acest proiect. Avem nişte oferte să vindem, pe de altă parte, mă gândeam cu colegii mei să găsim un alt proiect pentru VoxNews. În sfârşit, este o chestiune de 10 zile." (R. Moraru)

Radu Moraru îi lasă acţiunile B1TV lui Bobby Păunescu

  • "Probabil că acţiunile mele la B1 TV i le voi lăsa lui Bobby Păunescu.(…) Bobby ne-a dat marca, logo-ul, tot ce e nevoie pentru Naşul, evident că şi noi îi vom întoarce acest gest şi cel mai probabil o vom face prin a renunţa la acţiunile pe care le avem la B1 TV." (R. Moraru)

În momentul de faţă, Radu Moraru are în jur de 22-30 de acţiuni la postul lui Bobby Păunescu şi deţine 60 % din acţiunile VoxNews .

  • Moraru nu va avea acţiuni la 10 TV, “nu s-a vorbit despre asta, noi ne implicăm doar la nivel executiv”, a spus project managerul noului post de televiziune.

Filmele vor ocupa jumătate din program

Jumătate din grila de programe a postului 10TV este ocupată cu filme, potrivit proiectului depus de RCS&RDS la CNA, citat de Mediafax. În acelaşi document se mai precizează că restul spaţiului de emisie, de 50%, va fi ocupat cu programe de divertisment.

Compania RCS&RDS a depus, de curând, un dosar la CNA prin care solicită eliberarea unei licenţe audiovizuale prin satelit pentru postul generalist 10TV.

Alte informaţii preluate de Mediafax din dosarul depus la CNA de RCS&RDS:

  • În luna decembrie 2010, canalul 10 TV nu va difuza publicitate.
  • În afară de emisiunea "Naşul", în luna decembrie, grila 10 TV va mai cuprinde, printre altele, o emisiune matinală, filme şi emisiuni dedicate sărbătorilor.
  • În prima etapă, pe 10 TV nu vor fi difuzate programe de informare (ştiri).
  • Investiţia iniţială pentru lansarea televiziunii 10 TV se ridică la 1.179.000 de euro.
  • Încasările din publicitate ale acestui canal în anul 2011 sunt estimate la 2,5 milioane de euro.
  • RCS&RDS estimează că, în 2011, postul 10 TV va avea un profit net de circa 2,45 milioane de euro.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • eu eu
    Nu are de ce sa spele imaginea. Si 10 TV va fi tot o televiziune aservita actualei puteri.
  • kirk kirk
    MARIANE, TRECI PE LA CASIERIA DIN COTROCENI! CICA E INCLUS SI UN "SAXOFON" DE LA ARIPA SEXY A PDL.
  • kirk kirk
    Catalin Chirila este un om de isprava - foarte talentat in meseria de jurnalist, cu fler in intuirea subiectelor si un condei de invidiat.
    Radu Moraru? Nu comentez calitatile si defectele sale profesionale. Va avea insa mult de patimit pentru a reusi sa-si spele imaginea de aservit. Daca va reusi...
    Buca? Nota 7 ca manager, nota 4 ca profesionist in jurnalism.
    Pronosticul meu pentru 10 TV? Nu e loc acum pe piata, fratilor!!!!! Unde mai veniti si voi? O faceti doar sa spele niste bani smecherasii de la RCS-RDS?
    Mare minune daca vor face 1 punct de audienta pe zi, in medie.
  • Marian Marian
    SUCCES RADU MORARU!!! SUNT SIGUR CA VEI REUSI, ASA CUM SUNT SIGUR CA REALITATEA SI ANTENELE SE VOR AFUNDA IN MIZERIA PE CARE O EMANA!
    ITI MULTUMIM SI TE ASTEPTAM PE 10TV!
  • Andreea ENACHE Andreea ENACHE
    Cine se ocupa de recrutarea echipei ZECE TV?
  • danut danut
    Esti tare glumet baietica!Eu nu o sa te cer niciodata.
    Sanatate!
  • pariuri sportive pariuri sportive
    Inca un canal de nimica?
  • mad79 mad79
    stai prost cu matematica amice!!!!!!
  • Gogu PintenogLu Gogu PintenogLu
    @ andrei_ul: n-ai inteles nimic:) costurile operationale 10TV vor fi aproape de zero pt ca vor fi preluate in reteaua RCS-RDS care va scumpi, astfel, abonamentele:) milionul de euroi ce figureaza drept 'investitie initiala' va merge in proportie de 80% catre burdihanul Nasului si al sinistrilor sai ciraci Buca si Chirila (mai mananci seminte in regia de emisie, domnu' Chirila?:-D). Milionu' e prins in executia de buget pe 2010, deci bugetul pe 2011 va fi degrevat iar publicitatea de partid va fi aproape integral trecuta in profit. De restul de 20% din 'investitia initiala' se vor cumpara drepturi de difuzare pentru cateva filme ce se vor da minimum 10 ori pe luna, fiecare. Programele de divertisment vor fi de factura 'tanga' si se vor axa pe vedetuzze futuriste care ar da, ele insele, bani sa apara la televizor. Stirile vor fi facute cu studenti in practica sau cu fostii angajati de la b1 care au inca salarii restante de incasat de la bobby paunescu. asta nu inseamna ca si le vor incasa de la zoltan teszari da', orisicat, merita incercat:) aparatura pt studio, mcr, emitator, it, productie etc va fi achizitionata in leasing de la moldovenii care vin sa vanda in piata obor. iar premiile anuntate de radu moraru pt telespectatori vor consta in abonamente rcs-rds cu reducere de 50% pt rude si prieteni. Sa-ti rupi gatul, Nashule!

    PS: acest comment poate fi considerat pamflet. Sau nu.

    PPS: n-as fi banuit niciodata ca antrepriza "Nasul & friends" are atatia atarnatori. Echipa de 25-30 de persoane? Christoase, cat a stat Nasul in B1 si-a facut show-ul cu Buca, Chirila si cu fata aia, Anda nu-mai-stiu-cum. 25-30? Din ce cotloane au scos capul?
  • radu radu
    ha !ha! esti amuzant.
  • andrei_ul andrei_ul
    cuma naiba o sa aiba profit 2.45 milioane daca veniturile din publicitate o sa fie de 2.5 milioane?
    investesc tot anul 50 000 euro?
  • Petrisor Petrisor
    "Vrem sa fim intre primele 3-4 posturi generaliste", Fratiuoare, stii ca nu8 se poate asta, luati exemplul de la Kanal D. Zece TV sau cum s-o numi n-o sa fie nici macvar oinj primele 10 televiziuni. Sa fim seriosi, e greu sa poti ajunge in top 10, dar in top 5
  • omar omar
    E o gluma sa spui ca faci tv generalista de locul 3-4 cu 1,2 milioane cat se vehiculeaza pentru 10TV. cu atat mai putin sa atragi vedete de tipul celor mentionate.sper sa nu fie un balon de sapun.
  • hooly27 hooly27
    petrisor vad ca nu ai scris nimic ca azi lazarus nu a primit aprobare pt grila zeus
  • dan dan
    E doar un zvon, Carcotasii nu pleaca de la PrimaTV

Trimite un comentariu

sus