Skip to main content

Realitatea TV, amendată cu 10.000 de lei pentru subiectul Băsescu - ALRO

 

Postul Realitatea TV a fost sancţionat de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA)  cu o amendă în valoare de 10.000 de lei de pentru ediţiile Ora de foc, din 25 şi 26 octombrie.

Publicitate

Sancţiunea vine ca urmare a două reclamaţii primite de CNA din partea Administraţiei Prezidenţiale. În sesizările semnate de Valeriu Turcan, purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României, se reclamă faptul că emisiunile moderate de Oana Stancu au “adus în mod vădit intenţionat prejudicii de imagine şefului statului”.

Postul controlat de Sorin Ovidiu Vîntu a fost amendat pentru încălcarea dreptului la propria imagine, lipsa de dovezi în acuzaţiile aduse Preşedintelului României şi pentru încălcarea principiului informării corecte.

Emisiunea din 25 octombrie a fost anunţată pe crawl, începând de la ora 17,30, astfel: Dezvăluiri despre afaceri pe axa Udrea-Cocoş-Băsescu-Stolojan, Dezvăluiri din dosarul ALRO – Implicaţi Udrea-Cocoş-Băsescu-Stolojan-E vorba de trafic de influenţă la vârf.

Reclamaţia primită de CNA din partea Preşedinţiei atrage atenţia asupra faptului că în ediţia din 25 octombrie a emisiunii Ora de foc, la adresa şefului statului au fost aduse acuzaţii „grave de implicare în dosarul ALRO".

“Presupusa implicare a Preşedintelui României este nefondată şi lipsită de probe, iar postul Realitatea TV încalcă principiile unei informări corecte prin modul tendenţios în care au fost prezentate evenimentele legate de firma ALRO în asociere cu Preşedintele României, inclusiv prin folosirea unor titluri precum “4 milioane de euo, intrarea a Cotroceni?”, se arată în scrisoarea semnată de Valeriu Turcan.

Valeriu Turcan: Nu mi-au acordat o şansă reală de a exprima poziţia Preşedintelului

Valeriu Turcan a mai reclamat la CNA şi faptul că în ediţia din 25 octombrie nu a fost lăsat să exprime punctul de vedere oficial al Administraţiei Prezidenţiale.

“Deşi realizatoarea emisiunii Ora de Foc (Oana Stancu – n.r.) a solicitat un punct de vedere al Administraţiei Prezidenţiale cu privire la acest subiect, în momentul în care, în calitate de Purtător de Cuvânt al Preşedintelui României, am încercat să clarific situaţia, moderatoarea a afişat o atitudine ostilă şi părtinătoare, fără a-mi acorda o şansă reală de a exprima poziţia instituţiei prezidenţiale", se arată în sesizarea venită la CNA.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Theoreticianu' Theoreticianu'
    @Rocco Siffredi. Cea mai buna ziarista e Ioana Popescu, care i-a luat interviul lui Razvan Ratz. Nu Basescu trebuie sa raspunda intrebarilor care privesc familia Cocos ci Oana Stancu trebuie sa abordeze si ea un Cocos daca vrea sa afle adevarul.
  • Rocco Siffredi Rocco Siffredi
    Cea mai buna ziarista e Bianca Dragusanu, domnilor! Iar Basescu, daca vrea sa arate ca e corect, sa vina la Realitatea si sa raspunda tuturor intrebarilor. Apropo, absolut jenanta, descalificanta pt Radu Moraru emisiunea de aseara cu seful statului, facuta in genunchi.
  • ElCucui ElCucui
    @gicule, mai bine alătură-ni-te nouă, celor care cerem eliberarea Monei, stripteuza de la Taraf TV, c-avem cam același public. Și mai vorbim și despre care-i mai tare ziaristă de pe sticlă, că am impresia că nu prea e cine zici tu :)
  • gicu din pipera gicu din pipera
    Oana Stancu e cea mai buna ziarista pe care o are tara sta. Nu-i scapa nimic, e intransigenta, obiectiva, desteapta, frumoasa, o adevarata profesionista. Cum isi permit astia de la CNA s-o amendeze? Deci ultrasii de la Ora de foc sunt asteptati sa se alature, in grup separat pentru a se diferentia ratingurile, la mitingu lu Badea. B there! :D

Trimite un comentariu

sus