Skip to main content

Sorin Oancea şi-a dat demisia de la Intact şi va fi acţionar la B1 TV. Radu Moraru la RCS.

 

Sorin Oancea şi-a dat demisia din poziţiile de conducere pe care le deţine în trustul Intact. Demisia lui a plecat deja către companiile unde deţinea funcţii în consiliile de administraţie.

Publicitate

Oancea va fi noul partener al lui Bobby Păunescu în B 1 TV. Sorin Oancea va deţine, pentru început, o parte din B1 TV, urmând să ajungă, în timp, la jumătate din postul de televiziune. Totodată, el va conduce postul de televiziune.

Contactat de paginademedia.ro, Bobby Păunescu nu a comentat subiectul, dar a declarat că:

"Miercuri sau joi, eu şi Radu Moraru vom face un anunţ oficial pe această temă şi vom lămuri această situaţie. Pot spune doar că, la începutul anului viitor, postul B 1 va fi relansat."

Contactat de paginademedia.ro, Sorin Oancea nu a comentat în niciun fel demisia de la Intact.

Carte de vizită Sorin Oancea:

Data naşterii: 13 decembrie 1963

Studii: Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (prima promoţie, 1994)

Experienţă:

  • Radio Delta, 1990-1991 - reporter
  • Zig-zag şi Expres, 1991-1992 - reporter
  • În mai 1992, s-a angajat la Corporaţia pentru Cultură şi Artă Intact, ca agent de vânzări tipografie.

A urmat:

  • Septembrie 1992 - Redactor şef Preţul succesului
  • 1995 - Director comercial şi de publicitate Antena 1
  • 1997 - Director general Antena 1. În 1998, relansează Antena 1, împreună cu Laurenţiu Ionete (vânzări), Cristina Niculescu (director de marketing), Florin Nicoară (programe), Camelia Pătru (producţie), Nori Tripşa (vânzări) şi Mihai Craiu (vânzări).
  • 2004 - Director general Antena 3 (unde deţine 25%)
  • 2010 - rămâne fără atribuţii executive în Intact, în urma unor diferenţe de viziune cu patronatul. Rămâne doar cu funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Antena 3 şi vicepreşedinte la Grivco.
  • deţine şi 10% din Radio ZU.

Radu Moraru, director general la RCS

O altă mutare importantă ar urma să fie plecarea lui Radu Moraru la viitorul post de televiziune generalist care va fi lansat de RCS & RDS, după cum paginademedia.ro a anunţat în exclusivitate AICI.

Radu Moraru pleacă de la B1 TV din luna ianuarie, lună în care va fi relansat şi postul B1 TV. Radu Moraru pleacă de la B1 după aproape zece ani la postul de televiziune, unde a fost prezent încă de la lansare.

RCS & RDS este deţinută de Zoltan Teszari, om de afaceri cu o avere estimată la aproximativ jumătate de miliard de euro (470-500 de milioane Top 300 Capital, 350 de milioane de euro Forbes). Forţa financiară a grupului RCS au făcut ca, în 2008, să câştige drepturile de transmisie ale Ligii I, în consorţiu cu Antena 1, pentru 34 de milioane de euro pe sezon. RCS mai deţine postul de televiziune Digi Sport, lansat în vara anului trecut.

În vară, Radu Moraru a preluat 60% din postul Vox News, restul de 40% fiind deţinute de Bobby Păunescu. După finalizarea transferului de proprietate, în luna septembrie, Vox News a intrat “în reparaţii”, iar acum emite doar în videotext programele posturilor de televiziune.

Carte de vizită Radu Moraru, via Adevărul:

Data naşterii: 24 septembrie 1970

Educaţie: Absolvent al Facultăţii de Psihologie-Sociologie, Universitatea „Hyperion"

Activitatea profesională:

1993-1995 - realizator TV la TVS Holding Braşov
1994-1996 - redactor, Evenimentul zilei
1995-1996 - producător TVR 1
1996-1997 - realizator şi producător emisiuni ProTV
1998-2000 - realizator şi producător Antena 1
2001 - prezent - realizatorul emisiunii Naşul la B1 TV

Citeşte şi:

Foto Sorin Oancea: EVZ

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Stefan Stefan
    Eu zic ca Oancea o s-o ia in barba la B1, asa cum a luat-o si Calinescu cand a plecat de Pro la Tele7. Nici pe departe nu se compara trustul Intact cu B1, indiferent cat vor incerca unii si altii sa puna umarul pentru a-i mai da cate un impuls.
    Mai mult, niciun om nu e de neinlocuit si in mod sigur nici lui Oancea nu i se va simti acut lipsa.
  • George George
    Felicitari "coloanelor vertebrale drepte", ce dau dovada de profesionalism,Domnii Moise Guran,Adrian Halpert si Sorin Oancea ! Cand vor pricepe mai multi josnicia canaliilor felix si patriciu, romanii vor "respira aer mai curat" prin presa, imbacsita de duhorile pestilentiale emanate de moguli !
  • pericol public pericol public
    Consider ca este o surpriza neplacuta gestul facut de domnul Oancea.
  • penicilina penicilina
    Raspuns pentru Observator - te afli intr-o mare eroare. Voiculescu nu a tradat pe nimeni. El l-a facut om pe Oancea, iar acum primeste rasplata. Sa ii fie rusine lui Oancea pentru acest gest.
  • udi alan udi alan
    vad ca se bate moneda pe "profesionalismul" antenei 1 , implicit al acestui nou guru din piata, oancea...pai hai sa ne amintim ca antena 1 a fost f multi ani mai pe nicaieri, pana acum vreo 5-6 ani cand au avut inspiratia ca de revelion sa bage manelisti! si de atunci au prins gustul haznalei si s au ridicat in rating..."doar viermii nu se sufoca in pamant" zice poetul.
  • Neica Neica
    dupa voi si Cristoiu e un profesionist; poate un prpfesionist al tradarii...
  • Negativ Negativ
    cred ca aceste diferende proveneau exact din pricina presiunilor oranj asupra lui Oancea.
  • justa justa
    Cei care au trecut prin ograda antenelor stiu si cunosc multe despre aceste demolari din ultimii ani.Laurentiu Ionete, Cristina Niculescu, Florin Nicoara sunt dovezi vii.Domnul Oancea i-a facut un adevarat imperiu media lui voiculescu.
  • Observator Observator
    cei care vorbiti despre tradare sunteti habarnisti. Voiculescu nu poate fi tradat pentru ca el este tradarea in persoana. Oancea l-a facut milionar. Oancea a fost inlaturat de la managementul A3 din invidie pura. Era normal sa isi vada de drumul lui. Oancea este apolitic. El stie sa faca bani indiferent cine este la putere, indiferent cum este pozitionata politic televiziunea pe care o conduce.
  • aagc aagc
    eşti infantil.
  • mihaitza mihaitza
    vad ca toata lumea isi da cu parerea despre cum este sau nu este Oancea. Oameni care nu au nimic de-a face cu lumea asta habar nu au cum sa citeasca si sa inteleaga aceste comentarii. parerile sunt la paritate, dar pe Azorel l-a intrebat cineva?
  • Negativ Negativ
    @ines bordeianu - aberezi rau; in dictatura nu faci treaba decat ca Goebbels; in plus, el e ultimul neprofesionist de la Antene care a plecat.... Rusine Basescule - tu chiar vrei sa pui botnita presei, e de rau...
  • Neica Neica
    Ce mana, asta e chiar un sarpe crescut la san...
  • Nervosu Nervosu
    Rusine bai Oancea, tu chiar musti mana care te-a hranit si te-a crescut
  • A1 A1
    Foarte multi comentatori vorbesc de tradatorul Oancea... E nedrept si pt managerul Oancea si pt omul Oancea. Daca plecarea dintr-o curte pe care o gasise goala si pe care a umplut-o in 15 ani cu acareturi, inseamna tradare, atitudinea din ultimii 2ani a stapanului curtii fata de Oancea ce a fost ? O batjocura ! Oancea nu pleaca tradator ( btw detine , totusi 25 % din antena 3 si 10% din radio zu ) ci pleaca scarbit de ce i s-a intamplat....

Trimite un comentariu

sus