Skip to main content

Liana Patraş, la postul condus de Radu Moraru. 10 TV a luat licenţa

 

ACTUALIZARE 2: Postul 10 TV a obţinut, în urmă cu câteva minute, licenţa de la CNA şi urmează să emită din 10 decembrie.

Publicitate

ACTUALIZARE 1: Adrian Ardelean intra in echipa 10TV, dar ramane si prezentator al emisiunii Romania, in direct, la Europa FM.

Liana Pătraş, fosta prezentatoare de la Realitatea TV, va lucra la 10TV. Anuntul a fost făcut in urma cu doar cateva minute de Radu Moraru, in fata Consiliului National al Audiovizualului.

In echipa 10TV, postul detinut de RCS va intra si Adrian Ardelean, prezentator al emisiunii Romania, in direct, de la Europa FM.

Liana Patras a plecat de la Realitatea TV in urma cu doua luni, dupa cum  paginademedia.ro a anuntat aici.

Moraru, in fata CNA:

"Vor fi mulţi profesionişti din piaţă şi noi avem un mic CNA pentru că avem oameni care sunt reporteri, oameni care scriu scenarii, oameni care au legătură cu baletul şi cu teatrul dar inclusiv oameni care au lucrat la BBC. Şi acum am să spun în premieră că din echipa de ştiri vor face parte Liana Pătraş şi Adrian Ardelean."

Matinalul 10TV se va numi Morning Show si va fi realizat de Dan Tudor si de Doria Ivan.  Dan Tudor, actor si regizor, vine din Irlanda, unde a regizat o serie de piese de teatru.

10 TV a primit la limită licenţa de la CNA cu şase voturi pentru şi patru împotrivă, după mai bine de două ore de discuţii. Iniţial, Cristina Trepcea (membru CNA) a propus amânarea votului pentru şedinţa de joi, dar propunerea nu a trecut.

Postul de televiziune este gândit în două etape, până în luna februarie există o grilă provizorie, care urmează să devină mai consistentă după această dată.

Începând din 2011, noul post generalist al RCS&RDS se va concentra pe producţia locală.

“Venim cu multe producţii proprii, vom produce sitcom-uri şi seriale româneşti şi neavând o presiune din partea unui mogul avem posibilitatea ca timp de trei ani de zile să construim o televiziune lipsită de această goană nebună după rating. Astazi e greu să cumperi formate din afară pentru că merg pe reality show-uri macabre sau emisiuni siropoase”, a declarat Radu Moraru.

Radu Moraru: Pe Mircea Badea nu l-am criticat niciodată

Christian Mititelu: Ce se va întâmpla în cazul în care vor exista conflicte între jurnaliştii postului şi jurnalişti unor posturi distribuite de RCS/RDS?

Radu Moraru: "Deşi mă atacă aproape în fiecare emisiune, eu pe Mircea Badea nu l-am atacat niciodată, eu am respectat mereu felul lui de a critica şi la urma urmei el face un pamflet, sigur că de multe ori mai şi exagerează.  Mai sunt nişte schimburi amicale. L-am atacat pe Adrian Ursu, care este finul meu, iar cu Victor Ciutacu am o relaţie foarte civilizată, păstrăm totuşi un echilibru.

Răsvan Popescu (preşedinte CNA): Se schimbă ceva în formatul emisiunii Naşul?

Radu Moraru: "Este puţin mai lung, dar va fi spart de o producţie proprie locală la care lucrează oamenii noştri veniţi din zona ProTV. Încercăm să lansăm producţii proprii, nu să cumpărăm formate din afară pentru că oferta este destul de redusă. Naşul va avea un format mai light. Va fi o emisiune cu public şi vrem ca în timp aplaudacii să se transforme în fani ai emisiunii", a declarat Radu Moraru.

Răsvan Popescu: În momentul în care aveţi un post propriu se pune problema raportului cu celelalte canale distribuite de RCS&RDS. A fost mereu o problemă la limita ofertei, când Naţional TV era scos din grilă. Concurenta trebuie sa fie loiala.

N. Iorga: Problema e că radiodifuzorii care se află în must carry se tem foarte tare că vor fi scoase din grilă pentru că apare acest post de televiziune, ca s-o spun pe şleau.

Radu Moraru: "RCS&RDS a plătit întotdeauna salariile angajaţilor şi-a plătit mereu datoriile către stat, trebuie să-i bănuim de prezumţia de nevinovăţie. Eu cred că televiziunile care se află în must-carry ar trebui să se preocupe de performanţele pe care le au.",

Cristina Trepcea: Sunteţi siguri că luaţi licenţa astăzi? E plin oraşul de bannere că postul se va lansa pe 10 decembrie 2010.

Radu Moraru: "Noi am încercat să-l convingem pe investitor să facă o investiţie uriaşă, care este benefică pentru România. Acum trei luni s-a plecat într-o cursă contra cronometru. Pregătirea şi lansarea unei televiziuni dureaza între şase şi nouă  luni. Sigur că există şi o serie de erori pe care mi le asum.

Cristina Trepcea: Eu vă spun că ceea ce aţi făcut cu aceste bannere este o minciună, este definiţia minciunii în cea mai curată formă. Asta arată, cel puţin pentru mine, care este raportarea dumneavoastră cu privire la adevar.

Radu Moraru: Sunt sigur că publicul ne va ierta pentru această greşeală. Eu cred că sunteţi foarte dură cu noi.

Răsvan Popescu: De ce această grabă?

Radu Moraru: E şi numele televiziunii 10TV, care ar fi frumos să fie lansat pe 10 decembrie 2010, apoi este o lună frumoasă. La fel de important este ca postul de televiziune să fie rodat până la primăvară, cand se fac bugete de publicitate, şi este important să fii acolo. Astfel încercăm să recuperăm o mică parte din investiţie. Toţi banii pe care îi vom lua din publicititate vor rămâne postului pentru producerea de seriale româneşti, producţii proprii, aşa ne-a promis investitorul.

Mihai Mălaimare:

“În secunda în care un cablist ne minte de o bună bucată de vreme privind retransmisia canalului N24, e clar că pe ei nu-i interesează cine suntem noi. Suntem într-o fază în care media se schimbă, polii de putere se schimbă radical. Faptul că legea îi obligă să treaca pe aici e un chin la care se supun şi cu asta, basta. Cât priveşte faptul că a intervenit pe piaţă cu bannerele alea este extrem de neplacut este înca o dovadă că noi nu contăm.”

Christian Mititelu:

“Eu cred că s-au prezentat prematur, grila lor nu prezintă ştiri. În schimb, postul  are un talk-show cu o puternică putere de influeţare. Eu nu votez în principiu pentru licenţa unui post de televiziune care nu are ştiri în grila de programe.

Au venit şase persoane în faţa noastră, dar de câte ori am încercat să punem o întrebare altor reprezentanţi, ne-a răspuns Radu Moraru. Această domninaţă nesănatoase se va regăsi şi în programele postului.”

Cristina Trepcea:

"Eu i-aş fi bănuit de bună-credinţa dacă nu ar fi împânzit oraşul cu bannere despre lansarea din 10 decembrie."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ema Ema
    @ Observator

    Si vrei sa imi spui ca Doria Niculescu stie cu ce se papa TV-ul? Poate fila nr. 5 !? Ce potential o fi vazut Radu la ea, nu stiu. Aveam pretentii de la el ca e baiat destept. A mutat-o de la matinal ca nu reusea sa lege 2 cuvinte. Acum ii da un show cu multiiiiiiiiii barbati. Dar, ma indoiesc ca s-ar pricepe si acolo. Pacat Radule, aveai de unde alege dar cineva te-a prostit ori ai avut tu un vis urat in privinta Doriei. Hai, sa fim sanatosi ca restul e can can.
  • Ema Ema
    @ Doria

    Ne dai noua lectii de moralitate ? Casa ta e o casa falsaaaaaaaaa. Stii de ce? Pentru ca asa esti si tu. O sa ajungi sa nu iti mai calce pragul nimeni in afara de cativa ca tine.

    @ All

    Lui Radu Moraru i-a "filat" la timp beculetul. Dar ma indoiesc ca si acolo o va "tine". Timpul imi va da dreptate din nou. Doria,spuneai ca Radu de fapt te vede altfel. Pai nu te-a vazut inainte sa iti dea rolul asta intr-un matinal? Hmmm, s-a inselat ! E baiat destept si ana cand te va cunoaste si el cu adevarat, nu te mai vede nicaieri. Punem pariu ? Hihihi :)
  • Alf Alf
    Vezi, uitatul in prostie la Realitatea Tv, tampeste. Este timpul sa incerci sa-ti revii. Uita-te la 10tv si vei reveni cu picioarele pe pamant si cu mintea depolitizata.
  • Horea Horea
    ... nu "are" ...
    Multumit?
  • ili ili
    unii nu are gramatica dar altii nu are indentitate, da?
  • danutz danutz
    Majoritatea care comenteaza acest articol sunt niste "amarati la cap"...politizeaza tot ....exact ca si la televiziunile pecare le privesc toata ziua 24/7...sunt in stare si sa spuna ca Basescu si Elena Udrea controleaza pe ascuns RCS&RDS!!!..stupizi. La partea financara nu va ganditi??? ...Totul este mult mai simplu.. RCS&RDS are un plan de expansiune inbatabil...vezi cum au facut cu Liga 1 . Cati abonati au castigat??? . Acelasi lucru vrea sa faca si cu Nasul ..daca va fi transmis postul doar in reteaua lor cati abonati la satelit vor castiga??..doar se stie ca Nasul este cea mai vizionata emisiune de catre "capsunari" . Si Morar are de castigat..alti bani...alta viata fata de B1..unde investitorul si-a pierdt interesul fata de post.
    INCERCATI SA MAI GANDITI SI LOGIC SI NU MAI INGHITITI TOATE FECALELE ARUNCATE DE CATRE NISTE ASA ZISI "FORMATORI DE OPINIE"!!!!....O SA AJUNGETI VAI DE CAPUL VOSTRU FRATILOR !!!
  • Dragos Dragos
    Imi pare rau de Liana Patras s-a descurcat foarte bine la REALITATEA TV pacat ca s-a orientat spre un post Basist eu sincer ma asteptam la cei de la RDS&RCS sa reintroduca canalele italiene MEDIASET [Rete4, Canale5 si Italia1] sunt de-a dreptul ofticata ca-n prag de sarbatori in loc sa vad seriale italiene superbe , RDS iti ofera 10 Tv cu Radu Morar pe post de sef. Cred ca dimineata la matinal vor include obligatoriul imnul PDL-ului, dupa masa omagii aduse Afroditei romanesti Elena Udrea, in loc de seriale Cea mai facut prea sfantul, prea curatul si deloc jegmanitoriu Videanu, pe post de serial politist Igas in actiune sau cum din schimbator de valuta la coltul strazii din Arad ai ajuns ministru de interne. Stirile le va prezenta Radu Morar si vor fii ode lungi inchinate lui Basescu Bravoo Nasule, Halal Televiziune si pacat de Liana Patras
  • andrei andrei
    Pe Basescu il venerati d-le Moraru si nu inteleg, de ce?Cand nu o sa mai doreasca ajutorul dvs. ,veti zbura precum puiul din reclama.Reveniti langa noi,cei oropsiti de aceasta conducere care a furat LA ALEGERI DAR SI IN PARLAMENT.Oare cand o sa fiti de partea poporului? SUNT CUVINTE MARI,NU LE PRICEPETI!?
  • misu misu
    In reteaua Dolce cand si daca va fi introdus canalul ZECE TV
  • kongo kongo
    la rcs bucuresti i-a luat locul ;)
  • Dragos Dragos
    Kongo nu vreau sa cred ca va lua postul lui Nasu locul pe grila postului Animal Planet. Radu Morar este omul lui Basescu, asa ca nu-mi vorbiti de impartialitatea unui individ care se intalneste inainte de emisiuni cu domnul Lazaroiu-consilier prezidential alt ra,, cei care-l asteapta pe Nasu sa aiba macar bunul simt sa declare" Sunt Basist".
  • jason jason
    in constanta , la RCS , 10TV este in locul postului B1TV .... B1TV este in locul TVR INFO
  • kongo kongo
    lau bagat in locul la animal planet pe frecventa 252,3 iar animal planet la mutat pe 591,3 la ora 20:00 va incepe nesul prima emisiune de pe post
  • kongo kongo
    eu nu cred ca va emite de astazi, ca e ora 16 si nici un program nu gasesc cu logo-ul 10 tv desi am rcs
    cred ca sau cam grabib si nu sunt pregatiti sa emita.
  • anna anna
    nu il emita, desi e 10 dec, am rcs cablu. nu il prind poate mai pe seara

Trimite un comentariu

sus