Skip to main content

Antena 3, amendată cu 15.000 de lei pentru lezarea imaginii lui Traian Băsescu

 

Postul Antena3 a fost amendat de CNA cu 15.000 de lei pentru încălcarea dreptului la propria imagine a preşedintelui Traian Băsescu.

Publicitate

Sancţiunea vine ca urmare a unei reclamaţii venite de la Preşedinţie în care se spune că în emisiunea La ordinea zilei, difuzată pe 13 ianuarie, s-au făcut o serie de “acuzaţii grave, de trafic de influenţă” la adresa şefului statului.

Cum au sunat acuzaţiile de trafic de influenţă?

Moderatorul Radu Tudor a sugerat că preşedintele Traian Băsescu ar putea fi implicat într-un caz de corupţie:

Dacă aş avea acele dovezi, pe care le-am văzut, dar nu le am, aş spune (…) că ceea ce se întâmplă la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS – n.r.) e premisa unui scandal uriaş de corupţie, în care ar putea fi implicat chiar preşedintele României”.

Unul dintre subiectele emisiunii La ordinea zilei a fost situaţia de la CNAS, provocată de blocarea noului sistem informatic. Moderatorii au insistat pe faptul că inaugurarea sistemului informatic, de pe 20 decembrie, s-a făcut în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu şi că ar fi costat 36 de milioane de euro.

Antena3 este nevoită să dea drept la replică Guvernului

Tot în şedinţa de astăzi, Consiliul Naţional al Audiovizualului a mai hotărât că postul de ştiri al trustului Intact va trebui să-i acorde dreptul la replică purtătorului de cuvânt al Guvernului.

Măsura a fost luată pentru că Antena 3 a încălcat principiul informării corecte prin tratarea subiectului “Cât ne costă premierul Emil Boc în acest an?”, în emisiunile 100 de minute şi La ordinea zilei, difuzate pe 13 ianuarie.

E vorba de dezinformare, spune Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA:

“Eu cred că este vorba de dezinformare pentru că se încearcă acreditarea ideii că cele 24 de milioane de euro sunt cheltuielile premierului Emil Boc, pentru Palatul Victoria.”

În reclamaţia trimisă la CNA de purtătorul de cuvânt al Guvernului se spune că moderatoarele Alessandra Stoicescu (100 de minute) şi Dana Grecu (La ordinea zilei) “au insinuat că la dispozitia premierului Emil Boc s-ar afla 24 de milioane de euro, sumă care reprezintă, de fapt, bugetul a 19 instituţii aflate în subordonarea sau în coordonarea Secretariatului General al Guvernului, pentru 4.600 de angajati.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • danielul danielul
    "Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNSAS – n.r.)" - citat din articolul Dvs... :)) Dar de unde a aparut un "S" in prescurtarea voastra? Ce varza sunteti, facand amestec intre arhiva Securitatii si asugurarile de sanatate!!! COOOL!!!
  • marius marius
    n-ai ce sa ceri de oameniilui Felix, asta e slujba lor: sa-l injure pe Basescu
  • Horea Horea
    Iata, l-ai amendat chiar tu!
    Sau ... nu-ti dai seama!?
  • eu eu
    Dar pe Basescu cine il amendeaza pentru lezarea imaginii Romaniei ???
  • razvan razvan
    nu am citit nimic de sanctiune data OTV, care se plingea aseara ca i s-a cerut sa isi opreasca emisia, nu stiu cind si pe ce perioada...
  • radu radu
    Daca tot incepeti sa-l stimati pe presedinte vedeti si personajele de calibru care il inconjoara: un general de 4 stele cu multe fapte de arme, foarte onest care din doua in doua zile isi da demisia (doar spune!), un ministru la interne fost tamplar (am avut si pantofar sef de stat si s-a vazut!) si DJ, scolit numai el stie pe unde la o unibversitate pe care a absolvit-o cu media putin peste 6, cu un premier campion in ordonante neconstitutionale desi preda drept constitutional...mai vreti? Se inclaca legile fara nici un fel de problema, dor voi iubiti-l in continuare. Si ca sa nu va obositi prea mult: mi se rupe de patesc Vantu si Voiculescu, e chiar problema lor!
  • lucian lucian
    Tu probabil ca esti unul din "contribuabilii" aia platiti cu vreo 100 de milioane (10.000 ron)pe luna si caruia i se taie acum macaroana, altfel nu-mi explic de ce vociferezi atata.Cum poti fi de partea unuia care iese la pensie la 45 de ani si mai beneficiaza si de o pensie nesimtita, in timp ce un profesor amarat iese cu o pensie de nici 10 milioane (1000 ron)? Cu ce sunt mai breji subofiterii sau ofiterii care au fost in fruntea armatei pe timp de PACE, in timp ce niste amarati de soldati stau cu bombele la picioare prin Afganistan?
  • un contribuabil un contribuabil
    Buna ziua! Am vazut jurnalul de stiri din data de 24 ianuarie.Eu ma uit la toate posturile de televiziune la stiri ca sa fac o comparatie raportata la realitatea de pe strada...si ma intreb de ce dracu' suntem obligati sa platim salariile unei tlelviziuni, ca sa ce? Stirile alea cu "Opozitia huiduita la Iasi" scris mare in mijlocul ecranului si comentariul precum si vocea ei, mi-au amintit dacadu-mi-se pielea gaina de stirile de pe vremea lui Ceausescu... Dar ati facut si cateva greseli la "coafarea" imaginilor, si i-ati aratat pe Antonescu, pe Ponta si pe Constantion in multime, pai nu v-ti gandit ca nu aveau ce cauta in multime daca ii huiduiau?..Sunt cumva sinucigasi ca Hoara, cand si-a luat-o atunci la meeting?.. In '89 televiziunea a mai fost asediata, si noi v-am aparat, dar acum nu stiu cine o sa va mai apere, poate D-zeu..., dormiti bine noaptea cu "constiintele alea curate"?..dupa atat noroi aruncat?..Voim n-aveti parinti pensionari, nu?..Voi n-aveti copii, nu?..Voi n-aveti taxe de platit?, pe voi nu va deranjeaza haita asta de talhari potocalii care incearca sa ne bage pumnul in gura la toti, nu?..Pai daca nu va deranjeaza ori sunteti inconstienti, ori "sunteti in hora" cu ei, si deci, aveti acelasi statut de talhari, hoti, etc. cine nu prezinta obiectiv stirile?..realitatea si a3?...nu stiu ne mai gandim!
  • Marian Marian
    Sunt disperati, Vantu e in spital in fiecare zi, Voiculescu a taiat mai mult de jumatate din votantii PNL, PD-L urca in sondaje, CSM a fost invalidat, economia isi revine, pretul chiriilor si al caselor cresc!
    E lata rau pentru coalitia socialisto-securista PSD-PNL-PC si televiziunile vidanje Realitatea si Antenele au innebunit! Numai minciuni, dezinformari si manipulari, de dimineata pana seara. Nu mai conteaza nimic, disperarea e uriasa!
  • DAN DAN
    In 2009 s-a votat pro si contra lui Basescu!La urmatoarele alegeri se va vota pro si contra tembeleziunilor a3,realitatea,0tv!Se va vota pro si contra mahalashowuri si menajeriilor mogulilor!Romanii au fost,sunt si pot fi manipulati si calcati in picioare f.usor si se va profita mereu de asta!
  • Lucian Lucian
    Şi nu au dreptate cei de la CNA? Avem un preşedinte aşa cum îl avem, însă din spusele crainicilor de la Antena 3, toată activitatea lui este un eşec. Nici nu poate fi vorba de o faptă bună măcar pe care trebuie să recunoaştem că o mai face din când în când şi prezidentu'. Tocmai de asta nu-i mai urmăresc şi încep să-l apreciez pe Băselu'. :)
  • vlad vlad
    cnas nu cnsas

Trimite un comentariu

sus