Skip to main content

CorectNews, ultimatum pentru jurnalişti: ori acceptă salarii mai mici, ori pleacă

 

Proiectul CorectNews este în pană, după ce Dinu Patriciu s-a retras din afacere, la doar cateva luni după lansare. Rămas proprietar împreună cu soţia, Sorin Roşca Stănescu a trimis în ultimele zile scrisori tuturor jurnaliştilor care lucrează la proiect.

Publicitate

Ziariştii au de ales: ori acceptă salariu tăiat la jumătate, ori demisionează sau pleacă în concediu fără plată.

Paginademedia.ro vă prezintă o scrisoare trimisă jurnaliştilor:

"In eventualitatea in care nu doresti sau nu poti sa-ti restrangi veniturile, exista fie calea demisiei, fie calea desfacerii contractului de munca prin intelegerea partilor, desfacerea contractului de munca prin restructurarea societatii sau ai posibilitatea, in speranta unor vremuri mai bune, sa optezi pentru un concediu fara plata de trei luni."

La începutul săptămânii, unul dintre redactorii şefi ai CorectNews, Miruna Munteanu, a decis să plece. La scurt timp, a demisionat şi Oana Stănciulescu, tot redactor şef la proiectul de site de ştiri.

Scrisoarea, integral:

"Presupun ca ai aflat din continutul comunicatului pe care l-am publicat inclusiv pe site-ul nostru ca, impreuna cu sotia mea, ma aflu intr-o situatie speciala. In sensul ca am devenit actionar suta la suta dar suntem siliti sa transformam societatea in holding, pentru a identifica parteneri pentru fiecare centru de profit in parte. Pentru ca, altfel, nu facem fata costurilor presupuse de investitia in dezvoltarea fiecarui proiect in parte si de intretinerea site-urilor care exista in acest moment. Cele mai mari costuri le are, asa cum este si firesc, CorectNews.

In acest sens, mi se pare corect sa iti prezint situatia in mod direct si o fac prin intermediul acestui mesaj. Ar fi neonest din partea mea sa ajung in situatia in care, pentru munca depusa de un ziarist, sa nu mai am banii necesari pentru a plati leafa si impozitele. Nu m-am aflat niciodata in aceasta situatie si nici nu vreau sa fiu in viitor.

In consecinta, pentru ca am nevoie de un ragaz de cateva luni, pana cand voi dispune de finantarea necesara, sunt nevoit sa inchei sau sa suspend sau colaborarea noastra, in conditiile prevazute de Codul Muncii, in eventualitatea in care nu accepti o diminuare a salariului. Diminuarea salariului ar insemna, in cazul tau, un salariu de reporter diminuat la jumatate, respectiv 1.050 lei brut. Incep cu aceasta oferta, pornind de la considerentul ca alti colegi au propus ei insisi aceasta modalitate de colaborare pe termen mediu.

In eventualitatea in care nu doresti sau nu poti sa-ti restrangi veniturile, exista fie calea demisiei, fie calea desfacerii contractului de munca prin intelegerea partilor, desfacerea contractului de munca prin restructurarea societatii sau ai posibilitatea, in speranta unor vremuri mai bune, sa optezi pentru un concediu fara plata de trei luni.

Rugamintea mea este ca, in cursul zilei de azi, sa-mi transmiti ferm decizia pe care ai luat-o."

Cu parere de rau dar si cu speranta,

Director General

Sorin Rosca Stanescu

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • omar omar
    1050 de lei brut salariul unui jurnalist cu experienta...nu prea ai ce sa mai zici. SRS da bani astia pe masa de pranz ...eu pe individu asta nici nu il mai consider om, si ar trebui tratat ca atare.
  • palsu palsu
    nici dupa atatia ani de presa SRosca Stanescu n-a invatat unde se pune virgula...:))
  • menumorut menumorut
    Omul este varza: odata ce politicul nu mai este interesat de afaceri cu el si-i da reject, de vreo 6 ani incoace, se vede cu ochiul liber ce a mai ramas din "marele" ziarist; exact ceea ce este: un securist combinator expirat cum bine spunea cineva ma devreme...cum se schimba vremurile... mi-aduc aminte cu cat tam-tam a fost adus de Burci la Ultimul Cuvant, cat de competent se dadea, la ziarul ala de 2 lei infiintat sa spele niste bani...
  • profesor profesor
    Păi ... in vara trecuta cand s-a taiat 25% din salariile bugetarilor plangea zi si noapte prin studiourile antenelor sau iRealitatii de mila noastra ... acum el aproape ca le face un "favor" taindule "doar" 50%. SRS ... un individ expirat si anacronic care nu mai poate starni decat, eventual, greata ... Think about!!!
  • seba seba
    Penibil News.
  • George Hari Popescu George Hari Popescu
    Nelămurire: scrisoarea este adresată la persoana a doua singular. Domnul patron aşa vorbeşte cu jurnaliştii sau cu angajaţii? Sau diminuarea salariului presupune şi reducerea nivelului de respect?
  • Nicu Marinescu Nicu Marinescu
    Pacat! si-a batut joc de toti jurnalistii cu care lucrat! s erepeta istoria ziua..a papat banii si acu isi lasa echipa in fundul gol...ma mir ca nu le da salariu de 100 de euro.el stie ce inseamna sa traiesti cu banii aia pe care el ii propune ca salariu? rusine, rusineeee

Trimite un comentariu

sus