Skip to main content

Evaluarea Academiei Caţavencu, gata în februarie. Urmează vânzarea

 

Academia Caţavencu este în proces de evaluare, după ce anul trecut compania care editează săptămânalul - Caţavencu S.A. -  a intrat în faliment.

Publicitate

Acum se lucrează la evaluarea companiei, pe toate componentele ei, de la calculatoare şi birouri la marcă”, a declarat Doru Buşcu, redactor-şef Academia Caţavencu, pentru paginademedia.ro.

Evaluarea va fi terminată la 1 februarie, după care rezultatele vor fi prezentate adunării creditorilor. Ulterior, administratorul special va demara licitaţia pentru vânzarea Academiei Caţavencu.

Compania Caţavencu S.A. a intrat în faliment în vara anului trecut, după cum paginademedia.ro a scris AICI. Atunci, creditorii au fost de acord ca revista Academia Caţavencu să îşi continue apariţia.

Cel mai mare creditor al Caţavencu S.A. (aproximativ 13 milioane de euro) este o altă firmă din grupul controlat de Sorin Ovidiu VîntuRealitatea Media (acţionar la Caţavencu S.A.). Datoriile Caţavencu S.A. au fost acumulate în perioada în care firma edita şi alte publicaţii, în prezent vândute sau închise.

Într-un articol din vara anului trecut, Doru Buşcu explica situaţia de la Caţavencu, citând cifre de la compania Rominsolv, administratorul special:

Caţavencu SA nu-şi mai poate plăti cheltuielile curente şi nici datoriile istorice, în principal din pricina scăderii cu 80% a veniturilor din publicitate în presa scrisă.”

“Suma totală pe care creditorii au înscris-o la masa credală este de 15.129.829 euro. Din această sumă, 13.684.145 euro reprezintă banii investiţi de Realitatea Media şi alţi creditori interni (aparţinînd grupului Realitatea Caţavencu) de-a lungul celor 4 ani. Forma juridică e împrumutul, iar suma reprezintă 90,44% din totalul datoriei. Creditorilor externi, Caţavencu SA le datorează 1.445.683 euro, adică 9,56% din datoria totală.”

Acţionarii Caţavencu S.A.:

Realitatea Media S.A. – 71%
PSV Company SA – 19%
Bellerive Holdings Limited – 10%

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • asd asd
    A murit Catavencu!
    Traiasca Kamikaza libera!
  • mada mada
    Dr pe Buscu nu il ealueaza nimeni? E o catastrofa si a adus cea mai citita revista la faliment! Baiatul asta are doar fumuri in cap si o roganta incomensurabila! Mai bine pleaca si lsa ziarul in pace!
  • Horea Horea
    Bine, am inteles: esti Opium Viorel.
    Dar ... Opium Gunter, cine este?

    P.S. Cu voturile negative ai dreptate. Le primesti de la cei care nu-s de acord cu ce scrii.
    Poate chiar si ADMIN forumului mai dă cate un click cu minus in fata.
  • Opium Viorel Opium Viorel
    Observ ca niste cetateni au dat voturi negative la comentariile mele in care aduceam lamuriri acestei stiri care contine informatii profund gresite. Si spuneam ca sint si evidente. Iar evidentele sint publice. Asta trebuie sa fie site pe care intra ziaristi ca altfel nu se explica voturile negative date unor comentarii care indreapta greselile din stire. Aha sint ironic, da. Ce ma mira si mai tare e ca stirea a ramas nemodificata desi am indicat greselile cit se poate de clar. Probele sint publice iar sursa publica este Tribunalul Municipiului Bucuresti. Au ramas firme, oameni si institutii cu pagube mari in urma acestui experiment. Evenimentul ar trebui tratat cu mai multa seriozitate macar pe siteurile de profil. Deocamdata inteleg din stirea asta ca pagubitii lui SOV au cerut cu insistenta continuarea aparitiei revistei, ceea ce ar fi chiar o mare timpenie.
  • gilda gilda
    Catavencu a fost la aparate, aparatele costa, va fi deconectat.
  • Marian Marian
    Pe unde trece Vantu lasa ruine. Doru Buscu si-o merita.
  • Opium Viorel Opium Viorel
    @gineta: Nu ca le stiu dar cred ca am si acte. Si nu ca m-ar interesa. Doar ma distreaza stirea. Ma distreaza si minciunelele scapate pe ici, pe colo, prin declaratii si citate.
    De chemat ma cheama Viorel. Opium Viorel. Fratele lui Opium Gunter.
  • gineta gineta
    @ Opium Viorel: cum le stii tu pe toate, Marius!
  • seba seba
    Scroafa-i moarta in cotetz si ei se gandesc s-o evalueze?!
  • Opium Viorel Opium Viorel
    Articolul contine doua informatii gresite:
    1 Catavencu SA nu a intrat in faliment. Catavencu SA a vrut sa pacaleasca statul si creditorii intrind in faliment. Nu a reusit. Instanta i-a rspins initiativa.
    2 Creditorii nu au fost de acord cu continuarea aparitiei revistei. Mai multi creditori au cerut inchiderea revistei.
  • deontologie 2.;0 deontologie 2.;0
    pai si spiritu? mai dorulet, spiritu nu-l evaluati?

Trimite un comentariu

sus