Skip to main content

TVR se pregăteşte să rupă contractul cu Splendid Media

 

TVR se pregăteşte să se despartă de Splendid Media, regia care se ocupă cu vânzarea spaţiului publicitar al canalelor publice şi să organizeze o nouă licitaţie.

Publicitate

Aşa reiese dintr-o hotărâre votată de Consiliul de Administraţie al TVR în ultima şedinţă de anul trecut, chiar înainte de sărbătorile de iarnă.

Iată ce spune hotărârea:

“Se aprobă începerea negocierilor între SRTv şi Splendid Media pentru încheierea unui act adiţional având ca obiect modalităţile de încheiere amiabilă a contractului dintre cele două părţi.”

Contactat de paginademedia.ro, preşedintele TVR Alexandru Lăzescu a declarat că este vorba de "regândirea strategiei de vânzări".

Andi Lăzescu, pentru paginademedia.ro:

"Intenţionăm să regândim strategia de vânzări. E o chestiune internă, pe care nu o pot comenta. Este vorba de gestiunea unei relaţii între doi parteneri de afaceri. Deocamdată nu pot comenta mai mult."

"Nu am văzut această decizie, încă nu ni s-a comunicat pe cale oficială", a declarat pentru paginademedia.ro Radu Budeş, managing partner Splendid Media.

Splendid Media vinde publicitatea TVR începând din 2006. După un mandat de 3 ani, Splendid Media a câştigat şi în 2008 vânzarea publicităţii canalelor publice. Potrivit contractului în curs, Splendid Media se mai ocupă de spaţiul publicitar al televiziunii publice până la sfârşitul acestui an.

Hotărârea Consiliului de Administraţie NR.116 din 22 decembrie 2010

În temeiul prevederilor art. 27 din Legea nr.41/1994, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune adoptă prezenta hotărâre:

Art.1 Se aprobă începerea negocierilor între SRTv şi Splendid Media pentru încheierea unui act adiţional având ca obiect modalităţile de încheiere amiabilă a contractului dintre cele două părţi.

Componenţa comisiei de negociere este următoarea:

Alexandru Lăzescu - Preşedinte-Director General
Cipriana Voicu - Director Direcţia Economică
Anca Gheorghe - consilier PDG
Dan Radu - Director Producţie Editorială şi Programe
Cezar Ion - Director Direcţia Editorială
Marioada Dudu - Serviciul Achiziţii Publice
Marin Drumcea
- Serviciul Juridic
Mona Dîrţu - Director TVR Interactiv
un reprezentant al casei de avocatură cu care SRTv are contract.

Art. 2 - Se aprobă, ca în condiţiile finalizării demersului de la pct. 1 să fie demarate procedurile pentru achiziţia de servicii de gestionare şi vânzare a spaţiului publicitar TV al SRTv.

Prezenta hotărâre a fost adoptată cu respectarea art.26 din Legea nr.41/1994, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Petre Petre
    Vanzarile de publicitate ar putea fi facute fara probleme de alea de la marketing, numai ca acolo nu ajunge cine trebuie, ci doar cine... trebuie.

    TVR a ajuns la -40 de milioane de euro, iar semenele ca acest lucru va fi stopat sunt extrem de slabe.
  • Mozart Mozart
    Am stat si am urmarit toate comentariile voastre. Tind sa-i dau dreptate lui jeux. Multi frustati. Daca voi, ceilalti "colegi" si de multe ori parteneri de business cu cei de la Splendid, sunteti atat de buni si de curati, de ce nu ati avut glas pana acum? De ce acum? Raspunsul il stim toti. Si mai adaugati lipsa de onoare si profesionalism. Sunt de acord cu ciprian care este de parere ca pe cei de la Splendid nu-i va plange nimeni iar la TVR nu se schimba nimic. Pentru ca nici voi, frustatii, nu sunteti in stare de nimic. Si vorba lui splendidu, "voi nu intelegeti nici businessul nici fenomenul din postura de vesnici purtatori de carti de munca". Astept replica voastra cat se poate de repede si in acelasi timp va doresc toate cele bune.
  • jeux jeux
    Mai sa fie, ce de frustrari in piata asta, nene.Ma distreaza ca nimeni nu zice nimic de combinatiile pe care le viseaza A. G., sperante de internalizare... O spera sa se intoarca peste cativa ani in privat, cu un competitor care acum inca e puternic distrus. Ca doar nu exista vreo regie independenta eligibila care sa vanda TVR, in nici un caz la cum arata piata. Media house e prea legata de Danut Senzationalul, Clir-ul a murit demult si Cable face succesuri deosebite cu Nat Geo, e prea evident.
    Probabil ca toata tarasenia pute a interese interne de prin TVR si de-alea nasoale politice. Uite asa ajunge cascavalul TVR internalizat, ca sa o traga apoi pe care parte vrea PDG-ul.
    E foame de bani in piata si se pare ca un ceas de aoleo face cat o suta de dealuri la preturi bune. Si o gramada de manevre si smecherii o sa se sparga in capul Splenzizilor. O sa fie show grande /grabbing popcorn.
  • julius mall julius mall
    Bravos George. Suna bine "Garantat Marcel Straut". Baietii care au lucrat la Bigger sint cu tine. Si Bigger se numea "Bigger Group". Metehne si frustrari de actionariat si puncte comune cu Splendid. Prietenii stiu de ce. Si nu uita.
  • george george
    Splendid Media are o reputatie "solida" pe piata noastra. Vorba lui Vanghelie: "Garantat Marcel Straut" si "Garantat Catavencu". Suficient pentru a cistiga increderea oricarui client serios ce nu intinde mina dupa plic. Somn usor publicitate. Somn usor. E o lume atat de mica si jucausa incit nici nu realizeaza cind vor ramine si fara ciubucareala de pe spatele Romtelecom-ului. Pe curind. Ne revedem in februarie la bugete.
  • leo leo
    Rezilierea contractului era de asteptat. Din multiple motive, unele jenante pentru a le enumera aici. Pentru agentiile si clientii de publicitate e pozitiv ca se scapa de aroganta celor care "nu voiau sa discute decit cu proprietarii de agentii sau direct cu clientul pentru a incerca o invirteala cu dus-intors". Stie cineva cind va avea loc licitatia? Petrisor da-ne de veste.
  • Kir Liberis Kir Liberis
    1. Mult prea multe posturi de aici sunt atacuri la persoana, desigur, la adapostul anonimatului.
    2. Contractul dintre TVR si Splendid a fost puternic afectat de criza care a micsorat deopotriva bugete si costuri per GRP. Nimeni nu ar fi putut prezice acum 3 ani amploarea dezastrului.TVR-ul vrea niste bani pe care Splendid nu-i are nu pentru ca nu a vrut, ci pentru ca nu a putut sa-i atraga din piata. Cum la TVR parteneriatul incepe cu promisiuni de creativitate si echidistanta si se termina cand vine vorba de dezlipit fesele functionaresti de fotoliile publice pentru gasirea unei solutii vom asista probabil la un imbrogrio juridic de toata frumusetea.
    3. Indiferent de cine va vinde in viitor publicitatea TVR, in conditiile scaderii audientei, a imbatranirii publicului si a break-urilor plasate doar intre programe, nu vor putea fi atrase din piata mai mult de 13-14 milioane EUR anual, adica sub 20% din cheltuielile sale anuale ale TV publice.
  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    Vă rog să folosiți un limbaj civilizat. Comentariile care conțin acuzații nefondate, jigniri și atacuri la persoană vor fi șterse.

    Mulțumesc!
  • mache mache
    Ce e de retinut din toata povestea asta e ca va urma o licitatie la TVR unde cei de la Splendid vor avea usa inchisa. Scurt si clar. Din ce citesc Splendid Media nu are multi prieteni in publicitate.
  • radu radu
    @dan rusu
    Asa sa fie desi am indolieli.Verific si revin. Din ce imi aduc bine aminte Catalin Sandulachi, Marcel Straut si Radu Budeserau pe post de "Vasilica", "Gica" si "Gigel" ai celor de la Catavencu. Se prea poate sa fi muscat intre timp si mana celor care le-au dat TVR-ul pe mana de doua ori. Nu-i de mirare. E parvenitism clasic.
  • splendidu splendidu
    Am citit. Am studiat. Grupul Spendid e cea mai mare regie din tara si sigur, voi nu intelegeti nici businessul nici fenomenul din postura de vesnici purtatori de carti de munca. Probabil ca si acum mai aveti copii dupa CVurile voastre pe care le-ati depus la secretariatul Grupului Splendid si care nici nu cred ca au intrat in vreo preselectie macar... Cat despre actionari ... super baieti: la mai multe ceasuri de aur !!!
  • dan rusu dan rusu
    @radu
    Ce decizie politica sa fie aici? Catavencu le-a dat un sut in fund acum cativa ani cand i-au prins si ei cu cioara colorata. E vorba de gainarii pe bani multi fara nici o legatura cu decizia politica. Splendid Media s-a ciordit mai mult decat era cazul si TVR a reactionat elegant pentru a evita un scandal public. Simplu si transparent pentru cine stie sa citeasca printre randuri.
  • radu radu
    Nu este cumva o decizie politica aici? S-a gandit cineva la asta?
    Splendid Media are o legatura directa cu Academia Catavencu. Actionarii de la Splendid faceau anticamera la catavenci pentru in urma cu cativa ani. Mai luau o pizza, niste berici, un pachet de tigari cand ii trimitea Vulpe sau Mihaiu. Tot catavencii le-au pus in brate de doua ori TVR-ul. Bani grei dintr-un sac fara fund.
  • george george
    O mare parte din vina o are Dan Chisu. Pe vremea cand Budes Radu lucra la Dakino se ocupa de vanzarea biletelor la Noaptea Devoratorilor si la festivalul de film. Scoala vietii am spune. Trei bilete in plus si ieseau banii de-o friptura si de-un bilet Bucuresti-Braila dus -intors la clasa a ii-a. Sau de-un ceas chinezesc.
  • stan stan
    Majoritatea celor din comisie face parte din valul portocaliu adus de Spanu in TVR la jumatatea lui 2010: Alexandru Lăzescu - Preşedinte-Director General, Anca Gheorghe - consilier PDG, Dan Radu - Director Producţie Editorială şi Programe, Cezar Ion – Director Direcţia Editorială. Intre timp, Anca Gheorghe a fost numita director de Marketing si vanzari. In urma cu cativa ani, pe cand a mai lucrat in TVR, impunea difuzarea unor spoturi comerciale pe post fara a exista contracte de publicitate!

    Chiar ca incepe jaful in TVR. Sa vedeti ce scheme o sa apara pentru sifonarea banilor!
    Mona Dîrţu – Director TVR Interactiv
    un reprezentant al casei de avocatură cu care SRTv are contract.

Trimite un comentariu

sus