Skip to main content

24 februarie: Andrei Pleşu se contrează cu Dinu Patriciu în Adevărul

 

Într-un editorial publicat marţi în Adevărul, Andrei Pleşu (foto dr.) îi ia apărarea lui Gabriel Liiceanu (foto stg.), cel care a fost numit "filosofeanu" de către Dinu Patriciu în paginile aceluiaşi ziar, notează România liberă şi Evenimentul Zilei.

Publicitate

"Mă întristează însă reacţia pe cât de pripită, pe atât de radicală a dlui Dinu Patriciu care, într-un editorial de săptămâna trecută, propunând trei sfaturi strategice pentru o guvernare înţeleaptă, are timp să se răfuiască drastic cu „filosofeanu" (foarte fină glumiţă!). Nu cred că dl Patriciu e interesat în vreun fel de performanţa intelectuală a lui Liiceanu. Nu cred că i-a citit cărţile, nu cred că s-a ocupat de traducerile lui din Platon, Heidegger şi Schelling, nu cred că dispreţuieşte Editura Humanitas", scrie Andrei Pleşu, director al săptămânalului Dilema veche (publicaţie patronată de Dinu Patriciu) şi comentator în paginile ziarului Adevărul.

Liiceanu se consideră elită". Da, Dinule, şi, în domeniul lui, este. Tu, într-al tău, te socoteşti cumva un tip de duzină?", mai scrie Pleşu. Solicitat de EVZ cu o reacţie, omul de afaceri anunţă că-i va răspunde vineri directorului Dilemei vechi, limitându-se doar să remarce pe un ton destins că polemica este utilă. Toate aceste schimburi de replici au pornit de la vizita polonezului Adam Michnik la Bucureşti, care a avut o polemică, la rândul său, cu Grabriel Liiceanu.

Oreste Teodorescu a hotărât ieri să înceteze colaborarea cu postul B1, la care realiza emisiunea săptămânală Codul lui Oreste, pe motiv de incompatibilitate cu viziunea şi procedurile noului management, scrie Jurnalul Naţional. Se pare că şi Urania va pleca de la postul TV din Calea Victoriei. "Eu consider că sclavagismul, iobăgia, şerbia ar trebui să dispară. Ne îndreptăm spre o lume civilizată, iar relaţiile dintre părţi trebuie să fie amiabile şi echilibrate. Am decis unilateral, cu regret, să încetez colaborarea cu noul management al postului", a declarat Oreste.
Oreste a plecat de la B1: "Consider că sclavagismul ar trebui să dispară"

Medicii austrieci care o îngrijesc pe Teo Trandafir au decis să o supună cât mai curând unei intervenţii chirurgicale, în ciuda faptului că iniţial optaseră doar pentru tratament
medicamentos şi pentru intervenţii endoscopice, scrie România liberă. Pe site-ul clinicii Allgemeines Krankenhaus (AKH) din Viena a fost afişat încă de marţi, 22 februarie un comunicat referitor la situaţia „pacientei românce Teodora Trandafir".
Lupta lui Teo

Zoltan Szigeti, acţionarul majoritar al grupului de comunicare The Group, şi-a construit, cu ajutorul unui credit de 1,5 mil. euro de la OTP Bank, o clădire de birouri prin firma Flash Investments, pe care o deţine împreună cu Mihaela Nicola şi Bogdan Nicola, scrie DailyBusiness.ro. Potrivit datelor de pe Monitorul Oficial, cei trei acţionari ai Flash Investments au hotărât să extindă garanţia pentru un credit de 1,5 milioane euro luat de la OTP Bank pentru a finanţa construcţia unei clădiri cu destinaţie rezidenţială şi de birouri, ipotecând şi această construcţie.
Cel mai bogat publicitar român şi-a construit o clădire de birouri cu un credit de 1,5 mil. euro de la OTP Bank

Stan Lee, creatorul lui Spider-Man, Iron Man şi X-Men, povesteşte, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, despre personajele sale şi despre noua emisiune cu supereroi. Mai nou, maestrul propune publicului emisiunea Supereroii lui Stan Lee, difuzată în România pe Discovery Channel, în fiecare marţi, de la ora 22.00. “La ora actuală, lucrăm la un nou gen de benzi desenate, pe care le veţi putea vedea pe ecran sau pe telefonul mobil, dar care chiar se vor mişca. Sunt aproape ca nişte benzi desenate animate şi se numesc "motion comics". Mai mulţi oameni lucrează la aşa ceva. Dar cred că revista de benzi desenate în sine e o chestie pe care e atât de uşor să o iei cu tine, să o colecţionezi şi să o păstrezi... Nu ocupă mult loc şi poţi să reciteşti revistele astea oricând ai chef. Cred că întotdeauna vor exista reviste cu benzi desenate“, a declarat Stan Lee pentru Evenimentul Zilei.
Creatorul lui Spider-Man: "Există în condiţia umană nevoia de eroi"

Premierul Emil Boc va fi invitatul unei Ediţii speciale, difuzată în această seară, de la ora 21.00, la TVR 1, scrie Mediafax, care citează o informaţie publicată pe site-ul Televiziunii Publice. "Primul ministru vine la TVR după o perioadă de foc, în care s-a discutat chiar despre un posibil nou ocupant al fotoliului de la Palatul Victoria", se spune pe site-ul TVR.
Emil Boc, joi la TVR 1

Compania Ebay, deţinătoarea celui mai mare portal de licitaţii din lume, a ales agenţiile Tribal DDB şi Carat pentru gestionarea contului de media din Europa, estimat la circa 35,5 milioane de dolari, scrie DailyBusiness.ro, care ciateaza Brand Republic.
Ebay a ales Tribal DDB şi Carat pentru contul de media din Europa, estimat la 35,5 mil. $

În cadrul competiţiei anuale, organizată anual de celebra Rhode Island School of Design din Statele Unite ale Americii, sunt premiate cele mai eficiente proiecte de reconstrucţie de brand şi re-design din lumea întreagă, de către un juriu internaţional, format din personalităţi marcante de business şi design, scrie IAA.ro. Seed Consultants, companie de consultanta strategica de brand si design din Romania, partener exclusiv Landor, a fost premiată în cadrul acestei competiţii pentru proiectul de repoziţionare strategică a brandului romanesc de produse de îngrijire a pielii Galador.
Seed Consultants, premiată la concursul de design ReBrand100 Global Awards

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Camelia Radu Camelia Radu
    remarc axceasta replica:

    ”Eu consider că sclavagismul, iobăgia, şerbia ar trebui să dispară. Ne îndreptăm spre o lume civilizată, iar relaţiile dintre părţi trebuie să fie amiabile şi echilibrate. Am decis unilateral, cu regret, să încetez colaborarea cu noul management al postului”, a declarat Oreste.

    sper sa reuseasca o revolutie in mentalitatile directorilor de televiziuni si in presa scrisa.
  • reporter reporter
    vax, albina.... plesu ii raspunde lui dinu in ziarul lui dinu :)
    dar plesu scoate o carte cu panseurile din adevarul la editura lui liiceanu - hai, fugi de aici!
  • obligatoriu obligatoriu
    lasati bai comentariiile si ganditi-va cum v-ati petrece cele 24 de ore ale unei zile daca ati avea banii lui patriciu.
    mie mi-ar placea din cand in cand sa scriu cuvinte, asa... de fun.
    si apoi sa le si public in singurul loc unde ar fi publicate.
    sau, mi-as lua un kit de avion sau de corabie, sa stau cateva ore, sa lipesc modelul, sa-l vopsesc, pana in cele mai mici detalii, i-as face o poza, apoi l-as arunca de la etaj sa vad cum se sparge.
    dupa faza asta as chema-o pe directoarea uneia dintre companiile mele la o sedinta de 15 minute.
    scurta.
    dupa care o trimit inapoi ca sunt iar plictisit.
    relaxat dupa sedinta, mi-as desena singur un mausoleu, cu coloane cu capiteliu doric si mi-as aduce aminte cum era viata cand eram student sarac.
    as savura apoi un trabuc si as rade de cei doi autisti pe care i-am starnit iar acum ideile le fac furtuna in cap.
    si apoi as medita...care e mai inteligent, un inginer bun sau un filosof bun? dar mai util societatii?
    cum ar raspunde inginerul si cum ar raspunde filosoful la o asemenea intrebare.
    dar eu cine sunt?
    ah, da, am uitat... eu sunt patriciu.
    sunt bogat si plictisit.
    si as mai face o sedinta cu agentia.
    voi nu sunteti, deci... la munca!
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Textul lui Dinu Patriciu era o cerseala de impacare adresata PSD si PNL. Si pentru ca cersitul nu aduce nimic daca nu are si o poveste, a fost asezonat cu un atac la "oamenii lui Basescu". Jalnic...
  • peni peni
    Singurul lucru care ii tine impreuna este investitia lui DP in Dilema. In rest, Oamenii astia doi sunt la fel de opusi ca polii magnetici.

Trimite un comentariu

sus