Skip to main content

7 februarie: Şerban Huidu a revenit în ţară

 

Realizatorul de televiziune Şerban Huidu, care, pe 29 decembrie 2010, a suferit un accident pe o pârtie de schi din apropiere de Innsbruck, fiind internat la Spitalul Universitar din staţiunea austriacă, a sosit vineri seară în ţară, au declarat pentru Mediafax reprezentanţii Prima TV.

Publicitate

Deşi Huidu a postat vineri pe blogul său un mesaj în care spunea că se întoarce în ţară weekend-ul viitor, el s-a întors în seara aceleiaşi zile. În prezent Huidu se află acasă, se simte bine şi urmează să îşi reia, de luni, recuperarea, au mai spus reprezentanţii Prima TV.
Şerban Huidu a ajuns vineri în ţară

Numărul de puncte de audienţă livrate de televiziunile româneşti a avut o uşoară creştere, de 6%, în luna ianuarie, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2010, dar asta nu înseamnă că şi bugetele au crescut, scrie Adevărul. Televiziunile generaliste au avut fie scăderi, fie creşteri nesemnificative ale numărului de puncte de audienţă livrate, însă unele canale de nişă au înregistrat evoluţii importante.

Piaţa TV a livrat în ianuarie 115.028 GRP-uri (puncte de audienţă înregistrate de reclamele derulate) pentru cele 291.733 de spoturi publicitare difuzate, cu 6% mai multe faţă de aceeaşi lună din 2010.

Lider rămâne Pro TV, care a avut totuşi o uşoară scădere de 8%, iar principalul său competitor, Antena 1, a înregistrat o creştere de 13%. Televiziunea de ştiri Antena 3 a înregistrat o creştere-record de 127% în ianuarie 2011, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
Se dezgheaţă piaţa de publicitate TV?

Alexandru Lăzescu, preşedintele-director general al TVR, a declarat mass-media din România se confruntă în prezent cu mai multe probleme, printre care criza economică şi "standardele prăbuşite", în care a încadrat şi "şantajul de presă", scrie Mediafax.

"După părerea mea, media a ajuns în cea mai degradată stare etică şi profesională din ultimii 20 de ani", a spus Alexandru Lăzescu, care a participat, vineri, la masa rotundă "Mass-media din România - provocările şi oportunităţile anului 2011", organizată la Bucureşti de Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind.
Alexandru Lăzescu: Una dintre problemele din mass-media românească este şantajul de presă

Ada Roseti, Andrei Grigorescu şi Gabriela Stoian fac parte din structura de management a Discovery Networks pentru Europa de Sud-Est, în urma reorganizării operaţiunilor Discovery la nivel regional. Biroul de la Bucureşti devine cel mai important din zona Europei de Sud-Est, în care mai sunt incluse Bulgaria, Albania, Croaţia, Serbia, Muntenegru, Slovenia, Macedonia, Bosnia-Herţegovina, notează HotNews, DailyBusiness.ro şi IAA.ro. Operaţiunile Discovery Communications în Europa de est sunt reunite, începând de vineri, sub denumirea Discovery Networks CEEMEA (Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi Africa), în urma fuziunii operaţiunilor Discovery din Europa Centrală şi pieţele emergente.

Documentarul „WikiLeaks: Războaie, minciuni şi casete video", care prezintă povestea lui Julian Assange şi a controversatului website pe care l-a creat, va avea premiera în 13 februarie, de la ora 22.00, pe Discovery Channel, inclusiv în România. Documentarul realizat de Paul Moreira şi Luc Hermann, Pre-mières Lignes (2011), urmăreşte cronologic toată evoluţia site-ului, de la înfiinţare şi până la cele mai recente acuzaţii de conspiraţie, care l-au făcut pe Julian AssangeInamicul Numărul 1" al Pentagonului, scrie România liberă.
Destăinuirile lui Julian Assange, la Discovery

Canalul de televiziune TNT a anunţat că va reînvia serialul Dallas, care a rulat între 1978 şi 1991, printr-un episod pilot. Telespectatorii se vor putea reîntâlni astfel, cu Larry Hagman (J.R. Ewing), Patrick Duffy (Bobby) şi Linda Gray (Sue Ellen), astăzi nişte bunicuţi cu vârste cuprinse între 62 şi 80 de ani.

"Probabil că vor să atragă un public vârstnic, peste 150 de ani. Cred că se adresează faraonilor. Vor să arate cât de mari sunt realizările din domeniul medical, ce s-a mai descoperit ca să-i faci pe oameni să stea în picioare şi să fie coerenţi", glumeşte Toni Grecu, în Gândul, pe seama ideii producătorilor. Îşi aminteşte de perioada în care serialul a fost difuzat pentru prima dată în România. Serialul Dallas a rulat timp de 13 sezoane, între 1978 şi 1991.
Serialul „Dallas” se întoarce. Toni Grecu: „Probabil că vor să atragă un public vârstnic, peste 150 de ani”

Rolul reţelelor sociale precum Facebook sau Twitter în mişcările de protest sau în revoluţii a atras o atenţie deosebită din partea presei în ultimii ani şi a produs o impresie generală că aceste reţele uşurează organizarea unor acţiuni care să schimbe regimul într-o ţara sau altă. Dar media sociale nu pot declanşă singure revoluţii şi pot la fel de bine să-i ajute pe organizatorii mişcărilor de protest şi pe cei care sunt ţintă protestelor, arată o analiză Stratfor, ce porneşte de la influenţa comunicării online în cazul protestelor din Egipt, scrie HotNews.ro.
Cât de importante sunt reţelele sociale în revoltele populare - analiză Stratfor

Gigantul internet Google a anunţat că este dispus să plătească un premiu de 20.000 de dolari primei persoane care va reuşi să găsească un punct slab browserului Chrome, scrie Mediafax, care citează Computerworld. Acesta este cel mai mare premiu oferit vreodată de o companie în cadrul concursului Pwn2Own, care se va desfăşura în Vancouver, prin care programatorii sunt invitaţi să "spargă" un program.
Google plăteşte 20.000 de dolari celor care reuşesc să îi spargă browserul

New York Times Company, editorul publicaţiei cu acelaşi nume şi al ziarului Internaţional Herald Tribune, a înregistrat în ultimul trimestru al anului trecut un profit net de 67,1 milioane de dolari, în scădere cu 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2009, scrie DailyBusiness.ro, care citează presa internaţională.
Profitul New York Times Company a scăzut cu 26% în T4

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • silviu silviu
    poate 7 februarie :0

Trimite un comentariu

sus