Skip to main content

Profesioniştii aleg Mac. Cum te poate schimba sistemul de la Apple

 

Cum te poate schimba trecerea de la un sistem clasic PC la un Mac?

Publicitate

Am început cu Mac Mini, apoi, după ce m-am obişnuit cu el şi m-am convins că nu mai e nevoie de cale de întoarcere am achiziţionat un iMac de care sunt super mulţumit”, spune graficianul Alex Buga.

Buga povesteşte cum a început “relaţia” lui cu sistemul de la Apple pe siteul companiei Noumax, Reseller autorizat Apple şi Service Autorizat Apple.

Alex Buga:

"Am început să lucrez ca oricine altcineva pe un PC. Cu timpul am observat că nu mai făcea faţă şi îmi dădea tot felul de erori şi crashuri.

Ştiam de ceva vreme de la un prieten despre sistemele Macintosh, cum că sunt foarte fiabile, funcţionează impecabil şi "nu dau crashuri". Ultimele trei cuvinte mi-au răsunat în cap precum clopotele unei biserici într-o zi de duminică. Mi-am zis "trebuie să pun mâna pe unul din ăsta neapărat". Şi aşa a fost.

Am început cu Mac Mini, apoi, după ce m-am obişnuit cu el şi m-am convins că nu mai e nevoie de cale de întoarcere am achiziţionat un iMac de care sunt super mulţumit."

Alex Buga are şapte ani de experienţă ca grafician, iar în present lucrează la MB Drăgan. De trei ani lucrează cu Mac. "A fost dragoste la prima vedere" zice Alex.

La ce iti foloseste Mac-ul?

"E o expresie prin jargonul românesc: "Taie lemne... bate cuie...". Face cam de toate fără să comenteze. În principiu fac grafică - desenez interfeţe prietenoase pentru site-uri, mă ocup un pic şi de print, dar îmi place să cochetez şi cu muzica sau editarea video."

Ce software foloseşti?

"Adobe. Sunt cei mai tari... de fapt cam singurii demni de luat în seamă pe segmentul profi în ceea ce priveşte producţia publicitară. Apoi urmează partea frumoasă... pentru divertisment: suita iLife pentru managementul fotografiilor, editare video şi iWork pentru a-mi da pe spate colegii de facultate cu prezentări făcute cu ajutorul Keynote. Pentru muzică mă dau cu Reason. Mi se pare extraordinar."

Ai scăpat de crash-uri?

"Din când în când rulez şi Windows pe Mac şi alea sunt cam singurele momente când mai crapă :P. Am o presimţire că Windows-ul este de vină :)"

Vreun sfat pentru viitori macuseri?

"Da. Puteţi face schimbarea fără nici cea mai mică problemă. Există o multitudine de aplicaţii pentru Mac care înlocuiesc diversele utilitare de pe Windows, care nu numai că arată mult mai bine şi sunt gratis, dar fac şi treabă mult mai bine."

Citeşte textul integral, pe site-ul Noumax.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • napoca napoca
    MAC - cel mai prost!! comparativ cu Windows.. si chiar Linux (prea putina exeprienta pentru relevanta..)!
    MAC - m-a surpris palcut pentru primele saptamani, pentru a deveni execrabil apoi!.. infect! obositor! regret alegerea!
    MAC - un system pentru onanisti! punct!
  • adriano adriano
    mai baieti ,stati linistiti ca MAC-ul ramane nr 1 pe piata,deaia toate televiziunile si majoritatea firmelor mari folosesc mac.stima pt.apple.
  • Dan Dan
    Vad ca se face mare tam-tam pe "lupta" MacOS-Windows. Nu am folosit Mac, nu cred ca mi-as permite si nu cred ca as da banii pe un Mac chiar daca mi-as permite. Vreti un Windows bun fara crashuri? Luati-va un calculator decent, instalati un Windows 7 cu licenta, instalati programe cu licenta si mai discutam apoi despre celebrele crashuri. Si daca tot folositi Windows piratat, macar aveti grija sa luati o versiune Untouched.
  • florin florin
    Pentru cineva de mai sus, Microsoft nu face placile de baza si altele :)) Tot chinezii le fac si pentru macuri.

    Pe mac esti mai ingradit, pe windows esti mai liber. De aceea "da crash" windowsul, problema se afla in fata calculatorului :)
    De cele mai multe ori crash dau driverele la windows(3rd party), nu sistemul de operare in sine. De acord ca windows 98 era de toata jena, dar de atunci au evoluat lucrurile mult.
    Ingradirea si libertatea nu e doar software. La macuri e mai greu cu upgradeurile hardware deoarece nu poti sa il deschizi, sau mai nou am vazut ca si-au facut propria interfata sata... cam aiurea.
    Oricum, daca vreti libertate si calitate, faceti dual boot cu windows si linux. Linux pentru work, filme si muzica si windows pentru jocuri si ce nu gasiti pe linux. Nu dati atat de mult pe piese ca pe un mac, si puteti sa va schimbati singuri piesele/face upgradeuri/etc; gasiti multe softuri gratuite, desi puteti dona daca va ajuta.
    Toate cele bune!
  • Vasile Vasile
    @mihai b >> snobule
  • Duda enervata Duda enervata
    Imi place ca va certati pe sistemele de mai sus... oameni buni sunt bune amindoua. Unul e bun ptr home-end-user si acesta e pc-ul care raspunde f bine la calitate-pret, este alternativa minunata a oamenilor de rind, pe cind mac este o alternativa de a justifica cheltuielile f mari ale firmelor. Sa te fereasca sfantul sa ti se strice ceva la mac, una ca te costa de iti suna apa in cap si cel mai fun e ca toate piesele pe care le ai inauntru sunt facute in asa fel incat nu le poti lua decit pe comanda de la ei ptr ca trebuie sa fie o compatibilitate pura ce numai ei o stiu, este un fel de monopol al pietei de piese la ei. Spre exemplu, a trebuit sa se mai aduca memorie ptr citeva calculatoare la o firma X iar acele memorii au venit la 3 luni dupa comanda lor ptr ca trebuiau sa fie cu aceeasi serie de memorii care erau in fiecare calculator la care s-a cerut memorie aditionala, ca sa nu mai spunem de pret care te facea sa vrei sa iei un pc de banii aia. Si acum o sa sariti si o sa spuneti.. "daaa pai vin asa greu si sunt asa scumpe ca sunt f bune" - WRONG... sunt doar snobisme legate de imagine.Ce iti inspira sigla de la win - ca ai mai multe ferestre la o camera si te poti uita prin toate la nevoie, pe cind cea la mac, sa fim seriosi un mar muscat... ha... a muscat din el si... aici sunt 2 variante, ori era stricat marul si atunci intelegem de ce a muscat o singura data, ori cind i-a spus pretul ptr mar a spus ca nu-si mai poate permite o a doua muscatura. Daca vreti un pc sa nu mai "crashuiasca" asa repede si sa dai clasa unui mac (unix-based) atit ca si pret ca si functionalitate.. i-ati un pc accesibil ca pret si f bine de intretinut si instaleaza un LINUX pe el.
  • mihai b mihai b
    eu am renuntat la windows si produsele de duzina ale microsoft..

    w7 e o porcarie..incetati sa laudati o facatura de imagine..vorbiti din imagine..nu din punctele tehnice si de programare...

    eu am mac pro..este foarte bun..nu s-a blocat niciodata si..nu mi-a mers nici macar 1 secunda in reluare..
    am incercat eu intentionat sa-l blochez..dar..fara nici un rezultat..

    daca vreti, parerea mea..strangeti bani si luati un mac..se numeste cu adevarat CALCULATOR!

    facaturile microsoft au ajuns pe piata produse de toti chinezii.. au aparut 100 d emii de firme producatoare d eplaci de baza si piese si porcarii.. = praf! duzina
  • sima sima
    Vasile, esti invidios, de unde tragem concluzia ca esti si sarac, din toate punctele de vedere
  • vasile vasile
    Fac pe naiba, asta vrei tu sa crezi, sau acum iti schimbi Ipadul ca a aparut si pe alb.
  • Va Din Va Din
    Cam scumpe dar fac toti banii!
  • andrei andrei
    sunt de acord cu tine. din pacate doar desktopul il am mac,laptopul e cu win vista 64 de biti. promit sa-l schimb ca e insuportabil ptr
  • adi adi
    Andrei, eu nu am mai lucrat pe windows de 10 ani și nu am nicio curiozitate la ce nivel "crashuistic" a ajuns acum... scuzați-mi "misoginismul" :)
    Vroiam doar să spun că un mac înseamnă mai mult decât un argument tehnic, aș prefera să lucrez pe un G3 (classic OS) decât orice "jmecherie" de ultimă generație (win).
  • andrei andrei
    adi cred ca ai o problema. in vecii vecilor macul nu se va ridica"la inaltimea" crashuistica a windowsului. poate doar daca dai cu ciocanu in el. macul e mult mai bun orice s-art spune.
  • adi adi
    Schimbarea de la mac la win sau invers e ca schimbarea de sex (daca-mi e permisa comparatia). Faptul ca unii pun win pe mac sau invers inseamna ca nu si-au atins maturitatea "sexuala" si orice argument e precoce.
    Diferente normal ca sunt, dar nu rezulta doar din comparatii tehnice sau de pret, pentru ca nu cumpari vaca cu porcul(animalul) cand vorbesti de friptura - ci gustul (banuiesc, nu stiu, eu sunt vegetarian). In fine, daca nu te intereseaza gustul ci doar animalul - reciproca e valabila
    Asadar alegerea e mai personala si nu trebuie argumentata.
    Hai nu mai fiti "misogini"...
  • sibianul sibianul
    specialistii din multe domenii prefera Mac in loc de Windows, chiar si cei de la Nokia au editat clipul de prezentare al aliantei cu Microsoft pe un Mac ( sursa boio.ro)

Trimite un comentariu

sus