Skip to main content

Bloggerul Arhi l-a reclamat pe Mircea Badea la CNA

 

Mircea Marian, editorialist la Evenimentul Zilei, şi bloggerul Cetin Ametcea (arhiblog.ro) l-au reclamat pe Mircea Badea la CNA.

Publicitate

Cei doi au sesizat forul audiovizual cu privire la două ediţii ale emisiunii În gura presei, în care Mircea Badea ar fi folosit “expresii injurioase” la adresa părinţilor lui Mircea Marian şi i-ar fi încălcat bloggerului Arhidreptul la intimitate".

Reclamaţiile celor doi s-au aflat pe ordinea de zi a şedinţei CNA de astăzi, care, din lipsă de cvorum, a fost suspendată. În consecinţă, sesizările vor fi discutate în următoarea şedinţă, care va avea loc cel mai probabil joi.

Ce conţine reclamaţia lui Arhi trimisă la CNA?

"Domnul Mircea Badea, în emisiunea «În gura presei» (din 18 ianuarie, Antena3 – n.r.), începând cu minutul 48 (...), citeşte fără a avea consimţământul, de pe blogul pe care îl deţin, www.arhiblog.ro, jignindu-mă în diverse moduri, nu foarte uşor de descris. Dar ce este mai grav, mi-a încălcat dreptul la intimitate, prezentând pe post o fotografie care mă reprezintă, fotografie care a fost procurată în acelaşi mod, fără a-mi cere consimţământul."

Blogger-ul a cerut Consiliului să ia "măsurile legale, conform legilor în vigoare".

Potrivit monitorizării CNA, în emisiunea În gura presei, din 18 ianuarie, Mircea Badea a comentat un material postat pe arhiblog.ro.

Mircea Badea despre Arhi:

"E un blogăraş, ştiţi că eu sunt fan blogăraşi, una-două, blogăraşi care au senzaţia că sunt foarte foarte deştepţi şi sunt culmea reuşitei în orice, cu atât mai mult în viaţă. Şi e unul, Arhi (...), bine e mai mult un blogăroi, o să vedeţi, zice aşa: «Un tip», eu citez acum din acest deontolog internaut, «un tip face o afirmaţie pe Twitter: Arhi, telefonul bărbatului e sfânt, nicio femeie nu are dezlegare».

Cu alte cuvinte, băi, n-are voie femeia să umble în telefonul bărbatului (...) Şi acum citez din Arhi: «Ce concluzie tragem de aici? Că respectivul nu este căsătorit, că nu a avut nicio relaţie de lungă durată (minimum 2 ani) şi, în general, habar nu are de psihologia feminină». Deci de psihologia feminină, vă rog, e superb! (...)".

După ce a citit din materialul scris de Cetin Ametcea, Badea a cerut celor din regie să afişeze poza bloggerului şi a spus:

"Vouă vă vine să credeţi că există astfel de oameni pe Pământ? Oameni bolnavi, mă, pe bune, deci dereglaţi complet, loviţi de TIR când TIR-ul era nervos. (...) Vreţi să vi-l arăt şi ăsta, pe Arhi, pe care l-am citat, pe idolul femeilor (...) Zi tu, nu te simţi extraordinar de normal şi zdravăn la cap, oricât de nebun te-ai fi considerat anterior, când citeşti şi vezi aşa ceva?".

Mircea Marian: "nu pot să accept un limbaj jignitor la adresa familiei mele"

Ce a spus Mircea Badea în legătură cu Mircea Marian?

“Credeţi că Mircea Marian, adică el, ar putea fi rodul unei educaţii sexuale precare? Că aşa arată. Dar credeţi că mă amendează CNA-ul pentru asta?”.

Toate acestea au fost spuse în timp ce pe ecranul din platou era afişată o poză cu Mircea Marian.

Mircea Marian, în sesizarea trimisă la CNA:

"Consider că prin aceste declaraţii Mircea Badea nu a respectat dreptul la imagine şi a folosit expresii injurioase la adresa părinţilor mei, încălcând astfel Codul de reglementare în audiovizual. Personal, ca ziarist, pot să mă apăr de astfel de atacuri imunde, dar nu pot să accept un limbaj jignitor la adresa familiei mele, pe care cred că nu o pot proteja decât cerând intervenţia CNA".

Potrivit monitorizării CNA, în partea a doua a emisiunii din 13 ianuarie, Mircea Badea a făcut trimitere la "un articol despre educaţia sexuală" din Evenimentul zilei.

"Îţi dai seama, ţara se duce dracu', lumea moare de foame, pensiile sunt distruse, totul e varză, benzina e la cer, totul e-n rupere în ţara asta, vine Evenimentul zilei, o arde aşa deontologico-jurnalistico-inovativ", a spus realizatorul emisiunii În gura presei.

Mircea Badea a mai spus despre Mircea Marian:

"Mare, mare editorialist, mare om, mare caracter, mare jurnalist, un observator atent şi profund al lucrurilor care se întâmplă în societate, un jurnalist treaz, un spirit treaz, care amendează întotdeauna, la timp, lucrurile nelalocul lor, care se întâmplă la noi în societate. Dă-l pe post. Uooo! Ăsta e? Dă-l pe post".

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ioana Ioana
    Arhi mai bine si-ar vedea lungul nasului, daca poate...Nu este cu nimic mai breaz decat Badea. Tocmai el, un instigator la crima, si-a gasit sa reclame alt nebun la CNA? Lasa, ca si noi il reclamam pe Arhi la politie, nu i-ar strica vreo 29 de zile la racoare. Sa vezi atunci cura de slabire.
  • cris cris
    cred ca ai gresit cand ai scris traian basescu cu initiale mari :D :)
  • cris cris
    mai mult daca pagina nu are macar in mod expres si clar dreptul de autor asupra textelor si a altor materiale. Mai mult nu s-au cerut bani pentru folosirea informatiilor de acolo.
  • cris cris
    sunt de aceeasi parere ca nu poti sa acuzi pe cineva ca foloseste informatii de pe o pagina care nu e securizata ceea ce ar putea folosi oricine are acces la internet. Eu cred ca marian ar putea sa il plateasca pe badea pentru pubicitatea facuta.
  • kool mogul kool mogul
    Arhi asta de la ce vine? De la arhinecunoscut? Cat despre Mircea Marian, sa se bucure ca l-a bagat Badea in seama, ca la cat de plicticos si penibil este, nici acasa la el cred ca nu il baga nimeni in seama.
  • vlad tepes vlad tepes
    Badea inca mai copilareste in curtea scolii. Acum ii cresc probabil maselele de minte.
    Sper sa ia amenzi pana la loc comanda.
  • Marian Marian
    Cum se face ca doar pe acest forum tot ce este impotriva lui Basescu este trecut cu plus in timp ce pe toate celelalte forumuri, hotnews.ro, evz.ro, gandul.info, ziare.com, realitatea.net, cei anti-Basescu sunt facuti varza si notati cu aproape 0?
  • ileana ileana
    Mircea Badea este un pseudo ziarist care este frustrat inpermanenta ! Si eu il inteleg . Sa trebuiasca sa comentezi atatia ani numai si numai la comanda , este GROAZNIC 1
  • Petrisor Petrisor
    Deci Arhi si Mircea marian s-au unit. Un cuplu mai comic chiar ca n-am vazut.

    Arhi, draga, stiu ca vrei sa te faci si mai mult remarcat cu blogul tau, dar fa-o altfel, din propriile talre idei, nu pe spatele lui Mircea Badea.

    Mircea Marian, ti-ai primit banii pe card pe lun aianuarie? Ce, Mircea Badea l-a deranjat prea mult pe stapanul dumneavoastra Traian Basescu?
  • obligatoriu obligatoriu
    pentru ca tarki asta cu blogul sa existe pentru mine a fost nevoie si de mircea badea si de site-ul lui obae.
    in urma eforturilor lor conjugate, tarki a existat cateva secunde si, gata, a disparut deja.
    nu mai exista.
  • gaga gaga
    arhi n-are nicio sansa, pt ca blogul este public, la fel si continutul. iar poza era tot de pe blog, asa ca...in schimb mircea marian ar putea castiga satisfactie, pt ca a fost jignit !
  • mihai mihai
    am uitat sa scriu: domnu` arhi , ori suntem golani ori nu mai suntem?
  • mihai mihai
    ooo s-au certat ei , frati in gandire pura si absoluta. nu mai pot sunt trist o sa beau o bere pentru asta :))

Trimite un comentariu

sus