Skip to main content

Comedia TV, respinsă de CNA. Narcisa Iorga, îngrijorată de perspectiva unui nou Mircea Badea

 

Un proiect de post - Comedia TV - a fost astăzi respins de CNA. Viitorul post a fost prezentat de Monica Mihai (foto), fost director al casei de producţie Mamitzu Production.

Publicitate

Un detaliu a îngrijorat-o pe Narcisa Iorga: o emisiune de dimineaţă, un one man show gen Mircea Badea, după cum a spus Monica Mihai.

Nu a fost amănuntul determinant în decizia de respingere, spune Narcisa Iorga. Reporterul paginademedia.ro Carmen Andronache vine cu detalii de la şedinţa de azi:

Monica Mihai a declarat că dacă vor primi licenţa curând, lansarea postului va avea loc în toamna acestui an.

Monica Mihai, despre proiect:

Comedia TV este un proiect interetnic la care colaborează regizori, scenaristi, actori din Europa de Est. Umorul este cea mai bună soluţie de a dizolva indiferenţa, rasismul s.a.”

“Umorul este foarte greu de creat şi este foarte scump, motivul pentru care nişa asta a rămas neexploatata.”

Comedia TV vizează publicul format din persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, cu studii medii şi superioare.

Monica Mihai:

“În momentul ăsta nu se mai face umor, băşcălia e altceva. Vrem să captăm un public care este cam ignorat şi cam singur. Numai 20% din piaţa media se adresează acestui public, publicul decent, activ. Noi ştim că nu e numeros, dar acest public cuminte şi decent odată câştigat rămâne fidel postului.”

Îngrijoraţi de puii unor În gura presei sau În puii mei

Unii membri şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibilitatea ca noul post să difuzeze emisiuni de tipul În puii mei sau În gura presei.

Din discuţii:

Narcisa Iorga (membru CNA): Ştirile în manieră umoristică, cum vor arăta?

Monica Mihai: Nu este un program clasic de ştiri, este infotainment.

N.I.: Cine vă editează ştirile în manieră umoristică?Aveţi editori actori de comedie, care ştiu şi presă?
M.M.: Nu e ficţiune, dăm ştiri reale, despre evenimente reale, numai că maniera de prezentare este diferită.

N.I.: Nu înţeleg..."
Monica Mihai: Mircea Badea - În gura presei.

N.I.: Aşa vreţi să arate?

M.M.: Nu, v-am dat un exemplu că nu am acum un demo. În principiu, el zice că are o revista presei, dar nu este revista presei, este o emisiune de divertisment în care el prezintă într-o anumită formă evenimentele din ziare. Emisiunea nu va fi în genul celei prezentate de Mircea Badea, dar programul va avea în prim-plan un one man show, un prezentator care comunică informaţii într-un limbaj liber.

N.I.: Sper să nu-l luaţi ca exemplu. Ca să ai rating mare trebuie să fii cât mai aproape de vulgaritate.

M.M.: Credeţi-mă că se poate face audienţă şi fără vulgaritate.

Consiliul le-a solicit reprezentanţilor Comedia TV să aducă câteva materiale demonstrative pentru a-şi susţine proiectul.

Christian Mititelu, membru CNA, a spus că echipa postului a dat dovadă de "o lipsă de concreteţe îngrijorătoare".

“Aş fi preferat să ne arate una, două emisiuni pilot să putem vedea ceva palpabil înainte de a lua o decizie”, a mai spus Mititelu.

Proiectul TV în cifre

Investiţia iniţială a Big Bang Media, firma care va opera licenţa postului Comedia TV, este de circa 1 milion şi jumătate de euro.

În primul an se estimează că postul va avea o pierdere de aproximativ 500 de mii de euro, iar în următorii doi ani va intra pe profit (700 mii de euro în primul an şi circa 1 mil. şi jumătate de euro)

Reprezentanţii postului au spus că au în plan să retransmită postul şi în ţări precum Ungaria, Macedonia şi Republica Moldova.

Structura serviciului de programe va conţine:

  • 50% producţie proprie
  • 30% producţii audiovizuale ale altor producători
  • 20% preluări precum Hot in Cleveland (Endemol ), Frasier (CBS Television), Bewitched (Sony Pictures Entertainment) şi Mash (20 th century fox).

Structura grilei de programe

  • Programe de informare 10%
  • Programe educative (10%) şi culturale (5%)
  • Filme 15%
  • Programe de divertisment 40%
  • Publicitate şi teleshoping 20%

Câteva  emisiuni:

  • Cum se anunţă ziua - program de ştiri selectate (ştirile zilei), prezentate în maniera umoristică
  • Umor Comunităţi – fiecare dintre cele 18 comunităţi entice din România îşi va produce şi prezenta propriul program, în care vor fi prezentate aspecte din viaţa de zi cu zi a membrilor comunităţilor.
  • Cu ce te lauzi? – program de divertisment, cu oameni obişnuiţi, care vin la televiziune să spună cu ce se laudă.
  • Numai de bine – sunt prezentate cu umor toate can-can-urile la zi. Emisiunea cuprinde parodii, momente de umor susţinute de trupa de actori a emisiunii.
  • Stand up tragedy – program original de stand up, realizat de student comedianţi şi actori consacraţi în zona de stand up.

Monica Mihai a fost director al companiei de producţie Mamitzu Production, care a realizat până în prezent emisiuni precum: Folclorul contraatacă (Antena1), Cel mai tare din parcare (Antena1 – 2005) şi Inelul cu diamant (Euforia TV - 2009).

Sursa foto: Mamitzu.ro

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Robert Robert
    Comedia TV e un proiect care suna bine daca te apuci sa scrii un articol despre el, dar stati un pic, luati la rand cateva articole scrise despre posturile de televiziune lansate in ultimii ani, intai entuziasmati-va gandindu-va cat de geniala e grila propusa de acele posturi, apoi dati drumul la televizor si vedeti cate din ideile bune ale acelor posturi TV au devenit realitate?
    Sunteti dezamagiti?
    Apoi de ce mai dati cu pietre in CNA?

    CNA a vrut cateva demouri de la "Mamitza", "Mamitza" daca stie meserie le va oferi la urmatoarea sedinta a CNA, iar Comedia TV se va naste intr-un final, daca are cu adevarat ce oferi!

    Si apoi in articolul de mai sus eu nu vad decat niste nume de emisiuni bine alese, nu si niste nume de actori/prezentatori care sa garanteze succesul acelor productii.
  • RINU RINU
    Si eu vreau Comedia TV. Abia astept sa ii dea drumul( daca ii lasa nesimtititii de la CeNzurA)
  • v v
    Bwaha, mai nou avem Felix = Mamițu? :D

    Nu ne-ar strica și nouă o ”Centrală de Comedie”, ba dimpotrivă, dar ne lipsesc cu desăvîrșire Jon Stewarzii, să nu mai zic de alții.

    Pseudoumorul cu care se distrează mulți acerebrați pe Antena 1 e departe de a fi reprezentativ pentru ce a mai rămas din poporul ăsta.

    Cei doi M. B. (nu Men in Black, nici Mari Băieți, ci Măreți Boi) n-au nici o șansă măcar să PARĂ comici (altfel decît în lăbăreala și pentru audiența lor tristă).

    Sînt muuult mai jos decît un Mălăele, să zicem, sau oricare alt Mare dintre actorii români.

    Așa că, scuzați-mi franceza, mă piș pe noul post al lui Voiculescu. Și pe partea economică.
  • nicu nicu
    Revoltator... Oare ASTIA de la CNA tot asa au procedat si cu naluca aceea de televiziune, VOX TV? Normal ca nu. Acolo s-a acordat neconditionat licenta, ca doar era din sfera portocalie. Domnilor de la CNA, bagati-va mintile in cap si faceti si lucruri utile. Da, si eu as vrea un post de comedie!
  • provincialul provincialul
    Narcisoooo tu nu stii ca exista OTV ? Pai daca exista OTV,DDTV,ZEUS, cum ar putea sa mai apara ceva mai rau ? Sau n-a vrut sa cotizeze la portocalii?
  • Victor Victor
    Daca facea "Reforma TV" in care se facea apologia taierilor de salarii si pensii, se proslaveau inchiderile de scoli si spitale si se binecuvanta achizitia de "Echipamente de reprimare a revoltelor" sigur se aproba. Si in plus cred ca primea si finantare de la buget.
  • ADRIAN ADRIAN
    Si ce daca mai aparea un Mircea Badea? Fiecare e liber in tara asta sa spuna ce vrea,nu? de ce nu opresc din difuzare emisiunile citate mai sus? lasa sa fie 10 mircea badea si inca o suta de in puii mei? sunt acolo pusi ca sa nu se incalce lefgea audio-vizualului nu sa fie cenzuratori. ce mama zmeului...lasa omul sa faca ce vrea, sa isi lanseze televiziune si dupa aia daca greseste vino si aratati muschii, nu omori proiecte in fasa...Cred ca e singura data cand sunt de acord cu otv-istul dan diaconescu cand spune ca CNA ar trebui desfintat, sau cel putin schimbati toti din actuala componenta.
  • cna cna
    nu va impacientati,desi nu scrie in stire, proiectul va fi rediscutat. la cna nu e ca la curtea constitutionala, daca se respinge o data, este respins pentru totdeauna. dimpotriva, poate intra in sedinta CNA de mai multe ori si pana la urma tot primeste licenta.
  • marius marius
    Mircea Badea foloseste o emisiune de citit ziare pt a-l injura pe Basescu
  • scorpyo scorpyo
    Sale fie rusine celor de la CNA !!!! Rusine !!!!!!!!!!!!!!
  • Sorinqk Sorinqk
    Sa le fie rusine celor de la CNA. Au primit licenta tot felul de canale, care mai de care mai penibile si acesta nu primeste licenta pe motiv ca.............? Numai pentru seriale si tot merita sa primeasca.

    Sa spun ca doreau sa faca o emisiune gen Badea timp de 5 ore/zi? Care este problema? Este ilegala emisiunea lui Badea? Daca da, de ce mai este emisia emisiunea si acum.

    Nu exista nici o regula dupa care se primesc licentele sau e la libera alegere a cna ului politic?
  • mad79 mad79
    pacat ca l-au respins!E nevoie de un post de umor.M0as fi uitat la el.Poate faceau si ceva stand-up,dar nu in genul HBO,ci ca in state,gen Robbin Williams,Jerry Seinfeld,Billy Crystal,Ricky Gervais,etc!
  • Anda Anda
    Daca Narcisa Iorga nu intelege ce infotainment ce cauta la CNA??? Din explicatiile date se intelege foarte clar ce gen de stiri ar fi.

Trimite un comentariu

sus