Skip to main content

Corneţeanu despre Mărgineanu: "avea suflet de artist" dar "chemarea către vânzarea de publicitate era chestionabilă"

 

Răzvan Corneţeanu răspunde printr-un comentariu la interviul dat paginademedia.ro de Mihai Mărgineanu săptămâna trecută.

Publicitate

"Mihai a avut dintotdeauna suflet de artist şi asta se vedea de pe vremea când lucra în Departamentul de Publicitate al Diviziei de Ziare", spune Corneţeanu.

"Desi avea harul lui in socializarea cu clientii chemarea catre vanzarea de publicitate era chestionabila", continuă el.

Mărgineanu povestea în interviu despre cum ar fi putut Corneţeanu (şeful lui de atunci) să îi fie impresar. Care este varianta lui Corneţeanu, în continuare:

Comentariul lui Răzvan Corneţeanu:

"Apreciez materialul si m-am amuzat si eu ca toti ceilalti de spontaneitatea si umorul acestui interviu.

  • Mihai a avut dintotdeauna suflet de artist si asta se vedea de pe vremea cand lucra in Departamentul de Publicitate al Diviziei de Ziare. Desi avea harul lui in socializarea cu clientii chemarea catre vanzarea de publicitate era chestionabila. Si eu exact asta faceam cateodata, chestionam directia pe care o avea viata lui profesionala in acel moment.
  • V-as spune eu multe povesti, de exemplu despre filmele la matineu pe care le vedea constant in timpul programului de lucru dar daca nu vi le-a spus el o sa ma refer mai mult la latura lui artistica.
  • Mihai era sufletul oricarei petreceri inventata din orice pretext posibil iti poti imagina. toata lumea ii cauta compania si nu am sa uit usor un Ajun de Craciun in care a venit cu un prieten actor si iubita lui si au cantat pana noaptea tarziu in biroul Publicitatii din Ringier in fatza unor colegi carora nu le venea sa mai plece acasa.
  • Dar tocmai sufletul lui de artist il face sa fie usor neglijent cu altele printre altele si memoria. Este adevarat ca la un eveniment in care oamenii vorbesc tot felul de prostii si banalitati discutam impreuna de cariera lui artistica si eu eram curios de modul in care colaboreaza un artist cu impresarul, de la cum isi impart banii pana la relatia umana dintre ei.
  • La vremea respectiva exemplele din Romania, cu mici exceptii, erau descumpanitoare. In acel moment Mihai m-a intrebat daca nu vreau sa ma ocup eu de aceasta parte, impresariat si sa impartim ce va castiga el. Nu cred ca s-a rostit vreo cifra dar m-am eschivat si discutia a continuat pe alte directii. Oricat ar fi de putin extraordinar, cam asta e adevarul.

Am mai toate discurile cu Mihai si povestesc mereu prietenilor mei de perioada frumoasa in care lucram impreuna. Ca mereu in viata talentul lui si-a gasit drumul si dupa o perioada (prin 2001, nu 1999, ci totul se petrecea in 2000-20001) s-a dedicat muzicii. Si bine a facut! Sunt convins ca si-a gasit si un foarte bun impresar pentru ca si asa se explica succesul pe care il are si in prezent."

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • George Hari Popescu George Hari Popescu
    Nu există cuvîntul "chestionabil/ă" decît în engleză şi acolo se scrie altfel. Propun "îndoielnic/ă".

Trimite un comentariu

sus