Skip to main content

EXCLUSIV: Adevărul Holding închide cotidianul Blik în Ucraina

 

ACTUALIZARE: Dinu Patriciu explică pentru paginademedia.ro de ce a decis să închidă cotidianul pe print și să se orienteze pe săptămânale. "Distribuția este foarte dificilă", spune el, adăugând că ziarul rămâne cu varianta online. Declarațiile lui Dinu Patriciu, în articol.

Publicitate

Ziarul ucrainean Blik a apărut azi pentru ultima dată. Adevărul Holding închide ediția tipărită a cotidianului pe care îl deține în Ucraina.

Potrivit informațiilor paginademedia.ro, ziariștii din Ucraina au fost anunțați de decizie într-o ședință care a avut loc în această dimineață.

Dinu Patriciu a cumpărat cotidianul Blik de la Ringier, în septembrie 2008. La sfârșitul anului trecut, ziarul a renunțat, într-o primă fază, la ediția de duminică, distribuită gratuit.

Adevărul Holding închide doar cotidianul Blik. Celelalte produse construite în jurul ziarului tabloid vor continua să apară. Este vorba de revistele Blik secret (paparazzi)Blik sănătate, Blik pentru femei și Blik poftă bună.

Potrivit informațiilor paginademedia.ro, va fi păstrat și ghidul TV și, totodată, urmează să fie lansată o revistă de sport.

Dinu Patriciu: "E mai degrabă o reconfigurare, decât o închidere"

"E mai degrabă o reconfigurare, decât o închidere", a explicat Dinu Patriciu pentru paginademedia.ro.

Dinu Patriciu, pentru paginademedia.ro:

"La ei este o cultură a săptămânalelor. Și în cifra noastră de afaceri se vedea, au o mare pondere. În Ucraina, revistele noatre săptămânale tipăreau mai mult decât ziarul, aveau până la 70.000 de exemplare tiraj."

"Tote publicațiile păstrează brandul Blik. Ne dorim ca în fiecare zi a săptămânii să apară un săptămânal. Piața din Ucraina are alte caracteristici, ei citesc mai mult reviste."

De ce a renunțat la cotidianul pe hârtie?

"Piața din Ucraina este foarte dificilă, din cauza problemelor cu distribuția. Este foarte greu să distribui în afara Kievului. Iarna apar alte probleme, este foarte greu să ai distribuție zilnică. Revistele pot sta mai mult timp la tarabă."

Ce se întâmplă cu oamenii?

"Ziariștii rămân, sunt aceiași oameni care fac și revistele."

"Ziarul rămâne cu ediția online, domeniu care crește și acolo."

E posibilă o revenire pe print?

"Asta depinde de modul în care va evolua distribuția", a spus Dinu Patriciu.

Despre Blik

Tabloidul ucrainean Blik a fost lansat pe piața din Ucraina în mai 2006 de compania elvețiană Ringier, după modelul tabloidului Blick (Elveția), concept extins și în Ungaria (Blikk), Serbia (Blic), Cehia (Blesk) și România (Libertatea). În toamna lui 2008 a fost preluat de trustul Adevărul Holding, fapt care a reprezentat și prima extindere în afara țării a grupului de presă controlat de Dinu Patriciu.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • pentru Youri si mai ales pentru angajatii chinuiti

  suna cunoscuta descrierea ta patetica.
  dar parca vorbeam de patriciu, nu de basescu.

  revenind...
  i-a luat patriciu cu arcanul?
  ce le face? cum ii degradeaza?

  se degradeaza singuri, acceptand.
  ei sunt cei care tolereaza comportamentul abuziv, pentru bani!
  nu ii obliga nimeni!
  daca vrei sa antrenezi steaua, suporti patronul stelei.

  eu am fost angajat in patru locuri, in presa.
  nicaieri nu am acceptat sa fiu calcat in picioare, nicio secunda.
  de nimeni!
  si, de peste tot am fost dat afara.
  si nu-mi pare rau deloc!

  esti liber sa NU accepti abuzurile celui de deasupra ta, nu te tine nimeni legat.

  iar daca nu ai coloana vertebrala si le accepti, ai decenta sa taci.
  este rusinos sa te smiorcai ca o muiere nevrozata.
 • Cat priveste saracia, as va sa te intreb eu n mod public: tu chiar crezi ca Patriciu e cumva bogat? Si, ca si tine, nu ma refer din punct de vedere financiar.
 • @obligatoriu: uite, am sa-ti explic de ce mu e in regula desi in mod normal ar trebui sa stii foarte bine raspunsul!
  Poti sa ai bani si sa faci ce vrei cu ei fara sa nenorocesti oameni de jur imprejur, fara sa ii umilesti, sa ii transformi in neprosionisti, sa ii urmaresti, sa ii degradezi, fara sa ii asmuti pe unii impotriva altora, sa transformi prieteni in dusmani, fara sa incalci o gramada de legi si sa ii scotzi pe altii in fatza si n general fara sa pretinzi lucruri care nu exista in dauna celor don jur.
 • Adevarul Holding este in cadere libera. Vanzarile au scazut fata de anul trecut cu 60%, iar sefii si sefutii de acolo traiesc sub un glob de cristal, fara sa iasa cu lunile din birourile lor somptuoase.. La sedinte se prezinta situatii cosmetizate. Adevarul Holding merge pe faliment inainte. A dat de pamant cu cei mai buni oameni, pe care i-a inlocuit cu niste incompetenti, iar rezultatele se vad cu ochiul liber. Tineti-o tot asa!
 • De ce vorbiti despre unul care are bani si face ce vrea cu ei? Vreti sa vi-i dea voua? Munciti!
  Ala cu sila de mai sus, Daca Petrisor vrea sa-si falimenteze blogul, n-are decat, ca-i al lui!
  Fara remuscare!
  Patriciu si Vantu pot face la fel, daca vor.
  De ce iti este tie sila?
  Mai bine deschide-ti un trust de presa, ca sa poti si tu sa-l falimentezi.
  Insa nu vei putea.
  Esti prea sarac pentru asa ceva.
  Dar nu din punct de vedere financiar.
 • Patriciu minte. Nu sunt aceiasi oameni la ziar si la reviste. Sunt echipe separate, care lucreaza in aceeasi cladire, dar la etaje diferite. Doar paparazzi sunt aceiasi la Sekret ca la ziar. Ziaristii insa... vai de capul lor!
 • Marele corupt al tranzitiei, Patriciu, face ce face si Vantu, un alt puscarias de renume national. Falimenteaza tot, fara nici o remuscare. Atata poate. E usor sa furi, e greu sa cladesti.
  Mi-e sila!!!
 • restructurari la libertatea... 4 online printre care si adjuntul mihaiu, plus inca 3 oameni cica si de la print cativa. manaria: au adus acum 2-3 saptamani 2 oameni de la print (unul de la productie si una de nu facea nimic si cica nici acum nu e in stare de nimic) la online si acum au dat 4 afara din cei vechi de la online:)). noua sefa isi face treaba k la carte nu?:D
 • Reconfigurare pe naiba!
  Dinu Patriciu nu stie nimic despre Ucraina , nu a stiut niciodata. Popa, Schorr, Jaroslav , Cristina, Ionescu si mai les Corneteanu au fost sufletul constructiei respective. Ziarul a vandut si peste 40000 inainte ca Patriciu sa fie mai nteresat in propriile afaceri nebuloase decat de rezultatele din presa.
  Explicatiile astea demagogice care doar suna sofisticat sa le pastreze pentru prosti.
  Realitatea e ca Patriciu si gasca lui de prosti isi dau zilnic masura incompetentei lor. Distrug si falimenteaza tot. Rezultatele trustului in vanzari au scazut sub jumatate fata de aprilie anul trecut.
  Orice manager ar fi fost concediat dar patronul nu piate fi. Prostia lui reprezinta limita constructiei pe care o patroneaza. Sunt mai interesati sa aduca securisti in firma de media, sa infiinteze departamente de spionaj si control al oamenilor, sa se tina de treburi murdare decat sa faca presa.
  Inchiderea Blick e primul pas. Era singurul tabloid pe o piata de 54 de milioane. Daca Ringier ar fi renuntat la Libertatea in anii 95 tot asa de usor cand se confruntau cu probleme similare atunci istoria s-ar fi scris altfel si in Romania. Dar aia au fost, subliniez, au fost la vremea respectiva profesionisti. Astia sunt niste amatori in presa, mafioti de profesie si mincinosi ca structura. Nu credeti nimic din ce spun, sunt doar avalanse de minciuni sfruntate.
  Sa ne traiesti domnule Patriciu si sa bagi totul in faliment in directa legatura cu talentul pe care il ai! Inafara de jefuit statul roman si tepuit kazahi nu ai facut niciodata nimic. Exista multi oameni care daca ar fi plecat cu un cadou de 600 de milioane de euro de la statul roman spagar si corupt ar fi facut muuuult mai multe in business!

Trimite un comentariu