Skip to main content

Lazarus a primit acordul CNA pentru grila provizorie

 

Luis Lazarus a primit în sfârşit aprobarea CNA pentru grila provizorie a postului Zeus TV. Fostul prezentator de la Kanal D a venit astăzi pentru a cincea oară în faţa membrilor CNA.

Publicitate

De câte ori aţi avut sugestii eu le-am luat în considerare şi am opreat modificările necesare, mai ales că sugestiile au fost diferite de la o şedinţă la alta. Aş fi preferat să le primesc pe toate la pachet”, a spus Luis Lazarus în faţa forului audiovizual.

Lazarus a spus că intenţionează să lanseze grila provizorie, începând din 1 martie, iar pe cea definitivă din 1 aprilie. Patronul Zeus TV a precizat că aceste termene sunt condiţionate de semnarea mai multor contracte cu reţelele de cablu.

Luis Lazarus a spus că, în prezent, este în negocieri avansate cu operatorul DIGI (RCS&RDS) şi că mai lipseşte doar să semneze contractul.

Cum arată grila provizorie a postului?

  • Patru ore de teleshoping , începând cu ora 8.00.
  • Şase emisiuni cu caracter informativ, educaţional, cultural, social şi sportiv: Consecinţele Trădării, Spartanii, Lux Design, Eco TV, Autorun, Viaţa la zi.
  • O emisiune de muzică: Cântec, joc şi voie bună (difuzată în week-end).
  • Emisiunea de talk-show Luis Lazarus Live (de 3 ore) a fost împărţită în două tronsoane, între orele 20.30 -22.30 şi 23.00-00.30. În pauza de jumătate de oră a fost inserat un grupaj informativ de 18 minute şi un calup publicitar de 12 minute.

Din şedinţa de astăzi?

Christian Mititelu (membru CNA): De ce nu porniţi cu grila finală?

Luis Lazarus:

"Din motive obiective, financiare, de factor uman, dar şi de dispersie pe cablu şi satelit, trecerea este un pas care va fi făcut ulterior. Avem probleme cu companiile de cablu. Intrarea pe grila definitivă ar însemna costuri mult mai mari, iar pentru început nu am dispersia necesară, ceea ce înseamnă că nu este rentabil.

În acest sens, pentru a emite o grilă de programe cât mai completă, am introdus cele şase emisiuni menţionate mai sus, iar în ceea ce priveşte talk show-ul Luis Lazarus Live, acesta a fost fragmentat prin introducerea unor buletine de ştiri."

Christian Mititelu Ce ne puteţi spune despre emisinea Monden din grila provizorie?

Lazarus:

"O asemenea emisiunea, în contextual actual, îmi aduce audienţă, dar asta nu înseamnă că voi încălca legea audiovizuală pentru că nu am niciun interes să îmi bat singur cuie în talpă. Deocamdată nu am audienţa necesară care să-mi permită să spun “am audienţa asta, deci îmi permit să plătesc amenzi”, cum spun alte posturi."

Christian Mititelu:

“În momentul de faţă sunt prea multe televizini care fac cam acelaşi lucru, aceeasi sărăcie de idei. Am dat licenţe unor posturi asemănătoare, iar acum sunt în mare dificultate pentru că nu au găsit operatori de cablu care să vrea să le difuzeze. Riscul e ca aceste televiziuni să facă emisiuni deocheate ca să atragă publicul şi apoi cu audienţa făcută să-i convingă pe cablişti să-i preia.”

Lazarus:

“Eu sunt cel care se opune acestor practici. Tot discursul meu este pentru a le elimna pe aceste personaje care n-au ce căuta în spaţiul public. Mi-am făcut o megalistă care acum apar pe multe posturi şi pe care eu nu am să le invit în emisiunile acestui post, în ideea că dacă nu apar vor muri mai repede din spaţiul public. Nu suntem interesaţi să facem o televiziune tabloidă, ci cu unele accente tebloide.”

“Vom avea şi emisiuni despre teatru, cinematografie şi pictură. Chiar şi grila provizorie va conţine două programe de acest gen. În emisiunea despre pictură vom încerca în termini cât mai simpli să le explicăm oamenilor ce înseamnă pictura. De exemplu, de ce Monet este reprezentantul impresionismului.”

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Damian Cook Damian Cook
    Va fi o emisiune care acum se numeste Romnia Trezeste-te! dar nu e musai ca numele sa ramana. Este o emisiune social de dupa-amiaza care se va suprapune cu Acces Direct cu Maru si cu Drept la tinta dar va fi o emisiune cu caracter profund social in care noi incercam sa ajutam publicul sa obtina tot felul de lucruri sa intervenim in procese in litigii sa dam anunturi umanitare sa ajutam in general oamenii aflati in nevoie a spus Lazarus. Totusi emisiunile care trateaza lumea mondena nu vor lipsi spune Lazarus.

Trimite un comentariu

sus