Skip to main content

Revista Auto Bild a trecut de la Edipresse la Ringier

 

Publicaţia Auto Bild a trecut în portofoliul companiei Ringier România. Ringier a preluat, odată cu titlul, şi angajaţii revistei auto.

Publicitate

Auto Bild era publicată de Edipresse A.S după o licenţă Axel Springer.

Contactat de paginademedia.ro, Mihnea Vasiliu, director general Ringier România, a confirmat preluarea titlului. “Primul număr editat de noi va apărea în martie”, a declarat el.

Ringier va lega revista de marketingul ziarului Libertatea, pe modelul Bild – Auto Bild. Nu e un model pe care l-am inventat noi”, explică Mihnea Vasiliu. “Cred că existe mai multe şanse ca vânzările să crească prin acest cross”, a adăugat el.

Mihnea Vasiliu, pentru paginademedia.ro:

“Va fi un cross atât la nivel de marketing, cât şi la nivel editorial. De exemplu, va fi o rubrică de Utile în ziarul Libertatea, realizată de redactori de la revistă.”

Potrivit lui Mihnea Vasiliu, Auto Bildeste bugetată în profit”.

Auto Bild este al doilea titlu care trece de la Edipresse la Ringier în ultima jumătate de an. La sfârşitul anului trecut, Ringier a preluat revista Joy, după ce Edipresse a decis să nu mai prelungească licenţa, după cum paginademedia.ro a scris aici.

Potrivit ultimelor cifre disponibile BRAT (aprilie-iunie 2010), revista Auto Bild are un tiraj de 16.000 de exemplare pe ediţie şi vânzări medii de aproape 9.000 de exemplare. Conform datelor SNA, fiecare număr este citit, în medie, de 63.000 de persoane.

ACTUALIZARE: În urmă cu câteva minute, un comunicat al Ringier anunţă preluarea titlului:

Revista Autobild acum publicata de Ringier Romania

Autobild Romania va fi publicata incepand cu luna martie 2011 de catre Ringier. Axel Springer, editor si detinator al licentei internationale Autobild, a decis sa incheie un nou contract de licentiere pentru Romania cu trustul de presa Ringier. Cu Razvan Magureanu pe pozitia de redactor sef, Auto Bild Romania isi va continua aparitia bilunara, cu un tiraj mediu pe editie de 16.000 de exemplare.

Revista se adreseaza soferilor si pasionatilor de automobile, precum si celor care intentioneaza sa isi cumpere o masina. Ea se diferentiaza de alte titluri de pe piata presei auto din Romania prin obiectivitatea testelor si a testelor comparative, care ofera cititorilor asistenta practica in decizia de cumparare a unei masini.

Ringier Romania este unul dintre cele mai mari trusturi de presa din Romania, ce detine titluri ca Unica, Joy, Lumea femeilor, Bravo, si cotidianul Libertatea. „Suntem incantati de interesul exprimat de Ringier pentru Auto Bild. In ciuda crizei economice si financiare care a debutat in Romania exact odata cu lansarea titlului in octombrie 2008, tirajul vandut al lui Auto Bild a crescut constant. Intrarea Auto Bild in Grupul Ringier ne va permite sa crestem notorietatea titlului pe piata romaneasca si sa cream noi sinergii pentru sustinerea Auto Bild si a concursurilor pe care le organizam, si ma refer in primul rand la „Volanul de Aur”, una dintre cele mai importante distinctii din industria auto”, a declarat Razvan Magureanu, redactor sef Autobild.

Mihnea Vasiliu, General Manager Ringier Romania declara: ”Aveam nevoie de un astfel de titlu in portofoliu. In ciuda crizei, piata publicatiilor de pe acest segment are inca mult potential. Un brand international atat de bine cunoscut cum este Autobild ne va ajuta sa tintim o categorie noua de advertiseri si ne va permite sa cream noi sinergii cu titlurile pe care le detinem, dar mai ales cu ziarul Libertatea”

In afara Germaniei si Romaniei, Auto Bild mai este publicata in: Austria, Azerbaijan, Bulgaria, Croatia, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Georgia, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, India, Indonezia, Italia, Letonia, Lituania, Macedonia, Mexic, Muntenegru, Olanda, Polonia, Portugalia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Elvetia, Thailanda, Turcia si Ucraina.

Detinatorul licentei, Axel Springer AG, este cel mai mare editor de ziare si al treilea intre editorii de reviste din Germania. Ringier este o companie media multinationala. Fondat in 1833, grupul Ringier are investitii importante in print, statii de radio si productii de televiziune. Din portofoliul sau, fac parte de asemenea numeroase platforme web si telefonie mobila, precum si tipografii. Ringier este o companie elvetiana de familie cu sediul la Zurich.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • razvan magureanu razvan magureanu
    pt petre.
    dincolo ca nu ai curajul sa iti publici numele adevarat, pt stiinta ta, cand am plecat de la ams facea un profit urias
    intre 2001 si 2007 a fost cea mai profitabila revista auto din Romania. pana azi nu a intrecut-o nimeni. Praful s-a ales dupa 2009, la 2 ani dupa ce am plecat.
  • petre petre
    asa Magureanule, ruineaza-i si pe astia cum ai facut si cu AMS-u! Cam multa lauda pe Autobild, pentru cele 3 pagini de reclama vandute probabil cu 300 de euro bucata.Insa, cuplat cu mizeria de libertatea, sunt sanse mari ca doua fituici sa faca mai multi purici.
  • Vasile Vasile
    De buna ce este au renuntat Edipress la ea.
  • Dan Dan
    Pacat de colectivul de acolo. Felicitari colectivului de la Edipress pentru rezultatele de pana acum cu revista

Trimite un comentariu

sus