Skip to main content

Ioan Onisei: Antena3 a câştigat doar un proces din nouă împotriva CNA

 

Ioan Onisei, vicepreşedintele CNA, a ţinut să precizeze că declaraţiile unor realizatori de la Antena3, potrivit cărora postul a câştigat mai multe procese împotriva CNA, nu sunt adevărate.

Publicitate

“Între 2005 şi 2011, Antena3 a primit 66 de somaţii şi 51 de amenzi. Postul a formulat 9 contestaţii şi doar într-un caz aţi avut câştig de cauză, la Curtea Supremă de Justiţie”, a spus Onisei, adresându-se reprezentantei postului la CNA – Mirela Bomboe.

Această declaraţie vine ca urmare a unor afirmaţii recente făcute de Mircea Badea şi Mihai Gâdea, potrivit cărora Antena3 a câştigat mai multe procese împotriva CNA, iar postul nu şi-a recuperat banii, până în prezent.

Cele 51 de amenzi încasate de Antena3 din 2005 şi până în martie 2011 ajung la valoarea de 478.000 de lei. În această nu include şi amenda luată chiar astăzi de postul de ştiri.

Onisei a ţinut să sublinieze şi faptul că banii din amenzi nu ajung la CNA, ci la bugetul de stat.

Procesul câştigat de Antena3, despre care vorbeşte Onisei, se referă la o decizie de sancţionare din 2009, în urma căreia postul primise o amendat de 10.000 de lei pentru emisiunea În gura presei. La momentul respectiv, membrii CNA au sancţionat postul considerând că Mircea Badea a instigat la violenţă împotriva presupuşilor asasini ai handbalistului Marian Cozma.

Mirela Bomboe, reprezentanta trustului Intact, a completat afirmaţia lui Ioan Onisei spunând că într-un alt proces pe care Antena3 îl are cu CNA, postul a obţinut reducerea unei amenzi.

Curtea de Apel a decis micşorarea unei amenzi, de la 100.000 la 10.000 de lei, Consiliul urmând să facă recurs şi procesul să ajungă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ioan Onisei explică cum s-a obţinut reducerea amenzii:

“Procesul verbal era prost scris, adica s-a scris procesul verbal în lei vechi şi atunci instanţa a constatat că, de fapt, se aplică moneda nouă. Astfel, a redus cifra din procesul verbal de la 100.000 la 10.000”, a spus Ioan Onisei.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • marilena marilena
    Mai Radu i-a treci tu pe 10TV pe TVR si lasa-ne pe noi sa ne uitam in pace pe A3 oricum a devenit cel mai bun post de stiri iar Voiculescu in ciuda lui Blejnar, nu se da cu puterea. Mai bine uita-te la vila pe care si-o construieste Blejnar, ca sa vezi cine fura si nu se mai opreste.
  • Radu Radu
    478.000 RON pt 6 ani de minciuni si calomnii e foarte putin

    In conturile Crescent erau in 1989 cateva sute de milioane de $ care s-au impartit intre cei care aveau acces la conturi
  • viper viper
    cita vreme sint sanctionate doar acele emisiuni ce sint impotriva puterii portocalii nu o sa-mi schimb parerea ca cna este o unealta de redus la tacere opozitia cu orice pret.asta nu e democratie ce se intimpla la noi.ma tem ca in curind acolitul pdl de la rds sa nu puna mina pe upc si profitind de monopol sa scoata din grila de programe posturile ostile actualei puteri ca vad ca presa nu prea da semne ca ar intelege primejdia ce ne paste de instaurare a unui regim de tip totalitar
  • Marilena Marilena
    Daca o singura data CNA-ul a pierdut in instanta, inseamna ca acolo este ceva putred, pt ca este vorba de o institutie care intr-o forma sau alta se ocupa cu cenzurarea unor emisiuni, daca au gresit o singura data, doar o singura data nu mai sunt credibili.
  • Horatiu Coldea Horatiu Coldea
    Eu am castigat un proces cu CNA pe Legea Liberului Acces la Informatii de Interes Public.
    M-au purtat prin toate instantele posibile, inclusiv la Inalta Curte.
    Rezultatul a fost, de fiecare data, acelasi: CNA trebuie sa-mi puna la dispozitie informatiile cerute si sa-mi plateasca daune morale de 2.000 de lei.
    Hotararea a ramas definitiva si irevocabila in octombrie 2010. Credeti ca am vazut informatiile sau banii datorati ?

    Ramane sa fac plangere pentru incalcarea unei hotarari judecatoresti.

Trimite un comentariu

sus