Skip to main content

Sorin Freciu: N-am văzut nici măcar un bodyguard nervos, nici vorbă de scandal

 

“Am văzut şi eu mulţi oameni şi bodyguarzi, dar n-am văzut niciun scandal”, a declarat Sorin Freciu, preşedintele Consiliului de Administraţie, într-un interviu acordat paginademedia.ro.

Publicitate

Sorin Freciu spune că, aseară, la Realitatea TV a fost o şedinţă în care Sebastian Ghiţă s-a întâlnit cu Sorin Ovidiu Vîntu.

“Au fost probleme strict de business, de îndeplinirea contractului de management. A fost mai mult o analiză. A avut loc o discuţie între acţionar şi manager”, a spus Sorin Freciu.

Întrebat dacă s-a vorbit despre posibilitatea ca Sebastian Ghiţă să fie înlocuit cu un alt manager, Freciu a spus: “Nu s-a pus problema rezilierii contractului cu Sebastian Ghiţă".

Ieri, în cursul şedinţei, am aflat că există un contract de închiriere închierat între Coresi şi Asesoft, dar nu e problema mea.

Din interviu:

  • "Mie, până în clipa aceasta, nu mi-a spus nimeni şi nici nu mi-a dat de înţeles că există intenţa de a fi schimbaţi administratorii Realitatea Media, dimpotrivă."
  • "Acţionarul are voie să aibă un reprezentant, aşa consideră acţionarul necesar, să aibă un reprezentant acolo, dar asta n-are nimic de-a face cu Consiliul de Administraţie. Acţionarul are acest drept."
  • "Domnul Sorin Enache a informat Consiliul de Administraţie că exitsă nişte acte de reziliere a contractului de închiriere care poarta numele lui, dar semnătura nu este a lui. A informat Consiliul de Administraţie că nici nu putea să semneze acest contract întrucât nu se afla în ţară, că semnătura nu-i aparţine şi că va face o plângere penală pentru rezolvarea acestei probleme."
  • "Sorin Enache a făcut plângere penală împotriva celor de la Coresi, care au semnat alături de el. Acel proces verbal de predare-primire este semnat de el şi de nişte oameni de la Coresi. El nefiind prezent, oamenii aceia certifică prin semnătura lor că a semnat alături de ei."
  • "Coresi m-a asigurat că nu există un contract de închiriere şi că nu putea fi făcut în condiţii legale, pentru că el trebuie făcut cu licitaţie."

Interviu, pe larg:

Carmen Andronache: Ce s-a întâmplat aseară la Realitatea?

Sorin Freciu: "Din punctul meu de vedere nu s-a întâmplat nimic. Ce să zic? O discuţie între acţionar şi manager."

Despre ce s-a discutat?

Au fost probleme strict de business, de îndeplinirea contractului de management s.a. A fost mai mult o analiză.

În presă s-a vorbit despre un conflict între două firme de pază...

Au fost bodyguarzi, dar nu a fost niciun conflict. Au fost nişte firme de bodyguarzi, nu agreez ideea asta, dar au fost, fără să fie vreun conflict.

A fost şi Poliţia, care a constatat că nu era niciun conflict

Ziarele au scris despre un adevărat scandal la Realitatea...

Eu am fost chemat la un moment dat că e multă lume acolo. Eu n-am văzut niciun mare scandal, am văzut şi eu mulţi oameni şi bodyguarzi, dar n-am văzut vreun mare scandal, dar chiar niciun scandal. Am văzut că se cunosc între ei...

Am văzut Poliţia, am vorbit cu Poliţia, dar eu am ajuns târziu, am fost chemat ca Preşedinte al Consiliului de Administraţie. N-am văzut nici măcar un bodyguard nervos, nicivorbă de scandal.

Am înţeles din presă că domnul Sebastian Ghiţă a chemat Poliţia.

El a chemat poliţia?

Aşa s-a scris.

Posibil, nu ştiu, eu n-am chemat-o.

Aţi declarat pentru Mediafax că schimbarea administratorilor este, în general, un proces care durează. Se urmăreşte acest lucru?


Nu, am spus pentru Mediafax că nu s-a discutat despre schimbarea administratorilor, contractelor, nimic de genul acesta. Nu s-a pus niciun moment problema de vreo schimbare de genul acesta.

Şi am făcut un comentariu, că jurnaliştii ar trebui să ştie că un Consiliu de Administraţie sau un administrator nu poate fi schimbat într-o şedinţă, e un proces îndelungat, era doar o paranteză.

Cei care pot schimba Consilul de Administraţie sunt acţionarii. Mie, până în clipa aceasta, nu mi-a spus nimeni sau nu mi-ar fi dat de înţeles că există intenţia asta, dimpotrivă.

Credeţi că se doreşte ca Sebastian Ghiţă să fie înlocuit din funcţia de manager?

Nu s-a pus problema rezilierii contractului cu Sebastian Ghiţă

Este adevărat că domnul Sorin Ovidiu Vîntu şi-a numit un nou reprezentat la Realitatea?

Nu este un nou reprezentant, aici se face confuzia. Este un reprezentant al acţionarului. Da, acţionarul are voie să aibă un reprezentant. Aşa consideră acţionarul necesar, să aibă un reprezentant acolo, dar asta n-are nimic de-a face cu Consiliul de Administraţie. .

Cine este acest reprezentant?

Nu ştiu ce să vă răspund la această întrebare.

Îmi puteţi spune cum îl cheamă?

Ion Ilie.

El a fost numit, de la început, din momentul semnării contractului dintre Sebastian Ghiţă şi Sorin Ovidiu Vîntu?

Nu ştiu de când e el reprezentant, întrebaţi-l pe Vîntu de când e el reprezentantul lui, de când alege varianta asta, chiar nu-i problema mea. Problema mea sau a noastră, a Consiliului de Administraţie, este să asigurăm buna funcţionare a companiei şi asta am încercat să facem în toată perioada asta.

Ce ştiţi despre acea plângere pe care ar fi depus-o la Parchet Sorin Enache privind contractul de închiriere a spaţiului de la Casa Presei Libere?

Domnul Sorin Enache a informat Consiliul de Administraţie că exitsă nişte acte de reziliere a contractului de închiriere care poarta numele lui, dar semnătura nu este a lui.

A mai informat Consiliul de Administraţie că nici nu putea să semneze acest contract întructât nu se afla în ţară, că semnătura nu-i aparţine şi că va face o plângere penală pentru rezolvarea acestei probleme.

Cine ar fi putut semna în locul lui?

Cred că nici el nu ştie cine a semnat în locul lui.

Împotriva cui este făcută această plângere penală?

Împotriva celor de la Coresi, care au semnat alături de el. Acel proces verbal de predare-primire este semnat de el şi de nişte oameni de la Coresi .

El nefiind prezent, oamenii aceia certifică prin semnătura lor că a semnat alături de ei. Nu putea să facă plângere penală decât împotriva celeilalte părţi din hârţiile respective, respectiv Coresi.

Eu am întrebat la Coresi dacă există un contract de închiriere astăzi şi mi s-a spus că nu

În momentul de faţă, pe numele cui se află contractul de închiriere?

Asta trebuie să vă spună Coresi. Mie, Coresi îmi spune că nu este un contract de închiriere altora le spun că este un contract de închiriere.

Eu ce să vă spun, să vă mint ce mă mint şi pe mine alţii? Eu am întrebat la Coresi dacă există un contract de închiriere astăzi şi mi s-a spus că nu.

Problema mea nu e nici Ghiţă, nici Vîntu nici nimeni, nici nu mă interesează problemele lor

Totuşi, este vorba despre sediul Realitatea TV, bănuiesc că vă priveşte direct această problemă.

Păi de aceea m-am şi interesat, m-am şi dus la Coresi să întreb şi şefa companiei Coresi m-a asigurat că nu există un contract de închiriere şi că nu putea fi făcut în condiţii legale pentru că el trebuie făcut cu licitaţie, Coresi fiind o companie de stat.

Ieri, în cursul şedinţei, am aflat că există un contract de închiriere închierat între Coresi şi Asesoft, dar nu e problema mea.

Problema mea nu e nici Ghiţă, nici Vîntu, nici nimeni, nici nu mă interesează problemele lor, nici Coresi. Pe mine mă priveşte Realitatea Media şi vreau să fie totul aşa cum trebuie în ceea ce priveşte Realitatea Media, mai departe....

În şedinţa de ieri seară s-a produs vreo schimbare importantă legată de Realitatea Media?

Nu s-a făcut nicio schimbare şi nici nu se putea face.

  • Despre plângerea penală făcută de Sorin Enache a scris, iniţial, analistul politic Dan Andronic, pe blogul său.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Niki Vrinceanu Niki Vrinceanu
    Freciu nici păgubiți la FNI n-a văzut! :)))
    Știe omu' ce tre'sa vadă si ce nu.
  • naivu naivu
    deci bodygurazii au fost calmi! cool! poate nu mai sunt motivati?!

Trimite un comentariu

sus