Skip to main content

Sorina Matei şi-a dat demisia de la Antene

 

Publicitate

ACTUALIZARE: Sorina Matei explică pe blogul său cum a ajuns să demisioneze. Jurnalista spune că nu Palatul Cotroceni a cerut ca interviul să fie făcut de ea, ci conducerea Antenei 3 şi a redacţiei. Mai multe detalii în articol.

Sorina Matei, una dintre cele mai cunoscute jurnaliste din trustul Intact, a demisionat astăzi. Motivul? Opoziţia conducerii şi a redacţiei postului Antena 3 de a realiza un interviu cu Traian Băsescu, scrie ImpactNews.

După ce duminică Şeful Statului a acordat un interviu în exclusivitate TVR-ului, posturile Realitatea TV şi Antena3 au solicitat la rândul lor interviuri cu Traian Băsescu.

Preşedintele a pus însă nişte condiţii ambelor posturi de ştiri. În cazul Antena3, acesta a cerut ca moderator să fie Sorina Matei, reporterul acreditat la Cotroceni, după cum scrie impactnews

Potrivit aceleiasi surse, Mihai Gâdea, directorul postului Antena3, nu a fost de acord cu condiţiile puse de Traian Băsescu, motiv pentru care interviul nu a mai avut loc.

Ca urmare, Sorina Matei a demisionat de la postul de televiziune.

"Astăzi, în urma unor discuţii tensionate cu şeful redacţiei şi mai puţin cu conducerea Antena 3, în care am explicat situaţia penibilă în care mă aflu în gestionarea unei relaţii corecte cu Palatul Cotroceni ca şef al secţiei Politic, relaţie extrem de tensionată în ultimii patru ani şi cu destule momente delicate, mi-am depus la secretariat demisia din funcţia de şef al Secţiei Politic şi din trust", scrie jurnalista pe blogul personal, ]n noaptea de miercuri spre joi.

Fragmente din explicaţia Sorinei Matei, scrisă pe blog:

  • "Povestea a început luni. (...) Palatul Cotroceni mă sună de dimineaţă şi mă întreabă dacă Antena 3 e dispusă să facă un interviu cu preşedintele Băsescu, la Palatul Cotroceni, pe subiectul Libia. Eu nu am dat iniţial niciun răspuns. (....) Conducerea Antena 3 a răspuns pozitiv şi mi-a spus să trimit cererea scrisă.
  • Cererea Antena 3 a fost scrisă, trimisă la Palatul Cotroceni şi semnată de mine ca şef al secţiei Politic, nu ca realizator al interviului, pentru simplul motiv că la acea oră a dimineţii nu era nimeni în redacţie care să facă acest lucru. (....)
  • După ceva timp, Palatul Cotroceni îmi transmite că preşedintele, în principiu, e de acord cu interviul, dar trebuie dat un timing (ora când se filmează) şi cine îl realizează.
  • Întreb conducerea Antena 3 care, după ceva consultări, îmi transmite ora la care ar dori să aibă loc interviul la Palatul Cotroceni şi mă întreabă dacă aş putea realiza eu interviul cu preşedintele Traian Băsescu. Răspunsul meu a fost:”Nu am nicio problemă”.
  • Am comunicat Palatului Cotroceni ora şi cine urmează să realizeze interviul, urmând ca Palatul Cotroceni să dea o confirmare finală.
  • Însă după o oră, totul se schimbă. Conducerea Antena 3 şi şeful redacţiei îmi spun că totul trebuie să se modifice pentru că Mihai Gâdea, directorul executiv, nu este de acord cu interviul. Eu le spun că este o situaţie delicată pentru că preşedintele Băsescu deja fusese de acord cu solicitarea trimisă. (...)
  • (...) Valeriu Turcan îl sună pe şeful redacţiei iar şeful redacţiei îi transmite lui Valeriu Turcan noii termeni în care trebuie să se realizeze interviul deja acceptat de către preşedintele Băsescu.
  • Mai precis, preşedintele să vină la Antena 3, interviul să aibă cu totul alte teme iar realizatorii să fie alţii. Valeriu Turcan spune că asta este o altă solicitare, preşedintele a acceptat o altă cerere, iar pentru noile condiţii trebuie trimisă o altă hârtie. Noua hârtie nu a fost trimisă nici până la ora la care scriu aceste rânduri.
  • Repet faptul că nu Palatul Cotroceni a cerut ca interviul să fie realizat de mine, ci conducerea Antena 3 şi a redacţiei. Nu Palatul Cotroceni a cerut interviul, ci Antena 3 printr-o hârtie semnată de mine. Nimeni nu poate contrazice aceste lucruri pentru simplul motiv că solicitarea şi adresa de ieri a Palatului Cotroceni sunt în posesia mea. (....)"

Sursa foto: Blogul Sorinei Matei

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Marian Marian
    Felicitari pentru pozitia Sorinei Matei! O jurnalista de bun simt, care contrasta vizibil cu fauna de la Antene!
    Cred ca Oancea ii va face o propunere pentru B1TV!
  • Cosmin Cosmin
    Foarte bine a făcut că a plecat de acolo. A-nceput Gâdea să realizeze că e director...
  • Sorin Sorin
    O adevarata pierdere pentru post!
    Am vazut interviul pe care l-a realizat cu Ion Iliescu, a fost penibila.
  • edi din iasi edi din iasi
    felicitari, sorina! ai dat dovada de un adevarat profesionalism, motiv pentru care meriti toate aprecierile noastre, ale publicului telespectator. Ramai mereu asa si nu te schimba. sunt sigur ca in mai putin de 24 de ore vei gasi o noua slujba in televiziune. cat priveste antena 3, iata ca a ramas din nou de caruta in "duelul" cu realitatea tv, reusind aseara sa realizeze interviul cu traian basescu. se pare ca sebastian ghita, un om care stie foarte bine cum se conduce o companie (vezi unde a adus firma assesoft), a intuit corect ca in calitate de manager la o institutie media, trebuie sa fii echidistant (atat cat se poate, pentru ca publicul caruia i te adresezi sa fie corect informat. la acest capitol, realitatea tv a luat fata antenei 3. ca sebastian ghita nu se poate compara cu mahai gadea este limpede ca lumina zilei. pacat, insa, de jurnalistii foarte buni de la antena 3, iar sorina matei este un exemplu in acest sens, care nu-si pot face meseria onest si cu profesionism, din cauza unor asa-zisi "sefi", ajunsi acolo peste noapte, pusi de alti "sefi" si mai mari. antena 3, treziti-va!, vorba unui cantec care a devenit imnul PDL /ului si al lui traian basescu in campania electorala din 2004.
  • lupu eugen lupu eugen
    felicitari... e tot ce pot sa spun..restul.. e tacere..
  • Domogled Domogled
    Pacat. Sorina era un reporter excelent si se vede ca are si principii. Oameni ca ea vor ramane in presa pentru ca isi fac treaba bine, cu modestie, in timp ce vuvuzelari precum Gadea sau oportunisti precum Ciutacu vor disparea de la sine.
  • Edi Edi
    In primul rand sunt surprins de miscare asta. Ca si telespectator, cu un anumit grad de inteligenta si capabil sa discerne cat de cat realitate de fictiune, ramasesem cu impreseia ca toata sectia politica de la A3 este denaturata din punct de vedere jurnalistic.

    Ori cata ura (fiindca aici vorbim de ura apoteotica) ai avea impotriva presedintelui, nu poti refuza un interviu cu Basescu (rating, posibilitatea de ai da in cap, etc). Poate este vorba de frica, nu stiu. Insa ce as vrea eu sa stiu, cum de este posibil ca zi de zi la A3 (seara) sa ni se serveasca aceste laturi jurnalistice. Ce s-a intamplat si ce se intampla cu regulile jurnalismului in cadrul A3? Voi le vedeti, cum va simtiti, cum le traiti ? Voi va vedeti invitatii cum se comporta si cum mint si manipuleaza ?

    Oricum, te asteptam la B1 cu rugamintea de a nu trece dintr-o extremitate in alta.
  • Radu Radu
    ai eu as fi facut la fel, deja e prea evidenta propaganda Antena3
  • IonutZ IonutZ
    Foarte frumos. Din păcate, unii sunt condiţionaţi de partea financiară, au de crescut o familie şi nu pot să facă precum Sorina Matei. Dacă am putea toţi să facem aşa, jurnalismul din România s-ar întoarce la normalitate.
  • andrei andrei
    Dorinta patronilor Antenelor de a face justitie oricand oriunde si de a demonstra cu orice pret ca Basescu nu e bun atinge jurnalisti valorosi. Sorina era oricum "atinsa" acu ceva vreme de Ciutacu-detalii pe blogul Sorinei .Probabil o va "atinge" si Badea ca e timpul ca haita sa muste. Gadea ramane acel moderator care acum ceva ani propavaduia invataturile unei secte religioase la o televiziune obscura . Nu talentul jurnalistic l-a adus unde este ci conjunctura. Intr-o tara normala cu oameni normali ar fi ramas "baiatul cu povetele din Biblie"
  • Marin Preda Marin Preda
    Toata lumea stie ca Sorina Matei e omul lui Turcan la Antena...

Trimite un comentariu

sus