Skip to main content

Spotul “Kober Zertifikat Plus”, interzis de CNA

 

Reclama care promovează vopseaua lavabilă Kober Zertifikat Plus a fost interzisă astăzi de pe TV pentru că încalcă principiul informării corecte şi conţine mesaje înşelătoare.

Publicitate

Înainte de alte detalii, iată spotul:

[youtube width="350" height="280"]http://www.youtube.com/watch?v=emAJL7xVVlk[/youtube]

Reclama a fost realizată de agenţia de publicitate McCann Erickson.

În luarea acestei decizii, Consiliul Naţional al Audiovizualului a solicitat şi punctul de vedere al Consiliului Român de Publicitate (RAC).

Din decizia RAC, prezentantă în şedinţa CNA:

Reclama induce ideea că “folosirea produsului promovat pentru amenajare camerei copilului are efecte benefice asupra stării acestuia, îl linişteşte şi nu va mai plânge”.

Mesajul spotului la care face referire Consiliul Român de Publicitate, în acest caz, este următorul:

“Avem doă camere de copii, una zugrăvită cu Kober Zertifikat Plus şi cealaltă zugrăvită cu altă vopsea. Avem şi doi copii: Alex şi Vlăduţ. Unul doarme liniştit, celălalt plânge. Şi plânge până ce şi camera lui e zugrăvită cu Kober Zertifikat Plus. Acum avem doi copii care respiră aer fără microbi şi respiră liniştiţi”.

Alt aspect subliniat de RAC:

"De asemenea, afirmatia “un test simplu ne arata cum Kober Zertifikat Plus (…) distruge 99,9% din microbii din casă, în primele 24 de ore” nu poate fi susţinută întrucât efectul biocid a fost probat numai pentru Stafilococul auriu (Staphylococcus aureus ) şi bacteria E. Coli (Escherichia coli ). Fapt ce încalcă art 5.1 din Codul de practică în publicitate, elaborat de RAC."

Consiliul Naţional al Audiovizualui a decis somarea cu intrare în legalitate a tuturor posturilor care difuzează reclama Kober Zertificat Plus.

Spotul va putea rula din nou pe TV după ce va fi modificat astfel încât să respecte legislaţia audiovizuală.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alex Alex
    Nu a remarcat nimeni ce incruntat era tipu care face testu... de parca l ar fi deranjat. Bine ca am scapat de ea k era cam enervant numele...
  • UCK UCK
    tre sa fii complet tembel sa-ti imaginezi ca o simpla vopsea lavabila poate determina un somn mai linistit la bebelusi. exact ca si cu iaurtul actimel. cum nu strica nici n-ajuta. reclamele astea ajung la culmi ale grotescului.
  • Manuela Manuela
    Nu s-au trezit astia de la CNA cam tarziu? Am impresia ca reclama asta ruleaza de ceva vreme pe TV.
  • reporter reporter
    Da' ce-au pățit cei din publicitate, au uitat Codul de practică în hibernarea asta prelungită? Văd că greșesc reclamele pe bandă rulantă.
  • Reclame Tv Reclame Tv
    Da` ce-au patit cei de la CNA, s-au trezit din hibernare odata cu venirea primaverii? Vad ca le interzic pe banda rulanta.

Trimite un comentariu

sus