Skip to main content

Wikileaks: Gelu Trandafir, membru CNA, le-a spus oficialilor americani: “când sunt chestiuni importante la mijloc, aflăm clar cu cine votăm”

 

Gelu Trandafir, membru CNA, a făcut o serie de comentarii în discuţiile cu oficalii ambasadei americane, pe 19 octombrie 2007, cu privire la presiunea politică în alegerea lui Răsvan Popescu în funcţia de preşedinte al Consiliului, se arată într-o notă atribuită Wikileaks şi publicată de Jurnalul Naţional.

Publicitate

Gelu Trandafir a mai vorbit atunci şi despre presiunea tot mai mare a politicului asupra televiziunii publice.

Gelu Trandafir în stenogramele Wikileaks:

  • "El (Gelu Trandafir, n.r.) a spus că totul începuse atunci când Parlamentul a decis că Sassu, fostul şef al departamentului de propagandă al PSD, va fi şeful TVR, iar liberalii au primit conducerea CNA, prin persoana lui Răsvan Popescu.
  • Trandafir a spus că membrii CNA hotărâseră să amâne alegerea unui preşedinte la CNA, dar au fost presaţi prin telefoane, inclusiv de ameninţare, ca să-l aleagă (pe Răsvan Popescu, n.r.) imediat, pe 13 septembrie 2007.
  • El a comentat: «Când telefoanele sunt închise, sunt independenţi. Dar când sunt chestiuni importante la mijloc, aflăm clar cu cine votăm»", se arată în stenogramele Wikileaks.
  • Potrivit acestor documente, Trandafir a mai spus că, din cauza legăturilor politice, îi va fi foarte dificil lui Popescu să-l sancţioneze pe Sassu.

Ce spune acum Gelu Trandafir?

"Sunt unele lucruri pe care le-am afirmat şi public în şedinţe CNA la vremea respectivă şi toate ambasadele care sunt interesate de libertatea de expresie şi au şi un parteneriat strategic cu România organizează astfel de consultări", a declarat Gelu Trandafir pentru Mediafax.

Sursa foto: Realitatea.net

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus