Skip to main content

Conducerea TVR a votat: nu cumpara meciuri din Liga I. Ada Mesesan demisioneaza.

 

Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române a respins ieri posibilitatea ca Televiziunea Română să participe la licitaţia organizată de LPF pentru a cumpăra un pachet cu drepturi de televizare a meciurilor din Liga I, scrie Mediafax.

Publicitate

Ca urmare a acestei decizii, Ada Meseşan a anunţat, ieri, că demisionează din Consiliul de Administraţie (CA) al TVR.

Ada Meseşan:

"Intenţionez să-mi dau demisia din CA pentru că nu doresc să girez afectarea gravă a Televiziunii Naţionale ca actor media pe piaţă. O instituţie de media se susţine ca audienţă şi ca impact pe public foarte mult din sport, alături de jurnalele de ştiri şi producţiile personale ale instituţiei", a declarat pentru Mediafax Ada Meseşan*, membru titular în CA.

Ea a mai spus că a propus ca TVR să facă economie în alte zone pentru a putea să participe la licitaţia organizată de Liga Profesionistă de Fotbal (LPF).

Lucia Hossu Longin, un alt membru în CA a declarat pentru Mediafax că "este de neînţeles ca unii membrii să voteze împotriva instituţiei, sub pretextul că nu sunt bani ".

"Scoţând sportul ne distrugem ultimul rating, nu am înţeles de ce colegi din TVR au votat împotriva interesului TVR. Fotbalul este singura salvare financiară pentru TVR.

Să sperăm că vom putea în timp să remediem acest moment confuz de astăzi", a mai spus Lucia Hossu Longin.

În schimb, Sorin Burtea, membru in CA, a declarat ca a votat împotriva participarii TVR la licitaţia organizată de LPF, motivând că "este un efort financiar foarte mare".

TVR a plătit deja 30.000 de euro pentru caietul de sarcini

  • TVR a plătit deja 30.000 de euro pentru achiziţionarea caietului de sarcini al licitaţiei pentru vânzarea drepturilor TV ale partidelor din Liga I.

Caietul a mai fost cumpărat şi de Antena TV Group, RCS&RDS şi Romtelecom.

  • Taxa de înscriere la licitaţie va fi de 5.000 euro plus TVA, 200.000 de euro garantia de participare, iar un milion de euro taxa de garantie pentru punere in aplicare, scrie HotNews, care citează un anunţ al LPF.

De la cât porneşte licitaţia?

Preţul de pornire a licitaţiei pentru fiecare pachet, cu excepţia pachetelor 8 şi 9, este de 12.900.000 euro (4.300.000 euro/ sezon competiţional) la care se adaugă TVA.

Preţul de pornire a licitaţiei pentru pachetele 8 şi 9 este, pentru fiecare dintre ele, de 10.500.000 euro (3.500.000 euro/ sezon competiţional) la care se adaugă TVA.

Ulima licitaţie organizată de LPF pentru drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I a fost câştigată de RCS&RDS şi Antena1 pentru suma de 85 milioane de euro plus TVA.

Sursa foto: Mediafax.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dan Sorin Dan Sorin
    nu stiu de ce trebuie sa se plateasca din bani publici o afacere aproape privata? sportul nu e o hestie asa interesanta, ca biznis. Nu aduce banii. Nu-i scoate,mai exact. daca vrea un brand sa fie sponsor, sa fie asociat, etc ar trebui sa verse o parte din buget la tvr. Mai putin la gasca de lfp & comp. Audientele nu justifica banii. Marketingul nu e capabil sa faca treaba sa functioneze. Nu e vorba de comentatorul x sau y...De emotie...:)cum zice cineva mai sus...e o afacere pierzatoare pt noi, aia care platim bani la srtv. Nu stiu cine e doamna Mesesan: e un specialist in televiziune? In marketing? In vinzari? In drepturi de TV? E un om de new biznis? Majoritatea celor implicati in structura tvr sunt pur si simplu ageamii, pusi acolo ca sa gireze deturnarea unor bani, control (manipulare) sau pe post de sperietori.TVR a ajuns o gaura fara fund, un loc extrem de putred si aflat departe de ceea ce ar trebui sa fie de fapt.
  • Andrei Andrei
    Emil Hossu Longin chiar transmite emotie atunci cand comenteaza, spre deosebire de Olaianos al carui timbru vocal este liniar de-a lungul intregii transmisii indiferent de faza.
  • lada meseresian lada meseresian
    lada mesesan are misiune clara de la partidul ei sa scoata banii din tvr pentru ca blatisti de la liga sa-i bage in buzunarul catorva personaje din pdl. uita-te cine-i trage sforile adei si o sa vezi ca chiar are nevoie in perioada urmatoare de nicaiva milioane, pentru a obtine sefia partidului. si daca iei in calcul si frustrarile ticnitei, care era in carti la sefia tvr dar a fost data peste cap de optiunea lui zeus, o sa vedeti ca se sustine ceea ce am scris. in orice caz meciul continua...
  • Observator Observator
    @Andrei - Comentatorul, in afara faptului ca trebuie sa ofere informatii, e f important sa transmita emotie, sa aiba dictie, sa-si dozeze timbrul vocii etc. Emil Hossu Longin doar turuie ca o moara stricata, restul calitatilor nu le are. Vocea lui iti zgarie timpanele! Asa cum daca vrei sa fii prezentator nu poti transpira precum Cotabita si nici nu poti avea fata lui Adi Minune, si la comentatori iti trebuie niste calitati native. Din actuala trupa TVR la asa ceva se incadreaza cat de cat Marian Olaianos. Restul sunt o apa si-un pamant, iar dl Hosuu poate fi, sa zicem, un bun reporter de teren.
  • Andrei Andrei
    Emil Hossu Longin e unul din cei mai buni comentatori pe care ii are TVR-ul. La Olimpiada a comentat hocheiul fabulos, dand informatii despre orice jucator indiferent la ce echipa juca. Pentru un sport care nu prea e difuzat la noi, performanta e exceptionala. Si asta se intampla si cand comenteaza alte sporturi. Faptul ca il considerati slabut ma surprinde!
  • Ronaldinho Ronaldinho
    Motorga, Hossule - ciocu' mic, meseriasilor! Nu mai tot comentati "incompetenta alora din Consiliu" ca din arhivele contabilitatii s-ar putea sa apara pe bloguri niste deconturi de la hoteluri din Spania unde camera la receptie costa 70 euro/zi, dar pentru voi facea de vreo 3 ori mai mult.
  • Gardianul de Fier Gardianul de Fier
    Cel mai rau le pare de asta baietilor de gasca de la Sport, care nu prea mai au cum sa-si justifice lenea si incompetenta. Dupa ce trece si ultimul sezon de Liga Campionilor se va vedea de ce sunt in stare, o sa ne sature cu exclusivitati de la oina si pentatlon modern. Fara deplasari adio si deconturi masluite. Toti sint comentatori pe la Digi Sport, Sport Klub, Sport 1 si Eurosport, ca doar nu exista concurenta neloiala si fata de stat si contribuabili. TVR e locul de unde luam leafa in trecere, combinatiile grase sint pe drapturi de autor la concurenta.
  • andrei andrei
    Cei, din conducerea TVR, care urla ca nu se vor cumpara meciuri, habar n-au de criteriul economic. Sa platesti peste 100.000 de euro pentru optiunea a 9-a, cand nu poti recupera din publicitate nici o zecime? Sunt insa obisnuiti sa toace banii publici pe audiente de nimic. Ce conteza ca nu se uita mai nimeni la TVR? Salariile si multe alte beneficii sunt mari pentru angajati si pentru cei care graviteaza in jurul institutiei, infruptandu-se din banii ei.
  • Observator Observator
    Decizia TVR e foarte corecta. Pai dupa ce Dept Sport si cel de Marketing au facut PRAF audientele pt Liga Campionilor, ce asteptari sa ai de la Liga I. E un campionat de doi bani vandut la suprapret. Daca la meciurile Stelei de acasa vin pe stadion 6-7.000 de spectatori la o capacitate de 27.000 locuri, daca la Dinamo apar in tribune 2.000 de insi, ce audienta poate avea pe TVR meciul Pandurii - Gaz Metan ca sa merite 150.000 euro?!
    Iar dna Lucia Hossu Longin are o miza ieftina aici: fiul ei e un comentator (slabut) la dept Sport!

Trimite un comentariu

sus