Skip to main content

Corina Drăgotescu: "Acest Consiliu să fie asumat de ambele părţi care se află în conflict"

 

ACTUALIZARE: Emil Hurezeanu a declarat, pentru Mediafax, că înfiinţarea unui Consiliu editorial al Realitatea este un proiect mai vechi, care nu s-a finalizat.

Publicitate

Am avut o discuţie cu Sorin Enache, Sebastian Ghiţă şi Ion Ilie (reprezentantul acţionarului), aceştia mi-au propus să fac parte din Consiliul editorial al Realitatea TV. Le-am spus că, în principiu, sunt de acord, cu rugămintea ca acest Consiliu să fie asumat de ambele părţi care se află în conflict”, a declarat Corina Drăgotescu pentru paginademedia.ro.

Realizatoarea de la Realitatea TV a mai spus că doreşte să intre în acest consiliu “dacă toată lumea este de acord” pentru că nu vrea să fie asociată cu “omul lui Ghiţă” sau “omul lui Vîntu”.

Din Consiliul editorial al Realitatea TV ar urma să mai facă parte:

  • Emil Hurezeanu
  • Mihai Tatulici
  • Cristian Coman
  • Mădălina Dulamă
  • Roxana Niculescu
  • Robert Tătăruş
  • Valeria Dorneanu
  • Cristian Citre
  • Cătălin Striblea
  • Petru Berteanu
  • Gabriel Ioniţă

Sebastian Ghiţă a confirmat pentru paginademedia.ro veridicitatea acestor informaţii.

Emil Hurezeanu, pentru Mediafax:

"Nu s-a definitivat niciun proiect al Consiliului editorial. Domnul Ghiţă (Sebastian Ghiţă, n.r.) mi-a notificat telefonic intenţia de a pune pe picioare un asemenea Consiliu editorial, care este, de altfel, un proiect mai vechi. Suntem la a doua tentativă. Urma să discutăm. Un asemenea proiect trebuia negociat. Sunt nişte proceduri înainte de a-l lansa la apă. (...) Nu ne putem transforma într-un Consiliu editorial fără să ştim cu ce se ocupă, ce face, ce putere de intervenţie are, ce relaţie are cu patronatul."

Hurezeanu a precizat că nu neagă importanţa unui Consiliu editorial.

"Dar, dacă nu există o politică editorială, cum să faci un Consiliu editorial? Se anunţă proiecte în mod prematur şi contraproductiv", a mai spus el.

Pe de altă parte, Sorin Enache (directorul general al Realitatea Media), care are şi atribuţii editoriale, a declarat pentru agenţia de presă Mediafax că a avut discuţii cu câţiva oameni din Realitatea pentru alcătuirea unui Consiliului editorial, însă acesta nu a fost încă definitivat.

"Nu ştiu de ce s-a grăbit să anunţe, pentru că unii dintre oameni nu ştiau. Nu este o situaţie clară (...) Era treaba mea să stabilesc rolul, atribuţiile Consiliului editorial şi alte lucruri de genul acesta, să văd dacă oamenii doresc să facă parte din acest Consiliu editorial.

Să nu se înţeleagă că este vorba despre un conflict, pentru că nu este un conflict. Impresia mea este că domnul Ghiţă a crezut că eu am vorbit cu toţi (cei anunţaţi ca făcând parte din Consiliul editorial, n.r.). Eu nu am vorbit cu toţi şi nu ştiu dacă toţi cei anunţaţi îşi doresc să facă parte din acest Consiliu editorial", a spus Sorin Enache.

Citeşte şi:

Sursa foto: Adevărul

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alexandru bassu alexandru bassu
    ar vrea sa cante toti la comanda ei cum ar fi vrut la adevarul... numai ca desi i-a mazilit pe multi i-a venit si ei sorocul... cum le intoarce viata asta:))
  • tactic-zone tactic-zone
    mai rar mi-a fost dat sa vad o aplicare mai clara decat la realitatea tv, a vorbei: "cand vrei sa NU rezovi ceva,infintezi o comisie !" ...sau un consiliu,in cazul de fata. care o fi rostul atator nume mari, platite corespunzator, pt a...ce ? uneori, doar uneori, prea multa democratie strica.
  • radu radu
    se va intruni consiliul in fiecare zi sa discute cum il vor injura in emisiunile de seara pe Basescu si PDL-ul?
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Vor sa fie un soi de TVR, cu consiliu de administratie numit de partile in conflict! Bine ca au Consiliu editorial in loc de, ca de rating sunt pe cale sa scape definitiv! Adica vor avea 1 membru al consiliului la 100 de telespectatori!

Trimite un comentariu

sus