Skip to main content

Dragoş Nedelcu: Ghiţă are interese ascunse. "A vrut să-i atragă pe oameni de partea lui"

 

Sebastian Ghiţă are intenţii ascunse, sugerează Dragoş Nedelcu, vicepreşedintele Consiliului de administraţie Realitatea Media.

Publicitate

"Faptul că Sebastian Ghiţă a preferat să plătească în avans ne pune pe gânduri şi ne arată intenţia dânsului de a face alte lucruri. (...) Mă face să cred că a făcut asta pentru a-şi atrage angajaţii de partea lui", a declarat Dragoş Nedelcu, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie, într-un interviu pentru paginademedia.ro.

"Ghiţă voia să plătească salariile, dar nu şi datoriile către bugetul de stat pentru salariile pe luna februarie", spune el.

Dragos Nedelcu:

"Consiliul de Administraţie al Realitatea Media se ghidează după principiile legii 31 a societăţilor comerciale. Nu răspunde nici la comenzi, nici la lucruri ilegale. Consiliul de Administraţie nu face lucruri ilegale."

Ce reprezintă legea pe care tocmai aţi invocat-o?

Consilul de Administraţie este răspunzător în faţa legii de orice lucruri care pot aduce prejudicii societăţii, cum ar fi neplata taxelor aferente salariilor la bugetul de stat. Asta înseamnă.

Domnul Ghiţă ar fi dorit să plătim salariile pe luna martie, dar nu şi taxele la bugetul de stat, bineînţeles că ne-am opus. În plus, există un contract extrem de important pentru societatea media la care sunt administrator, aferent a trei canale de film.

Banii din care domnul Ghiţă voia să plătească salariile (pe luna martie - n.r.), nu erau bani aduşi de dânsul în societate, ci bani încasaţi de Realitatea Media de pe urma activităţii canalelor de filme. Acestea nu fac parte din contractul de management al domnului Sebastian Ghiţă. In al doilea rând, l-am rugat pe domnul Ghiţă ca aceşti bani să fie alocaţi plăţii furnizorilor de filme pentru că, în caz contrar, un business important al Realitatea Media era şi este în pericol de a fi închis.

Prin urmare, atunci când domnul Ghiţă sau Consilul de Administraţie al Asesoft spun că nicio unitate de business a Realitatea Media nu a suferit pagube, doresc să-i reamintesc dânsului că prin neplata canalelor de filme şi alocarea acestor venituri către salarii, dânsul a pus în pericol o unitate importantă de business a Realitatea Media.

Despre ce canale de filme vorbiţi?

Este vorba de cele trei canale de filme CineStar pentru care Realitatea Media are contract cu principalii furnizori de cablu din România, un business din care acţionarul majoritar, din cunoştinţele mele, a investit peste 10 milioane de euro, deci mai mult decât a investit domnul Sebastian Ghiţă în Realitatea Media.

Dacă eu, ca administrator şi domnul Sorin Freciu, ca administrator, am fi acceptat ca aceste firme să nu fie plătite şi s-a întâmplat asta, în final, ar fi înseamnat ca o unitate de business importantă să se închidă şi să existe o pagubă de 10 milioane, ceea ce este foarte posibil în acest moment.

Până la urmă, noi am spus domnului manager că trebuie să plătim suma respectivă către unitatea de business.

Faptul că dânsul a preferat să plătească în avans ne pune pe gânduri

Aţi plătit această sumă?

Nu, n-am plătit această sumă pentru că dânsul a plătit salariile pe Asesoft, dar nu a virat plăţile anterioare şi cred că la asta se referă şi acţionarul majoritar, n-a virat plăţile aferente bugetului de stat. Am alocat o sumă importantă către plata la bugetul de stat şi am informat ANAF-ul în acest sens.

Noi am făcut practic ceea ce trebuia să facă domnul Ghiţă. Am alocat resursele financiare pentru a rămâne în legalitate.

Dar ce s-a întâmplat cu salariile?

Nu a fost nicio problemă, cred că domnul Ghiţă se referă aici la plata în avans, pentru luna martie, a unor salarii către angajaţi, pe care dânsul a preferat să o facă. Salariile pentru luna martie trebuiau plătite de pe 15 aprilie. Faptul că dânsul a preferat să plătească în avans ne pune pe gânduri şi ne arată intenţia dânsului de a face alte lucruri.

Realitatea Media a plătit sau urmează să plătească salariile angajaţiilor?

Realitatea Media este la zi cu salariile către angajaţi.

Urmează pe 15 să le livreze salariile?

Nu, au fost livrate în avans de către domnul Ghiţă.

Dar e vorba de două societăţi diferite...

A fost decizia dânsului care mă face să cred că a fost premeditată.

Acţionarii Blue Link Comunicazioni sunt Ioana Vîntu cu 45,45%, Ionuţ Codrin Vîntu cu 45,45% şi Vitalie Dobândă

În ce sens premeditată?

Mă face să cred că a făcut asta pentru a-şi atrage angajaţii de partea lui.

În timp ce declaraţiile dânsului se bazează numai pe ceea ce crede dânsul că trebuie să spună, acţiunile şi declaraţiile noastre se bazează, în exclusivitate, pe acţiuni legale, pe care Consiliul de Administraţie al societăţii Realitatea Media le ia pentru buna asigurare a activităţii, în timp ce declaraţiile dânsului sunt doar despre lucruri pe care doar dumnealui le vede sau le crede. Noi ne bazăm strict pe buna funcţionare în legalitate a societăţii.

A fost vorba de o blocare a salariilor?

Nu, a fost o chemare la discuţii a dânsului pentru lămurirea pericolului în care se afă cele trei canale de filme.

Cine este actionarul majoritar despre care aţi vorbit până în momentul de faţă?

Acţionarii Blue Link Comunicazioni (compania care detine licenta Realitatea TV n. red) sunt Ioana Vîntu cu 45,45%, Ionuţ Codrin Vîntu cu 45,45% şi Vitalie Dobândă cu 9,09%.

Cine este Vitalie Dobanda?

Este reprezentantul acţionarilor în Adunarea Generală a Acţionarilor.

Ghiţă voia să plătească salariile, dar nu şi datoriile către bugetul de stat pentru salariile pentru luna februarie

Vorbeaţi de neplata salariilor aferente bugetului de stat, la ce perioadă va refereaţi?

Taxele aferente salariilor plătite pe luna martie, pentru luna februarie. Ne referim la plăţile curente, de când domnul Sebastian Ghiţă este manager, nu la datoriile pe care dumnealui spune că nu le-a preluat, ci la plăţile aferente lunii februarie.

Canalele de filme nu fac parte din contractul domnului Sebastian Ghiţă de management, prin urmare nu poate utiliza resursele finaciare ale acestui business.

El a împiedicat plata salariilor pentru această unitate de business din dorinţa de a plăti salariile. A vrut să plătească salariile dar nu şi datoriile aferente altei unităţi de business care nu se află sub managementul său.

Eu vă vorbesc din punctul de vedere al Consiliului de Administraţie, pentru că dânsul se referea la Consiliul de Administraţie, că s-a opus plăţii salariilor.

Sebastian Ghiţă a mai spus că acest Consiliul de Administraţie nu are temei legal să dea oameni afară. Încă o dată, potrivit legii socităţilor comerciale, Consiliul de Administraţie, directorul executiv are dreptul să angajeze şi să concedieze oameni. În primul rând, în cazul lui Cătălin Popa şi a Mădălinei Dulama nu a fost vorba de concediere, ci de suspendare pentru că domnul Sorin Freciu este preşedinte în Consiliul de Administraţie, dar este şi Preşedintele Executiv al societăţii. A preluat atribuţiile domnului Sorin Enache, de director general al Realitatea. Deci dânsul poate angaja şi concedia.

Pe ce perioadă sunt suspendaţi cei doi?

Sunt suspendaţi până la Consiliul de Administraţie, de marţi.

Şi atunci se va decide dacă ei vor rămâne în continuare la Realitatea?

Da, dar între timp am primit demisia din partea domnului Cătălin Popa.

Iar în cazul Mădălinei Dulama?

Mădălina, dacă mă întrebaţi pe mine, eu cred că este un foarte bun profesionist. Decizia Consiliului de Administraţie nu s-a referit la persoane, ci la conducerea editorială. Suspendarea a fost făcută până când dânşii trebuiau să ne dea o explicaţie la Consiliul de Administraţie de marţi. Dacă strategia editorială a fost de tabloidizare sau nu?

N-a fost vorba decât de o suspendare până la Consiliul de Administraţie. Le-am comunicat asta în şedinţă. Pentru că nu au fost numite două persoane, în schimb, pe locul lor, ci temporar Cristi Coman şi Roxana Niculescu au preluat joburile lor, dar n-au fost numiţi în aceste funcţii.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ronaldinho Ronaldinho
    Dragos Nedelcu era pe vremuri scribalau la Capital, ajunsese redactor sef adjunct. Dupa cate combinatiuni a facut a fost invitat discret sa plece. Era singurul ziarist din Ringier care avea Mertan personal, la o leafa de 1.200 euro/ luna.
  • anusvan salamanian anusvan salamanian
    nu e manager de felul lui.
  • accelereaza succesul accelereaza succesul
    traznite rau. doar nedelcu mai are sa le plateasca oamenilor plecati de la Money Express salarii restante incepind cu iunie 2010. mare antreprenor, mare om de onoare
  • Alex Alex
    In momentul in care a fost anuntat contractul de management dintre domnul Ghita si RTV, nu Dragos Nedelcu se batea cu pumnul in piept ca fara el nu s-ar fi realizat colaborarea?
    Nu povestea el cu mandrie in braserie la Marriot ca se stie cu Sebi de cand erau copii, amandoi fiind din Ploiesti?
    Nu spunea el atunci ca Sebi e prietenul lui, ca l-a sustinut in defavoarea lui Burci la discutiile cu SOV si ca el are meritul de a-l fi convins pe Sebi sa bage banii???
    Unde e prietenia aia acum? Unde sunr anii din Ploiesti si relatia de incredere?
    Dragoşelu, Drăgoşelu...
  • gerula2 gerula2
    daca nu l-as sti pa Dragos, mai mai ca l-as crede.
  • radu radu
    Nedelcu si Enache sunt oamenii lui Vantu, cei care dicteaza po[litica editoriala. Ei stiu ce au de facut, sa-l injure pe Basescu.

    lipsea un fraier care sa plateasca salariile angajatilor pt ca nu e profitabil sa-l injuri pe Basescu, lumea se mai plictiseste de aceiasi invitati, aceleasi subiecte, etc
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Dragos Nedelcu este domnul acela, manager de felul lui, care i-a tepuit, simultan, pe Taher si Copos la Rapid? Ca era, parca, manager la Rapid. Cit priveste mina buna a lui Vintu in media, ia de-aici: Curentul, Monitor de Bucuresti, Sportul romanesc, Oameni in top! Mai sunt?
  • punti punti
    Te apuca rasul cand citesti de cata "grija" are Nedelcu de datoriile la stat. Pai mi se pare mie sau ANAF v-a blocat conturile si v-a pus in default tocmai pentru ca dl Vantu cu tine acolo a "uitat" sa plateasca statul. Cat despre ilegalitatile de care pomenesti, asculta-mi prezicerea: Vantu o sa va tarasca in puscarie! Nu ati invatzat nimic de la Vlas! Si meritati cu varf si indesat!
  • stapanu' stapanu'
    @drum cu denivelari: sper din suflet sa nu suferim noi, angajatii. F bine ca a platiit salariile!!! Cine se uita la ... dolce tv?? Sa fim seriosi, 10 milioane de euro, pt difuzare de filme???!!! E bullshit! Pai PROul, Antena, astia nu dau atatia bani pe filme (si vorba aia, sunt programe MUST-CARRY, adica, le vede tot bizonul, indiferent de provider). Vantu cred ca vrea sa ingroape si afacerea asta, cum a facut el cu tot ce-a construit. Nu zic ca Ghita e usa de biserica, dar totusi..
    Sa faca bors, numai SA NU FIE AFECTATI OAMENII, CEI CARE ADUCA ADEVARTII BANI IN FIRMA AIA!!!
  • drum cu denivelari drum cu denivelari
    Are dreptate Nedelcu!
    Ghita e de-a dreptul criminal!
    Auzi la el,vroia sa plateasca salariile!
    Ce idei traznite au si basketbalistii astia...
    Noroc ca vegheaza Nedelcu, ca nebunul asta mai avea putin si dadea si prime.

Trimite un comentariu

sus