Skip to main content

Vânzare: Managerul Rautakirja a cumpărat distribuitorul de presă

 

Sanoma Group a vândut operaţiunele Rautakirja România şi lanţul de magazine R-Kiosk lui Dan Vasile, directorul general al distribuitorului de presă.

Publicitate

Contactat de paginademedia.ro, Dan Vasile a declarat că "tranzacţia cu Sanoma Group a fost încheiată deja".

Potrivit unui comunicat al companiei Sanoma, publicat de WallStreet-online.de, vânzările nete ale distribuitorului de presă Rautakirja România (fostul Hiparion) s-au ridicat, în 2010, la valoarea de 18 milioane de euro. În timp ce reţeaua R-Kiosk, care numără în jur de 20 de magazine, a avut vânzări de circa 5 milioane de euro.

Finlandezii de la Rautakirja caută de mult timp un cumpărător pentru compania din România. Potrivit paginademedia.ro, Rautakirja a avut discuţii şi cu Dinu Patriciu, dar negocierile cu proprietarul Adevărul Holding nu au ajuns la un rezultat.

Sursa foto: Finaciarul

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • X ulescu X ulescu
    Ma gandesc cand o pupa Predoi pe Pavel Loredana *** ***???
  • alice alice
    am si eu o intrebare cine este in spatele lui Loredana Pavel cine o tine in brate la cite reclamatii a avut tot rezista aceasta fetiscana de mahala....
  • Zoli Raduch Zoli Raduch
    Buna tuturor.Am fost actionar al Hiparion Distribution si directorul general al firmei,inainte de preluarea ei de catre Rautakirja.Imi pare rau sa vad ca firma a ajuns in situatia aceasta.Oricum,am citit un interviu al fostului meu coleg Dan Vasile(pe care-l salut cu aceasta ocazie)pe un alt site.Indiferent cine sta in spatele acestei afaceri(daca sta cineva),solutiile propuse de Dan sunt cele mai bune in situatia actuala.De fapt acestea erau scopuri "dintotdeauna",cu atat mai mult acum. Ii doresc sa poata convinge editurile de eficienta solutiilor.Mult noroc Dane!
  • Ioana Ioana
    :)))))))))) da, corneteanu
  • www www
    IOANA, CINE ESTE ACEST CONDURATEANU? ESTE VORBA CUMVA DE CORNETEANU ?
  • Ioana Ioana
    gurile rele spun ca MATEESCU+CONDURATEANU ar fi in spatele achizitiei; cat despre aptitudinile de manager ale lui DV...s-o lasam moarta..S-A INCONJURAT DE FOSTI RODIPETISTI, o parte dintre (nu toti) sunt cei pe care hassan i-a scuipat de la rodipet ca pe niste masele stricate, niste lingai DAR MAI ALES, HOTI ! au tras tunuri la RODIPET de pe pozitiile pe care le-au ocupat si acum fac acelasi lucru si la hiparion...FURT DIRECT din buzunarele clientilor, retur neluat in considerare, etc+ plus alte smenuri in firma...CE AU FACUT IN RODIPET, CONTINUA SI AICI LA HIPARION..asa ca managerul DV nu prea are cum sa aiba rezultate atat timp cat furturile sunt la scara mare..nici nu isi imagineaza el (DV) cifrele !
  • miscellaneous miscellaneous
    Hei, dar nu avem nici o parere despre noua mare investitie a fostei Rautakirja? Asa-zisa masina automata de cartare...care-i de fapt e o masa lunga cu role tot manuala si care a costat sute de mii de euro?! Publicatiile se carteaza tot manual dar intr-un ritm de citeva ori mai mic decit cartarea clasica. Banuiesc ca ratele de plata au un ritm mult mai ridicat comparativ viteza de procesare a masinii "automate"! Asta pentru cei care spera ca tot ce s-a pierdut in ultimii 5 ani vor fi recuperati in urmatoarele cateva luni si compania se va stabiliza! Copii, tineti minte ca banii sunt paaaaaa!
  • x-ulescu x-ulescu
    In aceasta firma mereu este un nou inceput. Hiparion era o firma cu adevarat serioasa cat a fost patronata de ungurii care au infiintat-o. De la preluarea ei de catre finlandezi au inceput sa o ia la vale (la inceput mai lent). A plecat Limbasan si altii din echipa care au ridicat si mentinut aceasta firma si acum foarte multi dintre angajatii actuali sunt fosti ai Rodipet. Astia fac ce stu ei mai bine si dupa cum se vede aceasta firma va avea soarta Rodipet dar pa na atunci continua sa-si fure atat clientii cat si furnizorii.
  • ihi ihi
    or fi fost dati afara aia care pierdeau vremea comentand pe net la articolele despre firma care ii platea???
  • curios curios
    dar stiti numele celor care au fost dati afara?
  • pulica pulica
    “sarbatori fericite”……..asa nenorociti ca in firma rautakirja nu am vazut……..sa faci concedieri cu cateva zile inainte de sarbatorile de paste. asa conducator sa tot ai….vb aia pestele de la cap se impute. le doresc ca sfintele sarbatori pascale sa-i gaseasca asa cum i-au lasat pe toti nefericitii pe care i-au dat afara … imi doresc sa aud ca intr-un an aceasta firma sa dea faliment…..si sunt convins(a) ca asa va fi (sa nu uitam ca este vremea acatestelor)…. SARBATORI LA FEL DE FERICITE CA ALE FOSTILOR VOSTRI ANGAJATI!
  • Veverita Veverita
    ABC ai dreptate;aceasta miscare e planuita de mult timp, adica de 2 ani:);poate l-a impulsionat Blonda lui:)
    Eu ma gandesc ca in spatele lui DV pot si turcii sau arabii sau ce erau ei, aia de la Rodipet, caci se intelegeau bine, ce parere aveti?
  • abc abc
    Este interesant faptul ca Sanoma Grup a vandut Rautakirja si R-Kiosk exact omului sub a carui conducere acestea s-au prabusit in Romania...eu zic ca aceasta miscare a lui Dan Vasile a fost gandita de mult, si ca asta a urmarit de cand a preluat functia de manager general in companie...
  • hhh hhh
    Sefa de la HR e acasa, e mamica;demisia si-a dat-o asistenta ei.Nu mai induceti in eroare oamenii.
  • trilu trilu
    Daca vorbim despre cei doi fosti manageri atunci sa ne gandim la tranzactiile cu carti ce se fabricau in China si treceau prin Italia apoi Romania. Patriciu a facut curatenie. Iar despre Hadrian Mateescu are acum doua firme mici de chioscuri de presa. Datoriile acestor doua firme catre Rautakirja este de zeci de mii de lei la cifre mici de afaceri. Se speculeaza problemele cu masina de retur si nu se plateste. Despre ce manageri vorbim?

Trimite un comentariu

sus