Skip to main content

13 mai: Stelian Negrea şi conducerea Intact, chemaţi la discuţii la CNA

 

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis să îi invite la şedinţa CNA de marţea viitoare pe Stelian Negrea şi conducerea Intact, după ce jurnalistul a acuzat trustul de presă, în interviuri publicate în Evenimentul zilei, de practici lipsite de deontologie şi ingerinţe editoriale, relatează Mediafax.

Publicitate

"Domnul Stelian Negrea a dat o serie de interviuri, a făcut o serie de declaraţii în legătură cu relaţiile lui cu conducerea trustului. Parte din aceste aspecte sunt de responsabilitatea CNA, este vorba despre faptul dacă s-au produs sau nu ingerinţe, în conformitate cu articolul 6 din Legea audiovizualului", a declarat Ioan Onisei.
Jurnalistul Stelian Negrea şi conducerea Intact, chemaţi marţea viitoare la discuţii la CNA

Melania Medeleanu se întoarce la Realitatea TV şi va prezenta emisiunea "Megastory", difuzată începând din 21 mai, în fiecare sâmbătă, de la ora 21.30, scrie Mediafax, care citează Realitatea.net.
La circa şapte luni de la plecarea de la Realitatea TV, Melania Medeleanu va prezenta în fiecare sâmbătă programul "Megastory", o emisiune de reportaje, investigaţii, documentare şi reconstituiri după crime celebre, realizate de jurnalista Lidia Mitchievici şi criminalistul Dan Antonescu.
Melania Medeleanu se întoarce la Realitatea TV şi va prezenta emisiunea "Megastory"

Ofiţeri de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au descins, ieri, în locuinţa unui ziarist din presa locală, suspectat de ştergerea unor informaţii de pe un site de ştiri concurent, scrie Adevărul.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Călăraşi, Ramona Tudor, a confirmat că este vorba despre Marin Badea (42 de ani), suspectat de comiterea unor infracţiuni informatice. De asemenea, şi fiul acestuia, Alexandru Radu (19 ani), este cercetat în acelaşi dosar.

„Cei doi sunt anchetaţi în baza legii 161 pe 2003 privind accesul fără drept la date informatice“, a declarat Ramona Tudor.Percheziţia s-a făcut în urma unei plângeri înregistrate la Poliţie în care se reclama că cei doi au şters informaţii de pe un site local de ştiri.
Jurnalistul care a lovit un reporter Adevărul, cercetat penal pentru infracţiuni informatice

CNA a somat public Antena 2 pentru emisiunea "Agentul VIP" din 27 aprilie, în care George Becali a folosit un limbaj denigrator şi discriminator la adresa femeilor care îşi înşală bărbaţii, comparativ cu bărbaţii care îşi înşală femeile, fără ca moderatorul Cristian Brancu să intervină convingător, scrie Mediafax.

"Nu sunt adeptul înşelăciunii, să înşel. Sunt adeptul să fii om fidel, dar totuşi şi ţineţi minte lucrurile astea: bărbatul care înşală este şmecher, iar femeia care înşală este curvă ", a spus George Becali în emisiune, moment în care Cristian Brancu a intervenit: "Domnul Becali, staţi un pic. Femeile poate ne judecă în momentul în care spunem lucrul ăsta, nu credeţi?".
Totuşi, ulterior, Becali şi-a detaliat convingerile, abordând subiectul în acelaşi mod, folosind un limbaj denigrator şi discriminator la adresa femeilor.
Antena 2, somată public pentru limbajul denigrator şi discriminator al lui Becali la adresa femeilor

CNA a decis, joi, să amendeze Radio Zu, cu 15.000 de lei, şi Kiss FM şi Radio 21, cu câte 10.000 de lei, pentru folosirea unui limbaj vulgar şi a aluziilor sexuale în programele matinale, fapt care a încălcat legislaţia audiovizuală privind protecţia minorilor, relatează Mediafax.

Potrivit CNA, Radio Zu a difuzat în emisiunea "Morning Zu" din 13 aprilie o scenetă pe temă sexuală, în care Daniel Buzdugan, unul dintre moderatori, a interpretat rolul "violatorului din Zapodeni". El a spus: "Am pus ochii pe babă, am ales-o şi am violat-o conform tradiţiei... Şi este tradiţia că dacă baba are orgasm, se anunţă un an îmbelşugat. (...) anul ăsta, baba a mimat orgasmul, deci va fi un an secetos...".

CNA a mai sancţionat Radio Zu pentru calitatea limbajului folosit în emisiunile matinale - încălcarea normelor privind protecţia copiilor în cadrul programelor audiovizuale -, în data de 11 ianuarie 2011 (10.000 lei) şi în 24 februarie 2011 (10.000 lei).
Pe de altă parte, potrivit CNA, în emisiunea "Cronica cârcotaşilor" difuzată pe 5 aprilie, pe Kiss FM a fost difuzată o înregistrare în care o femeie a relatat, cu detalii, modul în care a fost violată.
CNA a amendat Radio Zu, Kiss FM şi Radio 21, pentru limbaj vulgar şi aluzii sexuale

Ben Mezrich, autorul cărţii pe baza căreia a fost realizat filmul The Social Network, vorbeşte, într-un interviu cu HotNews.ro, despre "antreprenoriat în lumea tocilarilor de colegiu", Facebook, graniţele dintre spaţiu public şi privat şi despre viitoarea sa carte inspirată tot dintr-un caz real - "Sex pe Lună".

Rep.: Ai spus că povestea ta despre Facebook nu este chiar despre Facebook, ci mai degrabă despre "antreprenoriat în lumea tocilarilor de colegiu".

B.M.: "Un lucru aparte pentru Facebook este cât de tineri erau iniţiatorii lui. Erau chiar nişte puşti. Un alt lucru este cât de repede s-au petrecut lucrurile - Facebook a crescut de la zero la 1 miliard de dolari într-un timp atât de scurt. Nu vezi aşa ceva nicăieri în altă parte. Vezi multe companii de succes, dar este năucitor cum au devenit ei atât de mari la nivel global, atât de repede.

Este interesant şi că aceşti puşti nu erau interesaţi deloc de bani. Ei n-au plecat la drum să înfiinţeze o companie de un miliard de dolari. Nici acum nu le păsa atât de mult de bani."
INTERVIU Ben Mezrich, autorul cărţii care a inspirat filmul The Social Network: Sunt şeful Angelinei Jolie

Bogdan Prajisteanu, directorul general al MEC România, declară într-un interviu pentru ,,Fin.ro” că estimează o scădere a pieţei media în acest an, până la aproximativ de 314 milioane de euro Compania şi-a propus majorarea veniturilor în 2011 cu aproximativ 5% faţă de 2010
”Fin.ro”: Cum a finalizat anul 2010 MEC România din punctul de vedere al cifrei de afaceri şi al profitului?

Bogdan Prajisteanu: Până nu audi­tăm rezultatele nu putem livra nicio in­for­matie, însă din punctul de vedere al profitabilităţii ne-am atins obiectivele, însă diferit faţă de anul 2009, asta pentru că structura de venituri a fost uşor difeA­rita. Am reuşit sa ne îndeplinim obiec­ti­vul de profitabilitate şi prin recu­perarea unor datorii mai vechi. Aceasta ne-a ajutat, mai ales că piaţa (media - n.r.) a fost anul trecut în scădere undeva între 13%-15% faţă de nivelul din 2009, ajunA­gand după ultima noastră reevaluare la 330 de milioane de euro net.
Investiţiile în publicitate în T1: 65 milioane de euro net, minus 5%-10%

Acţionarii regiei de publicitate online autohtonă AdEvolution SRL au vândut, într-o tranzacţie nu foarte mediatizată până acum, o participaţie de 51% către fondul de investiţii german Ballroom Internaţional. Astfel, acţionariatul îi include în prezent pe Valeriu Voicu, Gheonea Marius, Mocanu Radu şi, cu majoritate, Ballroom Internaţional reprezentat prin Sigl Alexander şi Bergner Olaf, foşti manageri la Arbomedia AG, scrie Wall-Street.ro.

După tranzacţie, Ballroom Internaţional a devenit acţionar majoritar cu 51% din acţiuni, conform informaţiilor din Registrul Comerţului (RECOM). Valeriu Voicu deţine 24,5% în timp ce Gheonea Marius are 19,6%. Mocanu Radu deţine 4,9% din companie. Tranzacţia implică atât o investiţie în companie, cât şi cash-out pentru acţionari,au declarat pentru Wall-Street.ro surse apropiate afacerii.
Un fond de investiţii german deţine 51% din AdEvolution

Spiritele din online s-au încins, jucătorii din piaţă se aşteptau la bugete mai mari şi bani mai mulţi pe piaţă. Acest lucru se simte şi în interiorul BRAT, unde şedinţele sunt a€œpicante” şi fiecare vine a€œcu ce-l doare”. Arina Ureche, director BRAT, a discutat cu Wall-Street.ro despre noile proiecte, relansarea site-ului dar şi mişcări din piaţa de online.

W-S.ro: Presupun că au existat cazuri de încălcări ale regulilor SATI de jucători din piaţă. Care sunt cele mai frecvente?
AU: Într-adevăr, au fost multe avertismente şi încălcări. Principala poate că este modul de implementare al tag-ului de măsurare a€“ nu ai voie decât un tag, într-o pagină. Nu ai voie sa inserez tag-ul în fişiere care se descărcă automat cu pagina. De exemplu, un site din Iaşi trăgea o data cu pagina încă un fîşie care face redirect şi astfel contoriza trei afişări pe pagină. Sancţionările nu sunt financiare a€“ doar tăiem traficul de tot, pe o perioadă anume de timp. De asemenea, facem publică informaţia.

Şefa BRAT: Noi avem "o riglă" corectă de măsurare. Dacă jucătorii îşi dau în cap cu ea, e treabă lor

Raluca Negoiţă a preluat poziţia de director de marketing al grupului Lowe, potrivit unui comunicat de presă al companiei, scrie DailyBusiness.ro. Ea va coordona echipa de marketing, responsabilă de comunicarea companiei în exterior şi de susţinerea strategiei de creştere a business-ului.

Cu o experienţă de 10 ani în comunicare, Raluca Negoiţă şi-ainceput carieră în domeniul telecom, lucrând pentru companii precum Cosmote, Romtelecom, Germanos.

În 2008, ea s-a alăturat grupului Lowe, ca Business Development Director al companiei de PR, poziţie care s-a extins treptat la nivel de grup.
Raluca Negoiţă, noul director de marketing al Grupului Lowe

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • vicky vicky
    eu pe dcnews.ro am vazut o varianta mult mai aproape de adevar decat ce a prezentat evz drept dezvaluirile lui peste negrea. acum... daca tipul nu a avut el insusi, ca persoana fizica, o relatie contractuala cu trustul si totul s-a desfasurat printr-o firma la care este patron... serios, dar e un pic penibil sa acuzi ,,presiuni editoriale".
    asta si numai daca ne gandim ca te pretinzi patron :), nu mai vorbesc ca nu te tine nimeni cu forta sau ca nu te simti amenintat de spectrul somajului. in concluzie, eu cred ca negrea este doar o cartita, ca a incercat marea cu degetul, ca n-a tinut, ca a trebuit sa scorneasca ceva, insa ceea ce a scornit nu doar ca este o minciuna si o insulta adusa notiuni de intreprinzator privat, dar poate deveni usor usor si o chestiune penala pentru el. oricum cna chiar nu cred ca are ce cauta in treaba asta.
  • emil emil
    Pai ce sa faca si CNA decat sa urmeze orbeste ordinele venite de la Cotroceni lol? ,,Jurnalistul" asta pe care se tot bate darabana este de fapt un patron, prestator de servicii. Comert si atat, fara nicio o legatura cu jurnalismul sau CNA. E ca si cum CNA ar chema la audieri conducerea Intact si conducerea firmei Y care presteaza servicii de curierat pentru respectivul trust :D. Sa fim clari, Negrea nu detine un contract pe persoana fizica, deci chemarea lui la CNA, insasi dezbaterea pe bani publici a acestei aberatii, este cel putin dubioasa.
  • pop pop
    iar eu cred ca nu esti in toate mintile! ce arestari taica? stelian negrea tot o da ca a fost senior-editor cand el nu are un contract de munca, sau de DA, pe persoana fizica. stelian incasa bani de la intact emitand facturi pe o firma, gershwin media srl, la care el este director.
    deci mananca turkish delights cand spune ca presiune, ca jurnalist, cand el nici macar nu era angajatul intact ci director la o firma privata.
    si btw, pe cine vrea cna sa audieze, ca nu-l poate audia pe ,,jurnalistul" negrea, din motivele de contract pe care le-am scris mai sus. deci cna il cheama la audieri pe directorul sc gershwin srl :)!!!! adica, mai nou, cna vrea sa ne convinga ca e si tribunal comercial, care solutioneaza litigiile dintre persoane juridice! hai pas...
  • Eugen Eugen
    Eu cred ca se lasa cu arestari pana la urma. Se pare ca Intact, dupa spusele lui Negrea santaja pe toata lumea. Va fi interesant de urmarit.

Trimite un comentariu

sus