Skip to main content

16 mai. Kamizaze: Academia Caţavencu apare ilegal

 

Apariţia revistei Academia Caţavencu în condiţiile în care firma a intrat în faliment este ilegală, scrie Kamikaze.

Publicitate

Instanţa a declarat falimentul Academia Caţavencu la 3 mai. Kamikaze scrie că, după declararea falimentului, apariţia revistei Academia Caţavencu este ilegală.

Astăzi, Adunarea Creditorilor Caţavencu S.A se întruneşte pentru a decide “continuarea apariţiei săptămânalului Academia Caţavencu până la finalizarea procedurii de vânzare prin licitaţie publică”.

Potrivit unei sentinţe judecătoreşti publicate de Kamikaze, instanţa dispune “intrarea în faliment, în procedura generală, a debitoarei SC Caţavencu SA. Dizolvă societatea debitoare.” Nu se poate ca o societate dizolvată să editeze o publicaţie, susţine Kamikaze.

Veşti bune din România: Academia Caţavencu apare ilegal şi publică minciuni

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Florin Iaru Florin Iaru
    http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-8633909-marca-academia-catavencu-evaluata-140-000-euro-fara-tva.htm
  • Roberto Roberto
    O ecuatie simpla: Catavencu il cumpar de aproape 20 de ani. Nu regulat, dar destul de des. Kamikaze l-am cumparat prima si ultima data dupa aparitia cu mare tam-tam. Singura sansa sa mai dau bani pe el ar fi sa publice pictorual nud cu Nuti Udrea. Altfel...
  • Florin Iaru Florin Iaru
    Dragă nedormitule, ştiam că nesomnul dăunează, dar nici chiar aşa!.
    1. Caţavencu a denunţat privatizări dubioase, vînzări pe sub mînă, falimente cu cîntec. A ţinut partea celor "în necaz" înainte să te naşti tu, iluminat al liberalismului sălbatic şi portocaliu (culoarea asta nu-ţi dă pace, tot ce nu e porto trebuie să dispară!). Caţavencu s-a războit şi cu prostia, şi cu cupiditatea, şi cu mizeria. Nu de azi, de ieri. De vreo douăzeci de ani. La fel s-au comportat faţă de Caţavencu şi PSD, şi Convenţia Democratică – dar niciodată cu atîta ură neputincioasă şi instituţională! După ce te trezeşti din somnul raţiunii, pune-te pe citit.
    2. Exact, trăim în capitalism. Dar face parte din capitalism încercarea disperată a concurenţei de a-ţi închide gura, alierea cu organele statului ca să te interzică, atacul sub centură? Fac parte din joc calomnia, şantajul, ameninţările? E, oare, capitalism încercarea celor 0,01% creditori (care şi-au primit banii între timp, deci nu mai au nici un drept) de a cere închiderea revistei, uitînd de orice solidaritate profesională, în ciuda animozităţilor, presînd restul creditorilor şi înjurîndu-i? Nu ţi se pare că ţi-ai depăşit competenţele şi eşti gata să cazi de pe harta somnului?
    3. La sentinţă judecătorească nu mă pricep.
    4. Care-i problema ta? Să înţeleg că scopul tău e dispariţia lui Caţavencu? Asta vrei să înţeleg? Acepţi orice de la salariaţii caţavencu – să facă orice altceva, numai revistă - nu! Da' ce-ţi iese la afacerea asta? Ce te interesează ce mai fac Caţavencii?
    5. Despre ce angajări vorbeşti? Cînd pleacă 20 de oameni şi vin 10 colaboratori (apropo, oameni pe care vechea redacţie i-a dat afară în cel mai odios mod cu putinţă, dar care au sărit în ajutorul revistei care-i nedreptăţise), ţi se pare că se fac angajări? Ce capitalist eşti tu? Tu munceşti cu îngeri? Cu aer? Cu vîturi? Capitalistule, au plecat salarii de la 1500 la 2500 de euro şi au venit colaboratori ceva mai raţionali şi rezonabili, care au acceptat şi întîrzieri de plată, şi umilinţe venite din partea "învingătorilor". Azi, "învingătorii" sînt la strîmtoare şi singura cale de supravieţuire e "moartea caprei vecinului".
    6. Da, e adevărat. Nu am cerut nici milă, nici îndurare, ci un strop de moralitate şi normalitate. Caţavencu refuză să moară, refuză să se lase înregimentat şi asta e insuportabil. Să ceri închiderea unui ziar care nu te-a furat, nu te-a escrocat şi nu te-a dus cu preşul, un ziar care te-a făcu "om" (în sensul profesionist al cuvîntului) – şi cu care nu mai ai nimic de împărţit nu e capitalism, ci, cum i-am spus şi lui Căutiş, laşitate. Pură laşitate.
    Somn uşor, vise plăcute. E timpul să te culci. Nesomnul dăunează grav sănătăţii morale!

    Şi cu asta am încheiat. Definitiv. Discuţia e folositoare cînd e făcută cu bună credinţă. Cînd băieţii care au luat banu' greu şi jos de la Vîntu nu-şi cos himene morale să se dea în bărcuţă, afişîndu-şi "bujorul roşu şi fetia! N-aş vrea ca, de nervi, să deschid vreo discuţie despre moralitatea acuzatorilor, despre eficienţa lor, despre cît mai au de trăit în presă. Şi nici despre viitorul lor material. Spre deosebire de nedormitul&compania care vor să schimbe regulile pieţei, cred că dispariţia ziarelor şi a jurnaliştilor va transforma mass-media româneşti într-o manea urechistă. Cui mânîncă ură pe pîine i se strică stomacul!
  • ElCucui ElCucui
    @Patrick, sau PAH, daca sentinta e de anul trecut, inseamna ca s-a prescris? Las deoparte aroganta cu care le faci dirigentie lui Petrisor si lui Hari (care, ai grija, e biciclist de-al meu!) si te intreb - asa va invata pe voi la Observatorul de Tulcea? Sa dati bombe cu "se pare", "se aude", "se zvoneste"? Stii tu, aia cu "incetarea finantarii". Sa scrii o polologhie intreaga doar ca sa bagi o "informatie" zvonita? Pai, asta nu se mai face prin presa de la Bucuresti de prin anii '90.
    I-am zis lui Iaru mai sus. Ai grija ca Andrici tocmai a facut un ciubuc din media. Are nas, ce sa zic? Vezi sa nu cumpere si Catavencu si sa ti-l puna sef pe Liviu Mihaiu!
  • ElCucui ElCucui
    @Florin, nu-mi place ca umbli cu soparle. Stii foarte bine ca finantatorul ne-a IMPRUMUTAT banii. Daca citesti mai jos in siteul lui Petrisor ai sa vezi ca tocmai si-a vandut radioul lui Patriciu. Il stii. E ala care te plateste sa scrii editoriale la Adevarul. Dupa logica sefului tau, ar fi fost normal sa il vanda fratilor si fiilor Paunescu.

    Daca nu reusim sa-i returnam banii, Andrici, devine proprietar de drept. Si poate ne vinde tot lui Patriciu. Si ajungem iar colegi. La Adevarul Holding. Sau poate Andrici cumpara Catavencu, ca tot a facut ciubucul asta cu Patriciu, si Cautis iti devine sef. Asa ca eu zic ca ar fi bine sa lasam loc de buna ziua.
    P.S. Andrici chiar e speculaant pe burse, spre deosebire de teparii care doar se dau speculanti.
  • Florina Florina
    insensibil mai eşti, zău! 100 de euro, cînd omul ăla, pe lîngă ăilalţi 29, e condamnat la mizerie? c-aşa zice Iaru mai sus. ce-mi place mie cînd se jeluieşte ca o muiere şi dă din casă atmosfera pe care ceilalţi se căznesc s-o ascundă.
  • ElCucui ElCucui
    @Florin, tu cand o sa te lecuiesti de naivitate? De ce vorbesti fara sa ai tabloul complet? Esti uimit ca o publicatie cere moartea altei publicatii? E injositor? Dar te-ai gandit cine a ridicat primul sabia? Stii ca seful tau umbla prin agentii si companii raspandind aceleasi bazaconii la care vad ca reverberezi si tu? Nu-ti spun doar ca am informatii de la prima mana, te informez ca a facut gafa si de fata cu vanzatorul nostru, nestiind cine este, in biroul unei companii de telefonie mobila. Sau poate vrei sa spui ca interzicerea difuzarii prin reteaua AccesPress a fost o mana de ajutor fratesc. Ca fostii nostri colegi vroiau sa ne fereasca sa luam o teapa, probabil...

    Uite ce faci tu aici: raspandesti in public mesajul ca revista Kamikaze este finantata cu "malai din sfere inalte" si ca avem probleme de "credibilitate financiara". De ce te dai pe dupa gard cu licente poetice? Zi, frate, BANI DE LA COTROCENI. Ca asa ati hotarat voi in redactie (iar am informatii de la prima mana). De fapt, a hotarat un singur om.
  • Florina Florina
    nu suportaţi adevărul, aţi dat minusuri pînă la hidden comentariului din 16 Mai, 2011 23:03. dar sigur nu vă doare, prea v-aţi obişnuit cu minciuna. mai încercaţi să o şi impuneţi, asta e deja ticăloşie.
  • Ion Ion
    @ PAH : bine, bine, si ce zice totusi decizia care raspunde contestatiei ANAF ? Si ce a contestat ANAF ? In ce dosar ? Nu-i acelasi dorar ? Acelasi judecator ? Aceeasi problema ? A explicat judecatorul ca se incalca legea .. Si acum o incalcati cu buna stiinta .. Tot inainte ! SOV va asteapta ! Am vazut ca a refuzat eliberarea ! Uite de ce !
  • nedormitul nedormitul
    e drept, spre deosebire de kamikaze, cînd deschizi caţavencu, adormi.
  • PAH PAH
    Orice chestie care pornește de la 0 este "pe creștere". Ceva care pornește de la 60.000 de exemplare tiraj și ajunge la 5-6.000 este pe scădere. Iar 5-6.000 sunt cifrele BRAT neauditate, pe bază de declaratie de difuzare.
  • nedormitul nedormitul
    @florin iaru
    am reușit să citesc toate comentariile. văd că revine vechea și eterna obsesie a lui bușcu. sînteți toți niște copii nereușite ale lui. dacă mă gîndesc bine, ați putea semna toți pe site-uri "doru bușcu". discursul este același: "cine ești? nu mă interesează ce spui, mă interesează cine ești!"
  • Catalin Catalin
    Cei de la Kamikaze daca ar avea sange in .. nu ar scrie urat ci ar face in asa fel incat revista lor sa fie bagata in seama de cineva si sa vanda mai mult de 2000 de bucati pe editie. Incearca sa iasa in fata numai prin scandaluri si porcarii. Academia Catavencu este un nume in jurnalismul romanesc, este un etalon pe care ei nu-l vor atinge niciodata. Kamikaze este o hartie buna de aruncat, nu au iesit in fata cu nimic decand au lansat hartiuta asta plina de pupaturi in dos la cine trebuie cui trebuie. Academia Catavencu nu va disparea, este un nume si trebuie sa ramana in piata.
  • nedormitul nedormitul
    @florin iaru
    1. în ţara asta s-au închis fabrici şi uzine timp de 20 de ani. nu v-am auzit să le plîngeţi de milă bieţilor şomeri.
    2. trăim în capitalism. nimeni nu te leagă de glie. dacă eşti competitiv în meseria ta, îţi găseşti de lucru în altă parte. fiecare are posibilitatea să îşi deschidă propriul "abc".
    3. sentinţa judecătorească e sentinţă judecătorească. sentinţele judecătoreşti au suspendat şi abrogat legi, ordonanţe, hotărîri de guvern. sentinţa este lege, iar constituţia spune clar: nimeni nu este mai presus de lege.
    4. unii oameni din redacţie mai au un job, mai au colaborări. nu trăiesc ei dintr-un salariu.
    5. anul trecut aţi găcut angajări. dacă ştiați că revista are probleme financiare, de ce ați mai adus oameni?
    6. capitalismul e capitalism. sentimentalismele le găsim în telenovele. în viaţa reală discutăm de bani.
  • PAH PAH
    Petrișor, mă așteptam să ai, pe undeva prin articol, și un punct de vedere de la noi. Nu era obligatoriu, evident, dar nu cred că te durea mâna să apeși câteva taste și nici gura să pui niște întrebări. Să publici trimiteri la o decizie judecătorească de anul trecut (de atunci provin facsimilele publicate de Kamikaze) care nu are legătură cu decizia de pe 3 mai, ci este rezolvarea unei contestații a ANAF, nu este cel mai bun lucru pe care puteai să-l faci. Mă rog, nu dau eu lecții de jurnalism, căci nu am nici o cădere...
    George Hari Popescu, regret enorm că, deși folosești tehnologia aferentă erei comunicării 2.0, nu știu cine ești. Este, clar, o lacună de-a mea. De obicei sunt la curent cu numele ziariștilor care contează sau cu cel al oengiștilor care cred că contează, dar numele dumneavoastră îmi scapă. Cum spuneam, este o lacună de-a mea. Totuși, țin să vă spun că ultima replică va aparține celui care va fi și peste un an pe tarabe. Poate și peste doi ani, peste trei și așa mai departe. Până atunci este prematur să ne exprimăm, mai ales că informațiile din piață sunt contradictorii și vorbesc depsre falimente sau, pe de alte părți, despre finaluri de finanțare. Chiar, cine sunteți? Aveți, pe lângă un gravatar, și un CV de care ar trebui să ținem cont?

Trimite un comentariu

sus